Grillowany schab marynowany w pomarańczach przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Grillowany schab marynowany w pomarańczach

Autor: Aleksandra Krzyżanowska

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
2 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
90 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

1 osoba wydrukowała

Pobierz pdf

3 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

500 gramów

0.5 łyżeczki

1 łyżeczka

3 łyżki

1 sztuka

0.5 sztuki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Zetrzyj skórkę z pomarańczy i wyciśnij sok. Kostkę czosnkową pokrusz dokładnie. Wszystkie składniki marynaty włóż do woreczka strunowego, zamknij i dokładnie wymieszaj.

Krok 2

Dołóż pokrojone na plastry mięso i znów wymieszaj. Odłóż na kilka godzin do lodówki.

Krok 3

Następnie odsącz z marynaty i usmaż na patelni do grillowania po 2 minut z każdej strony, aż do lekkiego zrumienienia powierzchni mięsa.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Grillowany schab marynowany w pomarańczach - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Grillowany schab marynowany w pomarańczach - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Grillowany schab marynowany w pomarańczach - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Grillowany schab marynowany w pomarańczach - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Grillowany schab marynowany w pomarańczach - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Grillowany schab marynowany w pomarańczach - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Grillowany schab marynowany w pomarańczach - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Grillowany schab marynowany w pomarańczach - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Nie wiesz, z czym jeść bób? Możliwości jest wiele. Warto z nich korzystać, bo młody bób to prawdziwy przysmak. Bez względu czy podacie go w sałatce czy wykorzystacie do ugotowania zupy, nie pożałujecie decyzji o włożeniu go do sklepowego koszyka. Zacznijmy jednak od postaw. Ustalmy, jak jeść bób oraz jak go podawać. Ze skórką czy bez? W jakiej wersji smakuje lepiej?

Czytaj więcej

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.

Czytaj więcej