Śledź w sosie musztardowym

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

2

20 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
6 os.
Drukuj

43 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

41 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

2 sztuki

3 sztuki

1 sztuka

null

200 gramów

null

null

3 sztuki

null

150 gramów

800 gramów

300 gramów

7 sztuk

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Dzień wcześniej przygotuj marynatę.

Krok 2

Cebule obierz i potnij w plasterki. Zalej 1 litrem wody, dodaj ocet, kilka liści laurowych, ziele angielskie, pieprz w ziarenkach, goździki i łyżeczkę cukru.

Krok 3

Zagotuj, wystudź i mocz w przygotowanej zalewie umyte filety przez dwie doby.

Krok 4

Następnego dnia śledzie osącz, pokrój w mniejsze kawałki.

Krok 5

Ogórki potnij w plasterki i wymieszaj razem ze śledziami, majonezem, śmietaną i musztardą. Dopraw do smaku i przełóż na półmisek.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Śledź w sosie musztardowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Śledź w sosie musztardowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Śledź w sosie musztardowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Śledź w sosie musztardowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Śledź w sosie musztardowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Śledź w sosie musztardowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Śledź w sosie musztardowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<

Słodkie i soczyste owoce, które mogą być składnikiem deserów, ale również wytrawnych dań czy szybkich sałatek. Co zrobić z malin? – zainspiruj się naszymi propozycjami.

Czytaj więcej

Francuskie, filo czy kruche? W formie tarty lub quiche? Ciasto na słono może mieć wiele postaci. Dodaje się do niego warzywa, sery, mięso, zioła. Skorzystaj z naszych porad i uruchom kulinarną fantazję, tworząc pyszne słone wypieki dla bliskich.

Czytaj więcej