
Składniki
2 łyżki
2 łyżki
2 łyżki
4 łyżki
2 łyżeczki
1 sztuka
300 gramów
0.5 łyżeczki
4 sztuki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Mięso opłucz, osącz i pokrój w paski. Polej sosem sojowym, posyp czosnkiem kolorowym, wymieszaj, odstaw na 15 minut.
Krok 2
Grzyby świeże dokładnie oczyść - mrożonych nie musisz rozmrażać. Cebulą obierz i posiekaj. Na patelni albo w rondlu rogrzej masło, wrzuć mięso i smaż aż zacznie się rumienić. Dosyp cebulą, smaż jeszcze chwilę, mieszając, aż się zeszkli. Wlej ok. 1/2 szkl. wody i duś 15 minut.
Krok 3
Do podduszonego mięsa dodaj grzyby - świeże albo mrożone - małe wrzuć całe, większe możesz pokroić na mniejsze kawałki. Duś razem ok. 10 minut. Dodaj śmietankę i sos pieczeniowy Knorr, wymieszaj i gotuj jeszcze chwilę aż sos zgęstnieje. Na koniec dodaj koperek.
Krok 4
Podawaj z makaronem i surówką.
Przepisy w Waszym wykonaniu

średnie
Sos do pieczeni jasny Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktuMarynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!
Czytaj więcejKanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.
Czytaj więcej