Grillowany schab marynowany w pomarańczach przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Grillowany schab marynowany w pomarańczach

Autor: Aleksandra Krzyżanowska

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
2 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
90 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

1 osoba wydrukowała

Pobierz pdf

3 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

500 gramów

0.5 łyżeczki

1 łyżeczka

3 łyżki

1 sztuka

0.5 sztuki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Zetrzyj skórkę z pomarańczy i wyciśnij sok. Kostkę czosnkową pokrusz dokładnie. Wszystkie składniki marynaty włóż do woreczka strunowego, zamknij i dokładnie wymieszaj.

Krok 2

Dołóż pokrojone na plastry mięso i znów wymieszaj. Odłóż na kilka godzin do lodówki.

Krok 3

Następnie odsącz z marynaty i usmaż na patelni do grillowania po 2 minut z każdej strony, aż do lekkiego zrumienienia powierzchni mięsa.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Grillowany schab marynowany w pomarańczach - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Grillowany schab marynowany w pomarańczach - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Grillowany schab marynowany w pomarańczach - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Grillowany schab marynowany w pomarańczach - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Grillowany schab marynowany w pomarańczach - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Grillowany schab marynowany w pomarańczach - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Grillowany schab marynowany w pomarańczach - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Grillowany schab marynowany w pomarańczach - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
1 osoba ogląda przepis:
Fasolka po bretońsku
czas przygotowania
60 min.
stopień trudności

łatwe

Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.

Czytaj więcej

W sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.

Czytaj więcej