Grillowany schab marynowany w pomarańczach
łatwe
2 osoby zapisały
Składniki
500 gramów
0.5 sztuki
1 łyżeczka
0.5 łyżeczki
3 łyżki
1 sztuka
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Zetrzyj skórkę z pomarańczy i wyciśnij sok. Kostkę czosnkową pokrusz dokładnie. Wszystkie składniki marynaty włóż do woreczka strunowego, zamknij i dokładnie wymieszaj.
Krok 2
Dołóż pokrojone na plastry mięso i znów wymieszaj. Odłóż na kilka godzin do lodówki.
Krok 3
Następnie odsącz z marynaty i usmaż na patelni do grillowania po 2 minut z każdej strony, aż do lekkiego zrumienienia powierzchni mięsa.
Przepisy w Waszym wykonaniu
łatwe
Na zakończenie serii postów dyniowych chciałbym wspomnieć o jej zastosowaniu w świecie słodkości. Dynię z powodzeniem wykorzystuję w różnego rodzaju wypiekach. Dodatek dyni sprawia, że ciasto staje się wilgotne.
Czytaj więcejPrzekąski, malutkie dania na jeden kęs, podajemy na początku uroczystego obiadu lub przyjęcia. Mają pobudzić apetyt, zaintrygować, zachęcić do kolejnych dań.
Czytaj więcej