Pasta e fagioli przepis – Zobacz na przepisy.pl

Pasta e fagioli

Makaron z fasolą

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

1

9 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
5 os.
Drukuj

5 osób wydrukowało

Pobierz pdf

44 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

480 gramów

1 opakowanie

2 sztuki

2 sztuki

1 opakowanie

2 sztuki

1 szczypta

1 szczypta

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Marchew i seler pokrój i razem z fasolą wrzuć do garnka do gotującego się bulionu w 2 litrach wody. Gotuj całość przez 30 minut.

Pasta e fagioli - Krok 1

Krok 2

Makaron do lasagne pokrusz na mniejsze kawałki, dodaj wraz z mieszanką Knorr Naturalnie smaczne do gotującej się zupy. Wszystko razem gotuj jeszcze przez 12 minut.

Pasta e fagioli - Krok 2

Krok 3

Dopraw do smaku solą i pieprzem.

Pasta e fagioli - Krok 3
0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Pasta e fagioli - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Pasta e fagioli - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Pasta e fagioli - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Pasta e fagioli - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Pasta e fagioli - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Pasta e fagioli - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Pasta e fagioli - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<

Dynię z powodzeniem wykorzystuję w różnego rodzaju wypiekach. Dodatek dyni sprawia, że ciasto staje się wilgotne. Amerykanie nie wyobrażają sobie Święta Dziękczynienia bez tradycyjnego ciasta dyniowego pumpkin pie. Sprawdźcie przepis na to ciasto.

Czytaj więcej

Sos pomidorowy nadaje się nie tylko do najbardziej popularnego wariantu z makaronem spaghetti. Świetnie komponuje się z kokardkami, wstążkami, ravioli i tortellini. Doskonały przepis na sos pomidorowy?

Czytaj więcej

przepisy.pl - Pasta e fagioliPasta e fagioli

W roślinach strączkowych siła! Już dziś przygotuj rewelacyjny przepis na pasta e fagioli. To znakomita propozycja z fasolą w roli głównej na smaczne oraz bardzo pożywne danie jednogarnkowe. Rondel w dłoń i do dzieła!

Dla kogo?

Potrawa stanowi doskonałe rozwiązane dla osób lubiących przygotowywać niezbyt skomplikowane oraz szybkie dania. A to zrobisz… i zjesz z prędkością błyskawicy!

Na jaką okazję?

Przepis nad wyraz uniwersalny. Możesz go zaserwować na zwykły codzienny obiad. Zapewniamy, że następnego dnia po podgrzaniu potrawa będzie równie smaczna.

Czy wiesz, że?

Pasta e fagioli to danie, które wyśmienicie sprawdzi się podczas chłodów. Gęsta zupa świetnie rozgrzewa. Z nią nawet srogie zimy Ci niestraszne!

Dla urozmaicenia:

Receptura na pasta e fagioli wbrew nazwie nie musi być z fasolą. Ten dodatek można zastąpić też innymi roślinami strączkowymi, na przykład soczewicą albo ciecierzycą.