Grillowany schab marynowany w pomarańczach
łatwe
3 osoby zapisały

Składniki
500 gramów
0.5 łyżeczki
1 łyżeczka
3 łyżki
1 sztuka
0.5 sztuki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Zetrzyj skórkę z pomarańczy i wyciśnij sok. Kostkę czosnkową pokrusz dokładnie. Wszystkie składniki marynaty włóż do woreczka strunowego, zamknij i dokładnie wymieszaj.
Krok 2
Dołóż pokrojone na plastry mięso i znów wymieszaj. Odłóż na kilka godzin do lodówki.
Krok 3
Następnie odsącz z marynaty i usmaż na patelni do grillowania po 2 minut z każdej strony, aż do lekkiego zrumienienia powierzchni mięsa.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Przyprawa w Mini kostkach Czosnek Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktuWyrazisty smak i aromat sprawiają, że stają się przysmakiem nie tylko zapalonych grzybiarzy. Warto znaleźć miejsce wśród domowych przetworów dla przynajmniej kilku słoiczków.
Czytaj więcejBez problemu znajdziemy je w sklepach, lecz ich smak nie może równać się z walorami owoców, które przygotujemy samodzielnie. Jak suszyć śliwki? Dziś poruszymy temat suszenia śliwek w piekarniku oraz w suszarce.
Czytaj więcej