Pierś w paski z warzywami przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Pierś w paski z warzywami

Autor: Izabella Kulińska

ratingratingratingratingrating

8

34 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
2 os.
Drukuj

102 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

117 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

2 łyżki

4 łyżki

1 łyżeczka

0.25 sztuki

0.25 sztuki

250 gramów

4 łyżki

2 łyżeczki

2 łyżeczki

2 sztuki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Pierś z kurczaka umyj i dokładnie osusz. Przetnij na oddzielne filety, odetnij polędwiczki - nie będą nam potrzebne, zużyj je do innego dania. Każdy filet przekrój poziomo na dwie części nie docinając do końca i rozłóż na jeden duże płaty. W miseczce wymieszaj olej, sos sojowy, przyprawę do mięs i czosnek. Włóż kurczaka i obtocz w mieszance. Odstaw do lodówki na przynajmniej pół godziny.

Krok 2

Warzywa oczyść, opłucz, osącz. Brokuła i kalafiora podziel na różyczki, fasolce przytnij końcówki a długie strączki poprzekrawajpół. W garnku zagotuj wodę z dodatkiem bulionu. Ugotuj warzywa - najlepiej partiami bo każde gotuje się inaczej. Przekładaj na półmisek dobrze osączając. Dołóż pokrojonego na ósemki pomidora. Wierzch polej bułką tartą zrumienioną na maśle.

Krok 3

Gdy warzywa się gotują rozgrzej mocno patelnię grillową i na gorącą połóż zamarynowane filety z kurczaka. Smaż po kilka minut z obu stron. Szybki, lekki obiad.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Pierś w paski z warzywami  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Pierś w paski z warzywami  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Pierś w paski z warzywami  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Pierś w paski z warzywami  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Pierś w paski z warzywami  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Pierś w paski z warzywami  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Pierś w paski z warzywami  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Pierś w paski z warzywami  - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
2 osoby oglądają przepis:
Panga pieczona z warzywami
czas przygotowania
30 min.
stopień trudności

łatwe

Chcecie wiedzieć jak upiec boczek, tak by jego smak nie miał sobie równych? To prostsze niż myślicie! Aby wyczarować tę sycącą, soczystą i aromatyczną potrawę, wystarczy zastosować kilka sprawdzonych porad. Znając podstawowe zasady dotyczące tego, jak upiec boczek, można eksperymentować bez końca. Ponieważ jest to danie, które może smakować świetnie na zimno, jak i prosto z piekarnika.

Czytaj więcej

Sernik nowojorski, wiedeński, japoński, a może swojski serowiec? Na kruchym cieście czy z kruszonką? Z polewą czekoladową, karmelową albo z cukrem pudrem… Gdy mowa o serniku, naprawdę jest w czym wybierać! To pyszny deser, który zachwyca kremową konsystencją i puszystością. Wszystko jednak pod pewnymi warunkami, ponieważ przygotowanie sernika rządzi się swoimi prawami. Jak długo piec sernik i w jakiej temperaturze?

Czytaj więcej