Gulasz z parówek z fasolą przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Gulasz z parówek z fasolą

Autor: MartaS

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
3 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
6 os.
Drukuj

2 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

5 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

80 dekagramów

2 sztuki

1 opakowanie

2 sztuki

0.5 opakowania

2 łyżki

2 łyżki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Z parówek ściągnąć folię, pokroić w krążki.

Krok 2

Ananasy pokroić w kostkę, cebulę na plasterki.

Krok 3

Zeszklić cebule na rozgrzanym oleju, dodać parówki, podsmażyć. Dodać fasolę wraz z zalewą, zagotować.

Krok 4

Następnie dodać ananasy i troszkę zalewy, gotować aż sos odparuje.

Krok 5

Przyprawić do smaku keczupem, pieprzem i skruszonymi Mini kostkami Czosnek Knorr .

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Gulasz z parówek z fasolą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Gulasz z parówek z fasolą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Gulasz z parówek z fasolą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Gulasz z parówek z fasolą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Gulasz z parówek z fasolą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Gulasz z parówek z fasolą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Gulasz z parówek z fasolą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Gulasz z parówek z fasolą - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Nie wiesz, z czym jeść bób? Możliwości jest wiele. Warto z nich korzystać, bo młody bób to prawdziwy przysmak. Bez względu czy podacie go w sałatce czy wykorzystacie do ugotowania zupy, nie pożałujecie decyzji o włożeniu go do sklepowego koszyka. Zacznijmy jednak od postaw. Ustalmy, jak jeść bób oraz jak go podawać. Ze skórką czy bez? W jakiej wersji smakuje lepiej?

Czytaj więcej

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.

Czytaj więcej