
Składniki
2 sztuki
null
3 sztuki
null
2 sztuki
0.5 sztuki
1 sztuka
1 łyżeczka
2 opakowania
0.5 łyżeczki
1 łyżeczka
0.5 łyżeczki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Ryż ugotuj.
Krok 2
Pomidory obierz ze skórki i pokrój w kostkę.
Krok 3
Bakłażana pokrój w kawałki.
Krok 4
Obrana cebulę pokrój w kostkę.
Krok 5
Czosnek i imbir przeciśnij przez praskę i razem z cebulą przesmaż na oleju. Wsyp kurkumę i smaż 5 minut.
Krok 6
Dodaj bakłażana i pomidory. Duś 6 minut, mieszając.
Krok 7
Wsyp curry i chilli, przypraw solą i duś 5 minut. Pod koniec wsyp kolendrę. Podawaj z ryżem.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.
Czytaj więcejW sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.
Czytaj więcej