Karnawałowa przekąska -Sałatka Hawajska

Autor: laleczka20

ratingratingratingratingrating

814

10 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

28 osób wydrukowało

Pobierz pdf

30 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

400 gramów

1 sztuka

100 gramów

100 gramów

3 łyżki

2 łyżki

2 łyżki

1 sztuka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Schab kroje w paseczki doprawiam przyprawą do mięs knorr i delikatnie sole .Smażę na patelni na rumiany kolorek.

Krok 2

Sałatę lodową myję i rwę na kawałki średnie wkładam do miski .Kukurydzę przecedzam i dodaje do sałaty.Ananas z puszki najlepiej w kostkę żeby był też przecedzam i dodaje do sałaty.

Krok 3

Sos- Do miseczki wlewam 3 łyżki keczupu dodaje 2 łyżki soku z ananasa i 2 łyżki oleju na koniec dodaje sos sałatkowy i mieszam łącze razem .polewam sosem sałatkę dodaje schab u pieczony też mieszam .Przekładam na półmisek posypuje grzankami smacznego :)

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Karnawałowa przekąska -Sałatka Hawajska - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Karnawałowa przekąska -Sałatka Hawajska - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Karnawałowa przekąska -Sałatka Hawajska - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Karnawałowa przekąska -Sałatka Hawajska - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Karnawałowa przekąska -Sałatka Hawajska - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Karnawałowa przekąska -Sałatka Hawajska - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Karnawałowa przekąska -Sałatka Hawajska - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<

Trudno wyobrazić sobie ciepłe miesiące bez soczystych owoców. Co zrobić z truskawek, które najsmaczniejsze są na przełomie wiosny i lata? Przygotowaliśmy dla Ciebie 6 inspiracji, nie tylko na wypieki.

Czytaj więcej

Botwinka, czyli smaczna zupa, której oryginalnego smaku dodają wczesne buraki, to jedno z popularniejszych dań w sezonie wiosenno-letnim. Jest delikatna, ale jednocześnie charakterystyczna. Jak ugotować botwinkę? – przeczytasz w poradniku.

Czytaj więcej