Gulasz z parówek z fasolą przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Gulasz z parówek z fasolą

Autor: MartaS

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

3 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
6 os.
Drukuj

1 osoba wydrukowała

Pobierz pdf

5 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

80 dekagramów

2 sztuki

1 opakowanie

2 sztuki

0.5 opakowania

2 łyżki

2 łyżki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Z parówek ściągnąć folię, pokroić w krążki.

Krok 2

Ananasy pokroić w kostkę, cebulę na plasterki.

Krok 3

Zeszklić cebule na rozgrzanym oleju, dodać parówki, podsmażyć. Dodać fasolę wraz z zalewą, zagotować.

Krok 4

Następnie dodać ananasy i troszkę zalewy, gotować aż sos odparuje.

Krok 5

Przyprawić do smaku keczupem, pieprzem i skruszonymi Mini kostkami Czosnek Knorr .

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Gulasz z parówek z fasolą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Gulasz z parówek z fasolą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Gulasz z parówek z fasolą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Gulasz z parówek z fasolą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Gulasz z parówek z fasolą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Gulasz z parówek z fasolą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Gulasz z parówek z fasolą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Gulasz z parówek z fasolą - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
4 osoby oglądają przepis:
Sałatka z szynką i serem
czas przygotowania
15 min.
stopień trudności

łatwe

Polędwiczki wieprzowe jadasz tylko od święta i zazwyczaj wyłącznie w restauracji, w której ich przyrządzeniem zajmuje się profesjonalny szef kuchni? Po co się ograniczać? Smakiem tego delikatnego mięsa można cieszyć się znacznie częściej i to we własnej jadalni. Jak smażyć polędwiczki, żeby były soczyste? Jak przygotować mięso i z jakimi dodatkami je podawać?

Czytaj więcej

Bób to smaczne i sezonowe warzywo, uwielbiane przez wielu z nas. Jedni spożywają je jako przekąskę pozbawioną dodatków, inni przygotowują z niego najróżniejsze potrawy. Warto je jeść przez cały rok, niestety poza sezonem trudno je znaleźć. Zastanawiasz się więc, czy bób można mrozić? Chcesz przyrządzać z nim dania nie tylko latem, lecz także jesienią i zimą?

Czytaj więcej