
Składniki
2 sztuki
null
3 sztuki
null
2 sztuki
0.5 sztuki
1 sztuka
1 łyżeczka
2 opakowania
0.5 łyżeczki
1 łyżeczka
0.5 łyżeczki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Ryż ugotuj.
Krok 2
Pomidory obierz ze skórki i pokrój w kostkę.
Krok 3
Bakłażana pokrój w kawałki.
Krok 4
Obrana cebulę pokrój w kostkę.
Krok 5
Czosnek i imbir przeciśnij przez praskę i razem z cebulą przesmaż na oleju. Wsyp kurkumę i smaż 5 minut.
Krok 6
Dodaj bakłażana i pomidory. Duś 6 minut, mieszając.
Krok 7
Wsyp curry i chilli, przypraw solą i duś 5 minut. Pod koniec wsyp kolendrę. Podawaj z ryżem.
Przepisy w Waszym wykonaniu

średnie
Szlachetna i soczysta gęś doskonale podkreśla rangę każdej uroczystości. Często przygotowuje się ją w całości, ale zdarzają się kameralne przyjęcia, podczas których tak duża ilość mięsa nie jest potrzebna. Jeśli nie chcemy rezygnować z tego wyjątkowego rarytasu, dobrze jest postawić na mniejsze kawałki. Pierś nadaje się do tego znakomicie. Jak przyrządzić pierś z gęsi, by podkreślić wyśmienity smak mięsa? Od czego zacząć? Podpowiadamy, jak zamarynować gęś krok po kroku!
Czytaj więcejPolędwiczki wieprzowe jadasz tylko od święta i zazwyczaj wyłącznie w restauracji, w której ich przyrządzeniem zajmuje się profesjonalny szef kuchni? Po co się ograniczać? Smakiem tego delikatnego mięsa można cieszyć się znacznie częściej i to we własnej jadalni. Jak smażyć polędwiczki, żeby były soczyste? Jak przygotować mięso i z jakimi dodatkami je podawać? Wszystkiego dowiesz się z naszego poradnika dotyczącego tego, jak długo dusić polędwiczki wieprzowe.
Czytaj więcej




























