Karnawałowa przekąska -Sałatka Hawajska przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Karnawałowa przekąska -Sałatka Hawajska

Autor: laleczka20

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
10 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

32 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

39 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

2 łyżki

1 sztuka

100 gramów

400 gramów

1 sztuka

2 łyżki

3 łyżki

100 gramów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Schab kroje w paseczki doprawiam przyprawą do mięs knorr i delikatnie sole .Smażę na patelni na rumiany kolorek.

Krok 2

Sałatę lodową myję i rwę na kawałki średnie wkładam do miski .Kukurydzę przecedzam i dodaje do sałaty.Ananas z puszki najlepiej w kostkę żeby był też przecedzam i dodaje do sałaty.

Krok 3

Sos- Do miseczki wlewam 3 łyżki keczupu dodaje 2 łyżki soku z ananasa i 2 łyżki oleju na koniec dodaje sos sałatkowy i mieszam łącze razem .polewam sosem sałatkę dodaje schab u pieczony też mieszam .Przekładam na półmisek posypuje grzankami smacznego :)

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Karnawałowa przekąska -Sałatka Hawajska - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Karnawałowa przekąska -Sałatka Hawajska - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Karnawałowa przekąska -Sałatka Hawajska - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Karnawałowa przekąska -Sałatka Hawajska - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Karnawałowa przekąska -Sałatka Hawajska - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Karnawałowa przekąska -Sałatka Hawajska - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Karnawałowa przekąska -Sałatka Hawajska - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Karnawałowa przekąska -Sałatka Hawajska - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!

Czytaj więcej

Kanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.

Czytaj więcej