
Składniki
2 sztuki
1 sztuka
1 szczypta
3 sztuki
1 szczypta
1 sztuka
2 szklanki
10 sztuk
4 sztuki
8 sztuk
4 łyżki
1.5 kilograma
6 sztuk
1 sztuka
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Marchew pokrój w plasterki, 5 ząbków czosnku posiekaj. Dodaj do mięsa, zalej wywarem i wodą, dopraw solą i pieprzem. Zagotuj.
Krok 2
Zmniejsz ogień, zbierz szumowiny, przykryj i gotuj około 120 minut. Zdejmij z ognia, ostudź.
Krok 3
Wyjmij mięso i podrób widelcem.
Krok 4
Cebulę pokrój w plastry, pozostały czosnek oraz chili posiekaj. Pomidory pokrój w kostkę, a rzodkiewkę w plastry. Dymkę posiekaj, limonkę przekrój na cząstki.
Krok 5
Na rozgrzanym oleju podsmażyć czosnek, cebulę i chili. Gdy się zarumienią zdejmij z patelni.
Krok 6
Na patelnię włóż mięso i smaż do czasu, gdy stanie się brązowe, przełóż na półmisek.
Krok 7
Na wierzchu ułóż podsmażoną cebulę z czosnkiem i chili, otocz pomidorami i rzodkiewkami, kolendrą, posiekaną dymką i kawałkami limonki. Podawaj z podgrzanymi tortillami.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Dobry przepis na ciasto naleśnikowe powinien znaleźć się w notatniku każdego kucharza. Dzięki niemu możliwe jest zrobienie nie tylko ulubionych placków z owocami, które wyśmienicie smakują podczas podwieczorku, ale także przygotowanie krokietów. Nie powinny kojarzyć się wyłącznie z przyjęciami weselnymi! Jak zrobić naleśniki na krokiety? To proste, pod warunkiem, że przestrzega się podstawowych zasad kuchennych..
Czytaj więcejSuszone grzyby są dobrze wszystkim znanym przysmakiem, który często pojawia się w naszych jadłospisach. Nie wyobrażamy sobie aromatycznych zup, sosów oraz pierogów bez tych leśnych specjałów. Aby grzyby suszone nadawały się do spożycia i zachwycały smakiem, warto zgłębić wiedzę na temat moczenia ich w wodzie i mleku. Jak to zrobić? Ile czasu moczyć grzyby suszone? Jeżeli poszukujecie sprawdzonych porad na ten temat, to koniecznie zostańcie z nami. Zapraszamy!
Czytaj więcej




























