Potrawka z bakłażana przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Potrawka z bakłażana

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
2 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

2 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

4 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

2 sztuki

null

3 sztuki

null

2 sztuki

0.5 sztuki

1 sztuka

1 łyżeczka

2 opakowania

0.5 łyżeczki

1 łyżeczka

0.5 łyżeczki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Ryż ugotuj.

Krok 2

Pomidory obierz ze skórki i pokrój w kostkę.

Krok 3

Bakłażana pokrój w kawałki.

Krok 4

Obrana cebulę pokrój w kostkę.

Krok 5

Czosnek i imbir przeciśnij przez praskę i razem z cebulą przesmaż na oleju. Wsyp kurkumę i smaż 5 minut.

Krok 6

Dodaj bakłażana i pomidory. Duś 6 minut, mieszając.

Krok 7

Wsyp curry i chilli, przypraw solą i duś 5 minut. Pod koniec wsyp kolendrę. Podawaj z ryżem.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Potrawka z bakłażana - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Potrawka z bakłażana - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Potrawka z bakłażana - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Potrawka z bakłażana - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Potrawka z bakłażana - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Potrawka z bakłażana - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Potrawka z bakłażana - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Potrawka z bakłażana - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
7 osób ogląda przepis:
Kremowa zupa czosnkowa
czas przygotowania
50 min.
stopień trudności

łatwe

Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!

Czytaj więcej

Kanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.

Czytaj więcej