Pikantne szaszłyki przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Pikantne szaszłyki

Autor: garlic

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

0 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
90 min.
ilość porcji
6 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

0 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

400 gramów

2 łyżki

200 gramów

2 sztuki

4 sztuki

2 sztuki

1 sztuka

1 łyżeczka

4 łyżki

6 łyżek

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Oczyszczoną wątrobę pokrój w dużą kostkę. Czosnek utrzyj z Przyprawą do mięs Knorr. Dodaj zioła, posiekaną papryczkę, wódkę i olej.

Krok 2

Dokładnie wymieszaj i posmaruj kawałki wątroby. Odstaw pod przykryciem do lodówki na co najmniej godzinę.

Krok 4

Kawałki wątroby zawiń w plasterki boczku.

Krok 3

Cebulę obierz i pokrój na ósemki. Paprykę pokrój w dużą kostkę.

Krok 5

Wszystkie składniki nadziewaj naprzemiennie na patyczki do szaszłyków. Zapiekaj 15 minut w 200 stopniach.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Pikantne szaszłyki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Pikantne szaszłyki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Pikantne szaszłyki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Pikantne szaszłyki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Pikantne szaszłyki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Pikantne szaszłyki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Pikantne szaszłyki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Pikantne szaszłyki - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
7 osób ogląda przepis:
Sernik Zebra
czas przygotowania
90 min.
stopień trudności

łatwe

Słodkie i soczyste owoce, które mogą być składnikiem deserów, ale również wytrawnych dań czy szybkich sałatek. Co zrobić z malin? – zainspiruj się naszymi propozycjami.

Czytaj więcej

Pytanie o to, jak długo gotować grzyby, pojawia się na wielu forach internetowych. Czas więc na rozwianie wszelkich wątpliwości.

Czytaj więcej