Sos paprykowy 2

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

2

96 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

16 osób wydrukowało

Pobierz pdf

45 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

40 dekagramów

null

20 dekagramów

4 łyżki

4 łyżki

null

null

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Posiekaj drobno paprykę i czosnek, cebulę pokrój w kostkę.

Sos paprykowy 2 - Krok 1

Krok 2

Do warzyw dodaj sok z cytryny, oliwę, posiekaną natkę pietruszki.

Sos paprykowy 2 - Krok 2

Krok 3

Dopraw do smaku Przyprawą Uniwersalną Delikat Knorr. Podawaj na zimno do ryb, mięs i warzyw.

Sos paprykowy 2 - Krok 3
przepisy.pl

Dobra rada:

Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Sos paprykowy 2 - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Sos paprykowy 2 - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Sos paprykowy 2 - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Sos paprykowy 2 - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Sos paprykowy 2 - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Sos paprykowy 2 - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Sos paprykowy 2 - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<

Czy wiesz, że włoska nazwa „zucchini” oznacza małą dynię? Podobnie jak jej duża odmiana, jest bardzo uniwersalnym warzywem. Co zrobić z cukinii w roli głównej?

Czytaj więcej

Słodkie i soczyste owoce, które mogą być składnikiem deserów, ale również wytrawnych dań czy szybkich sałatek. Co zrobić z malin? – zainspiruj się naszymi propozycjami.

Czytaj więcej