Sos paprykowy do przekąsek - z papryką: przepis | Przepisy.pl pixel

Sos paprykowy 2

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

3

heart
99 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

17 osób wydrukowało

Pobierz pdf

61 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

40 dekagramów

20 dekagramów

4 łyżki

4 łyżki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Posiekaj drobno paprykę i czosnek, cebulę pokrój w kostkę.

Sos paprykowy 2 - Krok 1

Krok 2

Do warzyw dodaj sok z cytryny, oliwę, posiekaną natkę pietruszki.

Sos paprykowy 2 - Krok 2

Krok 3

Dopraw do smaku Przyprawą Uniwersalną Delikat Knorr. Podawaj na zimno do ryb, mięs i warzyw.

Sos paprykowy 2 - Krok 3
przepisy.pl

Dobra rada:

Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Sos paprykowy 2 - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Sos paprykowy 2 - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Sos paprykowy 2 - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Sos paprykowy 2 - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Sos paprykowy 2 - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Sos paprykowy 2 - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Sos paprykowy 2 - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Sos paprykowy 2 - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Tradycyjna kuchnia polska pachnie leśnymi grzybami. Za najsmaczniejsze uznaje się rydze. Doczekały się nie tylko mnóstwa przepisów, ale także… piosenki, którą nuciło niejedno pokolenie. Choć to pieczarki najczęściej pojawiają się na naszych talerzach, nie mogą równać się z rudymi rydzami pod względem aromatu i bogactwa smaku. W kuchni wystarczy poświęcić im zaledwie kilka minut, by ich walory zachwyciły każdego konesera.

Czytaj więcej

Wigilijne pierogi, kulebiaki, różnorodne krokiety i paszteciki, staropolski bigos oraz łazanki… Te potrawy łączy jedno: wyśmienicie smakują z kapustą kiszoną. Można podawać ją jako dodatek do dania głównego, można wyczarować z niej wyborną zupę. A to dopiero kilka potraw z kapustą w roli głównej. W sklepach bez trudu znajdziemy woreczki i słoiki z gotowym produktem, ale żaden z nich nie będzie mógł równać się ze specjałem domowej roboty. Tym razem skupimy się na niepozornym składniku kiszonek, od którego zależy bardzo wiele. Ile sypiemy soli do kiszenia kapusty, by uzyskać upragniony efekt?

Czytaj więcej

przepisy.pl - Sos paprykowy 2Sos paprykowy 2

Posiekaj drobno paprykę i czosnek, cebulę pokrój w kostkę.