Ostry sos z rzeżuchy przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Ostry sos z rzeżuchy

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

1 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

2 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

null

null szczypt

30 gramów

3 łyżki

1 szklanka

2 łyżki

2 sztuki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Rzeżuchę przepłucz i wymieszaj razem z posiekanymi orzeszkami piniowymi, czosnkiem i odrobiną oliwy.

Krok 2

Zmiksuj, dopraw do smaku, w razie potrzeby dolej jeszcze odrobinę oliwy.

Krok 3

Wymieszaj sos ze startym serem i przełóż do sosjerki.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Ostry sos z rzeżuchy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Ostry sos z rzeżuchy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Ostry sos z rzeżuchy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Ostry sos z rzeżuchy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Ostry sos z rzeżuchy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Ostry sos z rzeżuchy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Ostry sos z rzeżuchy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Ostry sos z rzeżuchy - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
10 osób ogląda przepis:
Bogracz tradycyjny
czas przygotowania
60 min.
stopień trudności

łatwe

Mała, owalna, fioletowa – oto ona, królowa stołu! Śliwka podbiła serca wielu i nie ma się co dziwić. Uwodzi smakiem, kusi kolorem, nęci składnikami odżywczymi. Aż ciężko się jej oprzeć! Daj się ponieść jej urokom i poznaj śliwkę od zupełnie innej strony.

Czytaj więcej

Na zakończenie serii postów dyniowych chciałbym wspomnieć o jej zastosowaniu w świecie słodkości. Dynię z powodzeniem wykorzystuję w różnego rodzaju wypiekach. Dodatek dyni sprawia, że ciasto staje się wilgotne.

Czytaj więcej