Składniki
2 sztuki
3 sztuki
1 sztuka
null
200 gramów
null
null
3 sztuki
null
150 gramów
800 gramów
300 gramów
7 sztuk
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Dzień wcześniej przygotuj marynatę.
Krok 2
Cebule obierz i potnij w plasterki. Zalej 1 litrem wody, dodaj ocet, kilka liści laurowych, ziele angielskie, pieprz w ziarenkach, goździki i łyżeczkę cukru.
Krok 3
Zagotuj, wystudź i mocz w przygotowanej zalewie umyte filety przez dwie doby.
Krok 4
Następnego dnia śledzie osącz, pokrój w mniejsze kawałki.
Krok 5
Ogórki potnij w plasterki i wymieszaj razem ze śledziami, majonezem, śmietaną i musztardą. Dopraw do smaku i przełóż na półmisek.
Przepisy w Waszym wykonaniu
łatwe
Na zakończenie serii postów dyniowych chciałbym wspomnieć o jej zastosowaniu w świecie słodkości. Dynię z powodzeniem wykorzystuję w różnego rodzaju wypiekach. Dodatek dyni sprawia, że ciasto staje się wilgotne.
Czytaj więcejPrzekąski, malutkie dania na jeden kęs, podajemy na początku uroczystego obiadu lub przyjęcia. Mają pobudzić apetyt, zaintrygować, zachęcić do kolejnych dań.
Czytaj więcej