Potrawka z bakłażana

Autor: pasibrzuch pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

2 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

2 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

2 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

2 sztuki

0.5 łyżeczki

2 sztuki

0.5 łyżeczki

1 łyżeczka

3 sztuki

1 łyżeczka

0

2 opakowania

0.5 sztuki

1 sztuka

0

Zaznacz co najmniej 1 składnik, by skorzystać z funkcji

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Ryż ugotuj.

Krok 1

Pomidory obierz ze skórki i pokrój w kostkę.

Krok 1

Bakłażana pokrój w kawałki.

Krok 1

Obrana cebulę pokrój w kostkę.

Krok 1

Czosnek i imbir przeciśnij przez praskę i razem z cebulą przesmaż na oleju. Wsyp kurkumę i smaż 5 minut.

Krok 1

Dodaj bakłażana i pomidory. Duś 6 minut, mieszając.

Krok 1

Wsyp curry i chilli, przypraw solą i duś 5 minut. Pod koniec wsyp kolendrę. Podawaj z ryżem.

0

Opinie o przepisie

1 osoba ogląda przepis:
Pierniczki
czas przygotowania
15 min.
stopień trudności

łatwe

Zastanawiasz się, co podać gościom na przyjęciu karnawałowym? Dobrym wyborem będą smaczne i różnorodne przekąski, ale również sałatki.

Czytaj więcej

Faworki, zwane także chrustem, to kruche ciasteczka, smażone przede wszystkim w okresie karnawału i na Tłusty Czwartek. Jak zrobić faworki: słodkie, delikatne i chrupiące? Sprawdź nasze porady.

Czytaj więcej