
Składniki
null
null szczypt
30 gramów
3 łyżki
1 szklanka
2 łyżki
2 sztuki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Rzeżuchę przepłucz i wymieszaj razem z posiekanymi orzeszkami piniowymi, czosnkiem i odrobiną oliwy.
Krok 2
Zmiksuj, dopraw do smaku, w razie potrzeby dolej jeszcze odrobinę oliwy.
Krok 3
Wymieszaj sos ze startym serem i przełóż do sosjerki.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!
Czytaj więcejKanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.
Czytaj więcej