
Składniki
480 gramów
1 opakowanie
2 sztuki
2 sztuki
1 opakowanie
2 sztuki
1 szczypta
1 szczypta
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Marchew i seler pokrój w kostkę i razem z fasolą wrzuć do garnka do gotującego się bulionu w 2 litrach wody (z rosołem z kury Knorr). Gotuj całość przez 30 minut.
Krok 2
Makaron do lasagne pokrusz na mniejsze kawałki, dodaj wraz z mieszanką Knorr Naturalnie smaczne do gotującej się zupy. Wszystko razem gotuj jeszcze przez 12 minut.
Krok 3
Dopraw do smaku solą i pieprzem.
Przepisy w Waszym wykonaniu
łatwe
Naturalnie smaczne Chłopski Garnek Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktuPrzygotowywanie posiłków przy użyciu pary wodnej to przepis na posiłek idealny. Soczyste mięsa i chrupiące warzywa z pełnią właściwości odżywczych, ale bez zbędnego tłuszczu – to możliwe! I niezwykle proste w wykonaniu. Duże kulinarne doświadczenie nie jest wymagane!
Czytaj więcejBananowiec to najprostsze ciasto świata! Przygotowanie tego wypieku jest niezwykle szybkie, a efekty zawsze zachwycają. Próbowaliście kiedyś bananowca? Jeżeli nie, to najwyższa pora, by to zmienić! Chcecie poznać sprawdzony przepis, z pomocą którego przygotujecie ten wypiek?
Czytaj więcejPolecane przepisy
Inne przepisy
Pasta e fagioli
W roślinach strączkowych siła! Już dziś przygotuj rewelacyjny przepis na pasta e fagioli. To znakomita propozycja z fasolą w roli głównej na smaczne oraz bardzo pożywne danie jednogarnkowe. Rondel w dłoń i do dzieła!
Dla kogo?
Potrawa stanowi doskonałe rozwiązane dla osób lubiących przygotowywać niezbyt skomplikowane oraz szybkie dania. A to zrobisz… i zjesz z prędkością błyskawicy!
Na jaką okazję?
Przepis nad wyraz uniwersalny. Możesz go zaserwować na zwykły codzienny obiad. Zapewniamy, że następnego dnia po podgrzaniu potrawa będzie równie smaczna.
Czy wiesz, że?
Pasta e fagioli to danie, które wyśmienicie sprawdzi się podczas chłodów. Gęsta zupa świetnie rozgrzewa. Z nią nawet srogie zimy Ci niestraszne!
Dla urozmaicenia:
Receptura na pasta e fagioli wbrew nazwie nie musi być z fasolą. Ten dodatek można zastąpić też innymi roślinami strączkowymi, na przykład soczewicą albo ciecierzycą.