Aromatyczne śledzie w sosie musztardowym przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Śledź w sosie musztardowym

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

2

heart
20 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
6 os.
Drukuj

65 osób wydrukowało

Pobierz pdf

74 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

2 sztuki

3 sztuki

1 sztuka

null

200 gramów

null

null

3 sztuki

null

150 gramów

800 gramów

300 gramów

7 sztuk

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Dzień wcześniej przygotuj marynatę.

Krok 2

Cebule obierz i potnij w plasterki. Zalej 1 litrem wody, dodaj ocet, kilka liści laurowych, ziele angielskie, pieprz w ziarenkach, goździki i łyżeczkę cukru.

Krok 3

Zagotuj, wystudź i mocz w przygotowanej zalewie umyte filety przez dwie doby.

Krok 4

Następnego dnia śledzie osącz, pokrój w mniejsze kawałki.

Krok 5

Ogórki potnij w plasterki i wymieszaj razem ze śledziami, majonezem, śmietaną i musztardą. Dopraw do smaku i przełóż na półmisek.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Śledź w sosie musztardowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Śledź w sosie musztardowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Śledź w sosie musztardowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Śledź w sosie musztardowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Śledź w sosie musztardowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Śledź w sosie musztardowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Śledź w sosie musztardowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Śledź w sosie musztardowym - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
6 osób ogląda przepis:
Stroganoff z kaczki
czas przygotowania
45 min.
stopień trudności

łatwe

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy.

Czytaj więcej

Cukinia to pyszne warzywo, które zyskało swą popularność ze względu na dostępność i łatwość wykorzystania w kuchni. I choć sezon na cukinie zaczyna się w sierpniu i trwa do końca lata, to jej smakiem możecie delektować się cały rok.

Czytaj więcej