Dyniowe pesto przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Dyniowe pesto

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
2 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
5 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

3 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

1 szczypta

1 szczypta

70 mililitrów

20 gramów

3 łyżki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Pestki dyni upraż bez tłuszczu na patelni.

Krok 2

Natkę pietruszki zmiksuj z pestkami dyni, oliwą, szczyptą soli i pieprzu.

pasibrzuch

Dobra rada:

Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Dyniowe pesto - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Dyniowe pesto - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Dyniowe pesto - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Dyniowe pesto - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Dyniowe pesto - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Dyniowe pesto - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Dyniowe pesto - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Dyniowe pesto - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.

Czytaj więcej

W sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.

Czytaj więcej