
Składniki
2 sztuki
3 sztuki
1 sztuka
null
200 gramów
null
null
3 sztuki
null
150 gramów
800 gramów
300 gramów
7 sztuk
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Dzień wcześniej przygotuj marynatę.
Krok 2
Cebule obierz i potnij w plasterki. Zalej 1 litrem wody, dodaj ocet, kilka liści laurowych, ziele angielskie, pieprz w ziarenkach, goździki i łyżeczkę cukru.
Krok 3
Zagotuj, wystudź i mocz w przygotowanej zalewie umyte filety przez dwie doby.
Krok 4
Następnego dnia śledzie osącz, pokrój w mniejsze kawałki.
Krok 5
Ogórki potnij w plasterki i wymieszaj razem ze śledziami, majonezem, śmietaną i musztardą. Dopraw do smaku i przełóż na półmisek.
Przepisy w Waszym wykonaniu
łatwe
Przygotowywanie posiłków przy użyciu pary wodnej to przepis na posiłek idealny. Soczyste mięsa i chrupiące warzywa z pełnią właściwości odżywczych, ale bez zbędnego tłuszczu – to możliwe! I niezwykle proste w wykonaniu. Duże kulinarne doświadczenie nie jest wymagane!
Czytaj więcejBananowiec to najprostsze ciasto świata! Przygotowanie tego wypieku jest niezwykle szybkie, a efekty zawsze zachwycają. Próbowaliście kiedyś bananowca? Jeżeli nie, to najwyższa pora, by to zmienić! Chcecie poznać sprawdzony przepis, z pomocą którego przygotujecie ten wypiek?
Czytaj więcej