Kremowy gulasz po francusku przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Kremowy gulasz po francusku

Autor: Piotr Murawski

ratingratingratingratingrating

16

312 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

345 osób wydrukowało

Pobierz pdf

677 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

500 gramów

1 opakowanie

3 plastry

0.5 szklanki

1 sztuka

2 łyżeczki

200 mililitrów

2 łyżki

200 mililitrów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Cebulę pokrój w piórka. Boczek i kurczaka w kostkę o boku 1,5 cm.

Kremowy gulasz po francusku - Krok 1

Krok 2

Smaż mięso, aż będzie rumiane. Dodaj cebulę.

Kremowy gulasz po francusku - Krok 2

Krok 3

Wlej 200 ml wody oraz śmietanę i musztardę.

Kremowy gulasz po francusku - Krok 3

Krok 4

Dodaj Knorr Naturalnie Smaczne - Gulasz i wymieszaj. Gulasz duś około 15 minut, aż zgęstnieje i mięso będzie miękkie.

Kremowy gulasz po francusku - Krok 4

Krok 5

Pod koniec dodaj groszek. Dla wzbogacenia smaku przypraw gulasz szczyptą tymianku.

Kremowy gulasz po francusku - Krok 5
0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Kremowy gulasz po francusku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Kremowy gulasz po francusku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Kremowy gulasz po francusku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Kremowy gulasz po francusku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Kremowy gulasz po francusku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Kremowy gulasz po francusku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Kremowy gulasz po francusku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Kremowy gulasz po francusku - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
3 osoby oglądają przepis:
Placek z gulaszem
czas przygotowania
45 min.
stopień trudności

łatwe

Rosół uważany jest za jedną z najszlachetniejszych zup. Pojawia się na stołach w czasie ważnych uroczystości. Rozgrzewa w najchłodniejsze dni i zachwyca wyjątkowym smakiem. W kuchni okazuje się niezastąpiony jako baza dla innych zup i potraw.

Czytaj więcej

Wigilijne pierogi, kulebiaki, różnorodne krokiety i paszteciki, staropolski bigos oraz łazanki… Te potrawy łączy jedno: wyśmienicie smakują z kapustą kiszoną. Można podawać ją jako dodatek do dania głównego, można wyczarować z niej wyborną zupę.

Czytaj więcej

przepisy.pl - Kremowy gulasz po francuskuKremowy gulasz po francusku

Nie bez powodu kuchnia francuska posiada wielu wielbicieli. Wśród charakterystycznych dla niej dań znaleźć można między innymi doskonały kremowy gulasz z kurczakiem, boczkiem i zielonym groszkiem, które wybornie smakują delikatnie duszone w aromatycznym musztardowym sosie. Gulasz po francusku nie wymaga dużego zaawansowania w sztuce kulinarnej, a w dodatku przyrządzisz go z łatwo dostępnych składników. Pamiętaj, żeby do przygotowania potrawy użyć musztardy ziarnistej zwanej też musztardą francuską. Pod koniec duszenia smak gulaszu wzbogacić możesz odrobiną tymianku. Danie to idealnie sprawdzi się jako główna potrawa podczas romantycznej kolacji we dwoje, ale także jako rodzinny obiad. Jeżeli lubisz podawać gulasz z pieczywem – wykorzystaj do tego bagietki. To danie przeniesie cię wtedy wprost do wykwintnej francuskiej restauracji.