PRZEPISY.PL

Śledź w sosie musztardowym

Autor: pasibrzuch
  • 45
  • 6
  • Łatwe
  • 0
20
osób dodało do Mniamlisty

Składniki

  • cebula2 szt
  • ziele angielskie3 szt
  • liść laurowy1 szt
  • pieprz
  • śmietana200 gr
  • sól
  • cukier
  • goździki3 szt
  • ocet
  • ogórki konserwowe800 gr
  • majonez300 gr
  • filety śledziowe7 szt
  • Krok 1

    Dzień wcześniej przygotuj marynatę.
  • Krok 2

    Cebule obierz i potnij w plasterki. Zalej 1 litrem wody, dodaj ocet, kilka liści laurowych, ziele angielskie, pieprz w ziarenkach, goździki i łyżeczkę cukru.
  • Krok 3

    Zagotuj, wystudź i mocz w przygotowanej zalewie umyte filety przez dwie doby.
  • Krok 4

    Następnego dnia śledzie osącz, pokrój w mniejsze kawałki.
  • Krok 5

    Ogórki potnij w plasterki i wymieszaj razem ze śledziami, majonezem, śmietaną i musztardą. Dopraw do smaku i przełóż na półmisek.

Komentarze (0)

Podobne przepisy:

13
osób dodało do Mniamlisty
30''
2
Łatwe
17
osób dodało do Mniamlisty
45''
4
Łatwe
7
osób dodało do Mniamlisty
15''
4
Łatwe
331
osób dodało do Mniamlisty
15''
4
Łatwe