Aromatyczne śledzie w sosie musztardowym przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Śledź w sosie musztardowym

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

2

heart
20 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
6 os.
Drukuj

65 osób wydrukowało

Pobierz pdf

74 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

2 sztuki

3 sztuki

1 sztuka

null

200 gramów

null

null

3 sztuki

null

150 gramów

800 gramów

300 gramów

7 sztuk

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Dzień wcześniej przygotuj marynatę.

Krok 2

Cebule obierz i potnij w plasterki. Zalej 1 litrem wody, dodaj ocet, kilka liści laurowych, ziele angielskie, pieprz w ziarenkach, goździki i łyżeczkę cukru.

Krok 3

Zagotuj, wystudź i mocz w przygotowanej zalewie umyte filety przez dwie doby.

Krok 4

Następnego dnia śledzie osącz, pokrój w mniejsze kawałki.

Krok 5

Ogórki potnij w plasterki i wymieszaj razem ze śledziami, majonezem, śmietaną i musztardą. Dopraw do smaku i przełóż na półmisek.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Śledź w sosie musztardowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Śledź w sosie musztardowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Śledź w sosie musztardowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Śledź w sosie musztardowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Śledź w sosie musztardowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Śledź w sosie musztardowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Śledź w sosie musztardowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Śledź w sosie musztardowym - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
4 osoby oglądają przepis:
Holiszki
czas przygotowania
90 min.
stopień trudności

średnie

Tradycyjna kuchnia polska pachnie leśnymi grzybami. Za najsmaczniejsze uznaje się rydze. Doczekały się nie tylko mnóstwa przepisów, ale także… piosenki, którą nuciło niejedno pokolenie. Choć to pieczarki najczęściej pojawiają się na naszych talerzach, nie mogą równać się z rudymi rydzami pod względem aromatu i bogactwa smaku. W kuchni wystarczy poświęcić im zaledwie kilka minut, by ich walory zachwyciły każdego konesera.

Czytaj więcej

Wigilijne pierogi, kulebiaki, różnorodne krokiety i paszteciki, staropolski bigos oraz łazanki… Te potrawy łączy jedno: wyśmienicie smakują z kapustą kiszoną. Można podawać ją jako dodatek do dania głównego, można wyczarować z niej wyborną zupę. A to dopiero kilka potraw z kapustą w roli głównej. W sklepach bez trudu znajdziemy woreczki i słoiki z gotowym produktem, ale żaden z nich nie będzie mógł równać się ze specjałem domowej roboty. Tym razem skupimy się na niepozornym składniku kiszonek, od którego zależy bardzo wiele. Ile sypiemy soli do kiszenia kapusty, by uzyskać upragniony efekt?

Czytaj więcej