Fasolowa z suszonymi śliwkami

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

3 os.
stopień trudności

średnie

czas przygotowania
- min.
ilość porcji
8 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

0 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

null szczypt

50 gramów

2 łyżki

1 łyżka

300 gramów

1 łyżka

300 gramów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Fasolę namocz przez całą noc.

Krok 2

Następnego dnia śliwki zalej 3 szklankami przegotowanej wody i odstaw na 3 godziny, następnie ugotuj, mają być miękkie.

Krok 3

Fasolę odcedź, zalej świeżą wodą i gotuj do miękkości około 1,5 godziny, posól.

Krok 4

Wyjmij kilka śliwek, resztę razem z wywarem zmiksuj z dodatkiem miodu, masła i skórki cytrynowej. Dopraw solą i gałką.

Krok 5

Ugotowana fasolę dodaj do zmiksowanych śliwek.

Krok 6

Odłożone wcześniej śliwki pokrój na kawałki i razem z rodzynkami dodaj do garnka z fasolą. Zupę gotuj jeszcze około 4 minut.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Fasolowa z suszonymi śliwkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Fasolowa z suszonymi śliwkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Fasolowa z suszonymi śliwkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Fasolowa z suszonymi śliwkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Fasolowa z suszonymi śliwkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Fasolowa z suszonymi śliwkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Fasolowa z suszonymi śliwkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<
3 osoby oglądają przepis:
Ciasto z owocami letnimi
czas przygotowania
60 min.
stopień trudności

łatwe

Czy wiesz, że włoska nazwa „zucchini” oznacza małą dynię? Podobnie jak jej duża odmiana, jest bardzo uniwersalnym warzywem. Co zrobić z cukinii w roli głównej?

Czytaj więcej

Słodkie i soczyste owoce, które mogą być składnikiem deserów, ale również wytrawnych dań czy szybkich sałatek. Co zrobić z malin? – zainspiruj się naszymi propozycjami.

Czytaj więcej