Potrawka z bakłażana przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Potrawka z bakłażana

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
2 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

2 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

4 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

2 sztuki

null

3 sztuki

null

2 sztuki

0.5 sztuki

1 sztuka

1 łyżeczka

2 opakowania

0.5 łyżeczki

1 łyżeczka

0.5 łyżeczki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Ryż ugotuj.

Krok 2

Pomidory obierz ze skórki i pokrój w kostkę.

Krok 3

Bakłażana pokrój w kawałki.

Krok 4

Obrana cebulę pokrój w kostkę.

Krok 5

Czosnek i imbir przeciśnij przez praskę i razem z cebulą przesmaż na oleju. Wsyp kurkumę i smaż 5 minut.

Krok 6

Dodaj bakłażana i pomidory. Duś 6 minut, mieszając.

Krok 7

Wsyp curry i chilli, przypraw solą i duś 5 minut. Pod koniec wsyp kolendrę. Podawaj z ryżem.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Potrawka z bakłażana - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Potrawka z bakłażana - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Potrawka z bakłażana - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Potrawka z bakłażana - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Potrawka z bakłażana - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Potrawka z bakłażana - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Potrawka z bakłażana - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Potrawka z bakłażana - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
3 osoby oglądają przepis:
Moczka śląska
czas przygotowania
30 min.
stopień trudności

łatwe

Dobry przepis na ciasto naleśnikowe powinien znaleźć się w notatniku każdego kucharza. Dzięki niemu możliwe jest zrobienie nie tylko ulubionych placków z owocami, które wyśmienicie smakują podczas podwieczorku, ale także przygotowanie krokietów. Nie powinny kojarzyć się wyłącznie z przyjęciami weselnymi! Jak zrobić naleśniki na krokiety? To proste, pod warunkiem, że przestrzega się podstawowych zasad kuchennych..

Czytaj więcej

Suszone grzyby są dobrze wszystkim znanym przysmakiem, który często pojawia się w naszych jadłospisach. Nie wyobrażamy sobie aromatycznych zup, sosów oraz pierogów bez tych leśnych specjałów. Aby grzyby suszone nadawały się do spożycia i zachwycały smakiem, warto zgłębić wiedzę na temat moczenia ich w wodzie i mleku. Jak to zrobić? Ile czasu moczyć grzyby suszone? Jeżeli poszukujecie sprawdzonych porad na ten temat, to koniecznie zostańcie z nami. Zapraszamy!

Czytaj więcej