Grillowany schab marynowany w pomarańczach przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Grillowany schab marynowany w pomarańczach

Autor: Aleksandra Krzyżanowska

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
2 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
90 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

1 osoba wydrukowała

Pobierz pdf

3 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

500 gramów

0.5 łyżeczki

1 łyżeczka

3 łyżki

1 sztuka

0.5 sztuki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Zetrzyj skórkę z pomarańczy i wyciśnij sok. Kostkę czosnkową pokrusz dokładnie. Wszystkie składniki marynaty włóż do woreczka strunowego, zamknij i dokładnie wymieszaj.

Krok 2

Dołóż pokrojone na plastry mięso i znów wymieszaj. Odłóż na kilka godzin do lodówki.

Krok 3

Następnie odsącz z marynaty i usmaż na patelni do grillowania po 2 minut z każdej strony, aż do lekkiego zrumienienia powierzchni mięsa.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Grillowany schab marynowany w pomarańczach - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Grillowany schab marynowany w pomarańczach - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Grillowany schab marynowany w pomarańczach - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Grillowany schab marynowany w pomarańczach - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Grillowany schab marynowany w pomarańczach - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Grillowany schab marynowany w pomarańczach - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Grillowany schab marynowany w pomarańczach - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Grillowany schab marynowany w pomarańczach - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!

Czytaj więcej

Kanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.

Czytaj więcej