
Składniki
2 sztuki
3 sztuki
1 sztuka
null
200 gramów
null
null
3 sztuki
null
150 gramów
800 gramów
300 gramów
7 sztuk
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Dzień wcześniej przygotuj marynatę.
Krok 2
Cebule obierz i potnij w plasterki. Zalej 1 litrem wody, dodaj ocet, kilka liści laurowych, ziele angielskie, pieprz w ziarenkach, goździki i łyżeczkę cukru.
Krok 3
Zagotuj, wystudź i mocz w przygotowanej zalewie umyte filety przez dwie doby.
Krok 4
Następnego dnia śledzie osącz, pokrój w mniejsze kawałki.
Krok 5
Ogórki potnij w plasterki i wymieszaj razem ze śledziami, majonezem, śmietaną i musztardą. Dopraw do smaku i przełóż na półmisek.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Kutia to danie, które co roku pojawia się na wigilijnym stole. Nie spotkaliście się nigdy z tym przysmakiem? Najwyższa pora, by to zmienić! Podpowiadamy, z jakich składników można przygotować kutię.
Czytaj więcejBez nich większość osób nie wyobraża sobie kolacji wigilijnej. Uszka są nieodłącznym dodatkiem do tradycyjnego barszczu czerwonego. Kształtne i wypełnione apetycznym nadzieniem są na tyle smaczne, że ich najwięksi miłośnicy zajadają się nimi także podczas świątecznych obiadów.
Czytaj więcej