Składniki
2 sztuki
null
3 sztuki
null
2 sztuki
0.5 sztuki
1 sztuka
1 łyżeczka
2 opakowania
0.5 łyżeczki
1 łyżeczka
0.5 łyżeczki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Ryż ugotuj.
Krok 2
Pomidory obierz ze skórki i pokrój w kostkę.
Krok 3
Bakłażana pokrój w kawałki.
Krok 4
Obrana cebulę pokrój w kostkę.
Krok 5
Czosnek i imbir przeciśnij przez praskę i razem z cebulą przesmaż na oleju. Wsyp kurkumę i smaż 5 minut.
Krok 6
Dodaj bakłażana i pomidory. Duś 6 minut, mieszając.
Krok 7
Wsyp curry i chilli, przypraw solą i duś 5 minut. Pod koniec wsyp kolendrę. Podawaj z ryżem.
Przepisy w Waszym wykonaniu
łatwe
Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku.
Czytaj więcejDobry przepis na ciasto naleśnikowe powinien znaleźć się w notatniku każdego kucharza. Dzięki niemu możliwe jest zrobienie nie tylko ulubionych placków z owocami, które wyśmienicie smakują podczas podwieczorku, ale także przygotowanie krokietów. Nie powinny kojarzyć się wyłącznie z przyjęciami weselnymi! Jak zrobić naleśniki na krokiety? To proste, pod warunkiem, że przestrzega się podstawowych zasad kuchennych.
Czytaj więcej