Karnawałowa przekąska -Sałatka Hawajska przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Karnawałowa przekąska -Sałatka Hawajska

Autor: laleczka20

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
10 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

32 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

38 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

2 łyżki

1 sztuka

100 gramów

400 gramów

1 sztuka

2 łyżki

3 łyżki

100 gramów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Schab kroje w paseczki doprawiam przyprawą do mięs knorr i delikatnie sole .Smażę na patelni na rumiany kolorek.

Krok 2

Sałatę lodową myję i rwę na kawałki średnie wkładam do miski .Kukurydzę przecedzam i dodaje do sałaty.Ananas z puszki najlepiej w kostkę żeby był też przecedzam i dodaje do sałaty.

Krok 3

Sos- Do miseczki wlewam 3 łyżki keczupu dodaje 2 łyżki soku z ananasa i 2 łyżki oleju na koniec dodaje sos sałatkowy i mieszam łącze razem .polewam sosem sałatkę dodaje schab u pieczony też mieszam .Przekładam na półmisek posypuje grzankami smacznego :)

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Karnawałowa przekąska -Sałatka Hawajska - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Karnawałowa przekąska -Sałatka Hawajska - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Karnawałowa przekąska -Sałatka Hawajska - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Karnawałowa przekąska -Sałatka Hawajska - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Karnawałowa przekąska -Sałatka Hawajska - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Karnawałowa przekąska -Sałatka Hawajska - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Karnawałowa przekąska -Sałatka Hawajska - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Karnawałowa przekąska -Sałatka Hawajska - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
2 osoby oglądają przepis:
Szybka sałatka na grilla
czas przygotowania
15 min.
stopień trudności

średnie

Nie wiesz, z czym jeść bób? Możliwości jest wiele. Warto z nich korzystać, bo młody bób to prawdziwy przysmak. Bez względu czy podacie go w sałatce czy wykorzystacie do ugotowania zupy, nie pożałujecie decyzji o włożeniu go do sklepowego koszyka. Zacznijmy jednak od postaw. Ustalmy, jak jeść bób oraz jak go podawać. Ze skórką czy bez? W jakiej wersji smakuje lepiej?

Czytaj więcej

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.

Czytaj więcej