Gulasz z parówek z fasolą przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Gulasz z parówek z fasolą

Autor: MartaS

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
3 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
6 os.
Drukuj

2 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

5 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

80 dekagramów

2 sztuki

1 opakowanie

2 sztuki

0.5 opakowania

2 łyżki

2 łyżki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Z parówek ściągnąć folię, pokroić w krążki.

Krok 2

Ananasy pokroić w kostkę, cebulę na plasterki.

Krok 3

Zeszklić cebule na rozgrzanym oleju, dodać parówki, podsmażyć. Dodać fasolę wraz z zalewą, zagotować.

Krok 4

Następnie dodać ananasy i troszkę zalewy, gotować aż sos odparuje.

Krok 5

Przyprawić do smaku keczupem, pieprzem i skruszonymi Mini kostkami Czosnek Knorr .

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Gulasz z parówek z fasolą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Gulasz z parówek z fasolą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Gulasz z parówek z fasolą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Gulasz z parówek z fasolą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Gulasz z parówek z fasolą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Gulasz z parówek z fasolą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Gulasz z parówek z fasolą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Gulasz z parówek z fasolą - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.

Czytaj więcej

W sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.

Czytaj więcej