Grillowany schab marynowany w pomarańczach przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Grillowany schab marynowany w pomarańczach

Autor: Aleksandra Krzyżanowska

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

2 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
90 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

3 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

500 gramów

0.5 sztuki

1 łyżeczka

0.5 łyżeczki

3 łyżki

1 sztuka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Zetrzyj skórkę z pomarańczy i wyciśnij sok. Kostkę czosnkową pokrusz dokładnie. Wszystkie składniki marynaty włóż do woreczka strunowego, zamknij i dokładnie wymieszaj.

Krok 2

Dołóż pokrojone na plastry mięso i znów wymieszaj. Odłóż na kilka godzin do lodówki.

Krok 3

Następnie odsącz z marynaty i usmaż na patelni do grillowania po 2 minut z każdej strony, aż do lekkiego zrumienienia powierzchni mięsa.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Grillowany schab marynowany w pomarańczach - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Grillowany schab marynowany w pomarańczach - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Grillowany schab marynowany w pomarańczach - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Grillowany schab marynowany w pomarańczach - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Grillowany schab marynowany w pomarańczach - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Grillowany schab marynowany w pomarańczach - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Grillowany schab marynowany w pomarańczach - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Grillowany schab marynowany w pomarańczach - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Mała, owalna, fioletowa – oto ona, królowa stołu! Śliwka podbiła serca wielu i nie ma się co dziwić. Uwodzi smakiem, kusi kolorem, nęci składnikami odżywczymi. Aż ciężko się jej oprzeć! Daj się ponieść jej urokom i poznaj śliwkę od zupełnie innej strony.

Czytaj więcej

Na zakończenie serii postów dyniowych chciałbym wspomnieć o jej zastosowaniu w świecie słodkości. Dynię z powodzeniem wykorzystuję w różnego rodzaju wypiekach. Dodatek dyni sprawia, że ciasto staje się wilgotne.

Czytaj więcej