Składniki
20 dekagramów
null
null
null
4 łyżki
4 łyżki
40 dekagramów
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Posiekaj drobno paprykę i czosnek, cebulę pokrój w kostkę.
Krok 2
Do warzyw dodaj sok z cytryny, oliwę, posiekaną natkę pietruszki.
Krok 3
Dopraw do smaku Przyprawą Uniwersalną Delikat Knorr. Podawaj na zimno do ryb, mięs i warzyw.
Dobra rada:
Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.
Przepisy w Waszym wykonaniu
łatwe
Delikat przyprawa uniwersalna Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktuRGęsina to mięso, które świetnie pasuje do kuchni polskiej, ponieważ możecie ją łączyć z owocami, warzywami i ziołami na wiele różnych sposobów. Pieczone gęsie udka to doskonały pomysł na uroczysty obiad lub kolację, ale pod warunkiem, że mięso po wyjęciu z piekarnika będzie soczyste i pełne smaku.
Czytaj więcejJesteście znudzeni tradycyjną panierką z bułki tartej, ale nie wyobrażacie sobie ulubionych kotletów bez złocistej otoczki? Panierka panko to strzał w dziesiątkę! Mimo że wywodzi się z kuchni japońskiej i jest powszechnie używana w azjatyckich specjałach, na polskich stołach sprawdzi się celująco.
Czytaj więcej