Ostry sos z rzeżuchy przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Ostry sos z rzeżuchy

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
1 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

1 osoba wydrukowała

Pobierz pdf

2 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

null

null szczypt

30 gramów

3 łyżki

1 szklanka

2 łyżki

2 sztuki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Rzeżuchę przepłucz i wymieszaj razem z posiekanymi orzeszkami piniowymi, czosnkiem i odrobiną oliwy.

Krok 2

Zmiksuj, dopraw do smaku, w razie potrzeby dolej jeszcze odrobinę oliwy.

Krok 3

Wymieszaj sos ze startym serem i przełóż do sosjerki.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Ostry sos z rzeżuchy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Ostry sos z rzeżuchy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Ostry sos z rzeżuchy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Ostry sos z rzeżuchy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Ostry sos z rzeżuchy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Ostry sos z rzeżuchy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Ostry sos z rzeżuchy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Ostry sos z rzeżuchy - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
2 osoby oglądają przepis:
Leczo z cukinii
czas przygotowania
30 min.
stopień trudności

łatwe

Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!

Czytaj więcej

Kanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.

Czytaj więcej