Potrawka z bakłażana przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Potrawka z bakłażana

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

2 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

2 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

2 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

2 sztuki

null

3 sztuki

null

2 sztuki

0.5 sztuki

1 sztuka

1 łyżeczka

2 opakowania

0.5 łyżeczki

1 łyżeczka

0.5 łyżeczki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Ryż ugotuj.

Krok 2

Pomidory obierz ze skórki i pokrój w kostkę.

Krok 3

Bakłażana pokrój w kawałki.

Krok 4

Obrana cebulę pokrój w kostkę.

Krok 5

Czosnek i imbir przeciśnij przez praskę i razem z cebulą przesmaż na oleju. Wsyp kurkumę i smaż 5 minut.

Krok 6

Dodaj bakłażana i pomidory. Duś 6 minut, mieszając.

Krok 7

Wsyp curry i chilli, przypraw solą i duś 5 minut. Pod koniec wsyp kolendrę. Podawaj z ryżem.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Potrawka z bakłażana - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Potrawka z bakłażana - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Potrawka z bakłażana - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Potrawka z bakłażana - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Potrawka z bakłażana - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Potrawka z bakłażana - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Potrawka z bakłażana - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<
13 osób ogląda przepis:
Ciasto Cappuccino
czas przygotowania
40 min.
stopień trudności

trudne

Wigilia jest dla mnie jednym z najważniejszych dni w roku. To cudowna tradycja, ciągle żywa, to dzień, gdy spotyka się cała rodzina. Takich dni nie ma wiele w roku. Składamy sobie życzenia, rozmawiamy, śpiewamy kolędy. I oczywiście spożywamy specjalne polskie dania wigilijne.

Czytaj więcej

Boże Narodzenie to czas, którego uroczysty charakter podkreśla się na różne sposoby, także przygotowując wyjątkowe potrawy. Gęsina, wołowina czy schab? Aromatyczny sos grzybowy czy kwaśna żurawina? Zobacz, jak przygotować pieczone mięsa na święta.

Czytaj więcej