
Składniki
null
null szczypt
30 gramów
3 łyżki
1 szklanka
2 łyżki
2 sztuki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Rzeżuchę przepłucz i wymieszaj razem z posiekanymi orzeszkami piniowymi, czosnkiem i odrobiną oliwy.
Krok 2
Zmiksuj, dopraw do smaku, w razie potrzeby dolej jeszcze odrobinę oliwy.
Krok 3
Wymieszaj sos ze startym serem i przełóż do sosjerki.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Kutia to danie, które co roku pojawia się na wigilijnym stole. Nie spotkaliście się nigdy z tym przysmakiem? Najwyższa pora, by to zmienić! Podpowiadamy, z jakich składników można przygotować kutię.
Czytaj więcejBez nich większość osób nie wyobraża sobie kolacji wigilijnej. Uszka są nieodłącznym dodatkiem do tradycyjnego barszczu czerwonego. Kształtne i wypełnione apetycznym nadzieniem są na tyle smaczne, że ich najwięksi miłośnicy zajadają się nimi także podczas świątecznych obiadów.
Czytaj więcej