
Składniki
20 dekagramów
null
null
null
4 łyżki
4 łyżki
40 dekagramów
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Posiekaj drobno paprykę i czosnek, cebulę pokrój w kostkę.

Krok 2
Do warzyw dodaj sok z cytryny, oliwę, posiekaną natkę pietruszki.

Krok 3
Dopraw do smaku Przyprawą Uniwersalną Delikat Knorr. Podawaj na zimno do ryb, mięs i warzyw.


Dobra rada:
Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Delikat przyprawa uniwersalna Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktuMarynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!
Czytaj więcejKanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.
Czytaj więcej