Aromatyczne śledzie w sosie musztardowym przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Śledź w sosie musztardowym

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

2

20 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
6 os.
Drukuj

51 osób wydrukowało

Pobierz pdf

49 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

2 sztuki

3 sztuki

1 sztuka

null

200 gramów

null

null

3 sztuki

null

150 gramów

800 gramów

300 gramów

7 sztuk

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Dzień wcześniej przygotuj marynatę.

Krok 2

Cebule obierz i potnij w plasterki. Zalej 1 litrem wody, dodaj ocet, kilka liści laurowych, ziele angielskie, pieprz w ziarenkach, goździki i łyżeczkę cukru.

Krok 3

Zagotuj, wystudź i mocz w przygotowanej zalewie umyte filety przez dwie doby.

Krok 4

Następnego dnia śledzie osącz, pokrój w mniejsze kawałki.

Krok 5

Ogórki potnij w plasterki i wymieszaj razem ze śledziami, majonezem, śmietaną i musztardą. Dopraw do smaku i przełóż na półmisek.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Śledź w sosie musztardowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Śledź w sosie musztardowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Śledź w sosie musztardowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Śledź w sosie musztardowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Śledź w sosie musztardowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Śledź w sosie musztardowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Śledź w sosie musztardowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Śledź w sosie musztardowym - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
15 osób ogląda przepis:
Sałatka jajeczna
czas przygotowania
15 min.
stopień trudności

łatwe

Na zakończenie serii postów dyniowych chciałbym wspomnieć o jej zastosowaniu w świecie słodkości. Dynię z powodzeniem wykorzystuję w różnego rodzaju wypiekach. Dodatek dyni sprawia, że ciasto staje się wilgotne.

Czytaj więcej

Przekąski, malutkie dania na jeden kęs, podajemy na początku uroczystego obiadu lub przyjęcia. Mają pobudzić apetyt, zaintrygować, zachęcić do kolejnych dań.

Czytaj więcej