Ostry sos z rzeżuchy przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Ostry sos z rzeżuchy

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
1 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

1 osoba wydrukowała

Pobierz pdf

2 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

null

null szczypt

30 gramów

3 łyżki

1 szklanka

2 łyżki

2 sztuki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Rzeżuchę przepłucz i wymieszaj razem z posiekanymi orzeszkami piniowymi, czosnkiem i odrobiną oliwy.

Krok 2

Zmiksuj, dopraw do smaku, w razie potrzeby dolej jeszcze odrobinę oliwy.

Krok 3

Wymieszaj sos ze startym serem i przełóż do sosjerki.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Ostry sos z rzeżuchy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Ostry sos z rzeżuchy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Ostry sos z rzeżuchy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Ostry sos z rzeżuchy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Ostry sos z rzeżuchy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Ostry sos z rzeżuchy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Ostry sos z rzeżuchy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Ostry sos z rzeżuchy - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy.

Czytaj więcej

Cukinia to pyszne warzywo, które zyskało swą popularność ze względu na dostępność i łatwość wykorzystania w kuchni. I choć sezon na cukinie zaczyna się w sierpniu i trwa do końca lata, to jej smakiem możecie delektować się cały rok.

Czytaj więcej