
Składniki
500 gramów
1 opakowanie
3 plastry
0.5 szklanki
1 sztuka
2 łyżeczki
200 mililitrów
2 łyżki
200 mililitrów
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Cebulę pokrój w piórka. Boczek i kurczaka w kostkę o boku 1,5 cm.

Krok 2
Smaż mięso, aż będzie rumiane. Dodaj cebulę.

Krok 3
Wlej 200 ml wody oraz śmietanę i musztardę.

Krok 4
Dodaj Knorr Naturalnie Smaczne - Gulasz i wymieszaj. Gulasz duś około 15 minut, aż zgęstnieje i mięso będzie miękkie.

Krok 5
Pod koniec dodaj groszek. Dla wzbogacenia smaku przypraw gulasz szczyptą tymianku.

Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Szlachetna i soczysta gęś doskonale podkreśla rangę każdej uroczystości. Często przygotowuje się ją w całości, ale zdarzają się kameralne przyjęcia, podczas których tak duża ilość mięsa nie jest potrzebna. Jeśli nie chcemy rezygnować z tego wyjątkowego rarytasu, dobrze jest postawić na mniejsze kawałki. Pierś nadaje się do tego znakomicie. Jak przyrządzić pierś z gęsi, by podkreślić wyśmienity smak mięsa? Od czego zacząć? Podpowiadamy, jak zamarynować gęś krok po kroku!
Czytaj więcejPolędwiczki wieprzowe jadasz tylko od święta i zazwyczaj wyłącznie w restauracji, w której ich przyrządzeniem zajmuje się profesjonalny szef kuchni? Po co się ograniczać? Smakiem tego delikatnego mięsa można cieszyć się znacznie częściej i to we własnej jadalni. Jak smażyć polędwiczki, żeby były soczyste? Jak przygotować mięso i z jakimi dodatkami je podawać? Wszystkiego dowiesz się z naszego poradnika dotyczącego tego, jak długo dusić polędwiczki wieprzowe.
Czytaj więcejPolecane przepisy
Inne przepisy
Kremowy gulasz po francusku
Nie bez powodu kuchnia francuska posiada wielu wielbicieli. Wśród charakterystycznych dla niej dań znaleźć można między innymi doskonały kremowy gulasz z kurczakiem, boczkiem i zielonym groszkiem, które wybornie smakują delikatnie duszone w aromatycznym musztardowym sosie. Gulasz po francusku nie wymaga dużego zaawansowania w sztuce kulinarnej, a w dodatku przyrządzisz go z łatwo dostępnych składników. Pamiętaj, żeby do przygotowania potrawy użyć musztardy ziarnistej zwanej też musztardą francuską. Pod koniec duszenia smak gulaszu wzbogacić możesz odrobiną tymianku. Danie to idealnie sprawdzi się jako główna potrawa podczas romantycznej kolacji we dwoje, ale także jako rodzinny obiad. Jeżeli lubisz podawać gulasz z pieczywem – wykorzystaj do tego bagietki. To danie przeniesie cię wtedy wprost do wykwintnej francuskiej restauracji.


































