
Składniki
500 gramów
1 opakowanie
3 plastry
0.5 szklanki
1 sztuka
2 łyżeczki
200 mililitrów
2 łyżki
200 mililitrów
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Cebulę pokrój w piórka. Boczek i kurczaka w kostkę o boku 1,5 cm.

Krok 2
Smaż mięso, aż będzie rumiane. Dodaj cebulę.

Krok 3
Wlej 200 ml wody oraz śmietanę i musztardę.

Krok 4
Dodaj Knorr Naturalnie Smaczne - Gulasz i wymieszaj. Gulasz duś około 15 minut, aż zgęstnieje i mięso będzie miękkie.

Krok 5
Pod koniec dodaj groszek. Dla wzbogacenia smaku przypraw gulasz szczyptą tymianku.

Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!
Czytaj więcejKanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.
Czytaj więcejPolecane przepisy
Inne przepisy
Kremowy gulasz po francusku
Nie bez powodu kuchnia francuska posiada wielu wielbicieli. Wśród charakterystycznych dla niej dań znaleźć można między innymi doskonały kremowy gulasz z kurczakiem, boczkiem i zielonym groszkiem, które wybornie smakują delikatnie duszone w aromatycznym musztardowym sosie. Gulasz po francusku nie wymaga dużego zaawansowania w sztuce kulinarnej, a w dodatku przyrządzisz go z łatwo dostępnych składników. Pamiętaj, żeby do przygotowania potrawy użyć musztardy ziarnistej zwanej też musztardą francuską. Pod koniec duszenia smak gulaszu wzbogacić możesz odrobiną tymianku. Danie to idealnie sprawdzi się jako główna potrawa podczas romantycznej kolacji we dwoje, ale także jako rodzinny obiad. Jeżeli lubisz podawać gulasz z pieczywem – wykorzystaj do tego bagietki. To danie przeniesie cię wtedy wprost do wykwintnej francuskiej restauracji.