Pasta e fagioli

Makaron z fasolą

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

1

9 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
5 os.
Drukuj

5 osób wydrukowało

Pobierz pdf

44 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

480 gramów

1 opakowanie

2 sztuki

2 sztuki

1 opakowanie

2 sztuki

1 szczypta

1 szczypta

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Marchew i seler pokrój i razem z fasolą wrzuć do garnka do gotującego się bulionu w 2 litrach wody. Gotuj całość przez 30 minut.

Pasta e fagioli - Krok 1

Krok 2

Makaron do lasagne pokrusz na mniejsze kawałki, dodaj wraz z mieszanką Knorr Naturalnie smaczne do gotującej się zupy. Wszystko razem gotuj jeszcze przez 12 minut.

Pasta e fagioli - Krok 2

Krok 3

Dopraw do smaku solą i pieprzem.

Pasta e fagioli - Krok 3
0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Pasta e fagioli - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Pasta e fagioli - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Pasta e fagioli - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Pasta e fagioli - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Pasta e fagioli - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Pasta e fagioli - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Pasta e fagioli - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<
1 osoba ogląda przepis:
Zapiekanka makaronowa
czas przygotowania
60 min.
stopień trudności

łatwe

Trudno wyobrazić sobie ciepłe miesiące bez soczystych owoców. Co zrobić z truskawek, które najsmaczniejsze są na przełomie wiosny i lata? Przygotowaliśmy dla Ciebie 6 inspiracji, nie tylko na wypieki.

Czytaj więcej

Botwinka, czyli smaczna zupa, której oryginalnego smaku dodają wczesne buraki, to jedno z popularniejszych dań w sezonie wiosenno-letnim. Jest delikatna, ale jednocześnie charakterystyczna. Jak ugotować botwinkę? – przeczytasz w poradniku.

Czytaj więcej

przepisy.pl - Pasta e fagioliPasta e fagioli

W roślinach strączkowych siła! Już dziś przygotuj rewelacyjny przepis na pasta e fagioli. To znakomita propozycja z fasolą w roli głównej na smaczne oraz bardzo pożywne danie jednogarnkowe. Rondel w dłoń i do dzieła!

Dla kogo?

Potrawa stanowi doskonałe rozwiązane dla osób lubiących przygotowywać niezbyt skomplikowane oraz szybkie dania. A to zrobisz… i zjesz z prędkością błyskawicy!

Na jaką okazję?

Przepis nad wyraz uniwersalny. Możesz go zaserwować na zwykły codzienny obiad. Zapewniamy, że następnego dnia po podgrzaniu potrawa będzie równie smaczna.

Czy wiesz, że?

Pasta e fagioli to danie, które wyśmienicie sprawdzi się podczas chłodów. Gęsta zupa świetnie rozgrzewa. Z nią nawet srogie zimy Ci niestraszne!

Dla urozmaicenia:

Receptura na pasta e fagioli wbrew nazwie nie musi być z fasolą. Ten dodatek można zastąpić też innymi roślinami strączkowymi, na przykład soczewicą albo ciecierzycą.