Aromatyczne śledzie w sosie musztardowym przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Śledź w sosie musztardowym

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

2

20 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
6 os.
Drukuj

57 osób wydrukowało

Pobierz pdf

71 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

2 sztuki

3 sztuki

1 sztuka

null

200 gramów

null

null

3 sztuki

null

150 gramów

800 gramów

300 gramów

7 sztuk

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Dzień wcześniej przygotuj marynatę.

Krok 2

Cebule obierz i potnij w plasterki. Zalej 1 litrem wody, dodaj ocet, kilka liści laurowych, ziele angielskie, pieprz w ziarenkach, goździki i łyżeczkę cukru.

Krok 3

Zagotuj, wystudź i mocz w przygotowanej zalewie umyte filety przez dwie doby.

Krok 4

Następnego dnia śledzie osącz, pokrój w mniejsze kawałki.

Krok 5

Ogórki potnij w plasterki i wymieszaj razem ze śledziami, majonezem, śmietaną i musztardą. Dopraw do smaku i przełóż na półmisek.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Śledź w sosie musztardowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Śledź w sosie musztardowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Śledź w sosie musztardowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Śledź w sosie musztardowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Śledź w sosie musztardowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Śledź w sosie musztardowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Śledź w sosie musztardowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Śledź w sosie musztardowym - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
9 osób ogląda przepis:
Kotlet po kowalsku
czas przygotowania
45 min.
stopień trudności

łatwe

Przygotowywanie posiłków przy użyciu pary wodnej to przepis na posiłek idealny. Soczyste mięsa i chrupiące warzywa z pełnią właściwości odżywczych, ale bez zbędnego tłuszczu – to możliwe! I niezwykle proste w wykonaniu. Duże kulinarne doświadczenie nie jest wymagane!

Czytaj więcej

Bananowiec to najprostsze ciasto świata! Przygotowanie tego wypieku jest niezwykle szybkie, a efekty zawsze zachwycają. Próbowaliście kiedyś bananowca? Jeżeli nie, to najwyższa pora, by to zmienić! Chcecie poznać sprawdzony przepis, z pomocą którego przygotujecie ten wypiek?

Czytaj więcej