
Składniki
2 łyżki
1 sztuka
100 gramów
400 gramów
1 sztuka
2 łyżki
3 łyżki
100 gramów
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Schab kroje w paseczki doprawiam przyprawą do mięs knorr i delikatnie sole .Smażę na patelni na rumiany kolorek.
Krok 2
Sałatę lodową myję i rwę na kawałki średnie wkładam do miski .Kukurydzę przecedzam i dodaje do sałaty.Ananas z puszki najlepiej w kostkę żeby był też przecedzam i dodaje do sałaty.
Krok 3
Sos- Do miseczki wlewam 3 łyżki keczupu dodaje 2 łyżki soku z ananasa i 2 łyżki oleju na koniec dodaje sos sałatkowy i mieszam łącze razem .polewam sosem sałatkę dodaje schab u pieczony też mieszam .Przekładam na półmisek posypuje grzankami smacznego :)
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!
Czytaj więcejKanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.
Czytaj więcej