Karnawałowa przekąska -Sałatka Hawajska przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Karnawałowa przekąska -Sałatka Hawajska

Autor: laleczka20

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

10 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

31 osób wydrukowało

Pobierz pdf

38 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

2 łyżki

1 sztuka

100 gramów

400 gramów

1 sztuka

2 łyżki

3 łyżki

100 gramów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Schab kroje w paseczki doprawiam przyprawą do mięs knorr i delikatnie sole .Smażę na patelni na rumiany kolorek.

Krok 2

Sałatę lodową myję i rwę na kawałki średnie wkładam do miski .Kukurydzę przecedzam i dodaje do sałaty.Ananas z puszki najlepiej w kostkę żeby był też przecedzam i dodaje do sałaty.

Krok 3

Sos- Do miseczki wlewam 3 łyżki keczupu dodaje 2 łyżki soku z ananasa i 2 łyżki oleju na koniec dodaje sos sałatkowy i mieszam łącze razem .polewam sosem sałatkę dodaje schab u pieczony też mieszam .Przekładam na półmisek posypuje grzankami smacznego :)

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Karnawałowa przekąska -Sałatka Hawajska - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Karnawałowa przekąska -Sałatka Hawajska - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Karnawałowa przekąska -Sałatka Hawajska - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Karnawałowa przekąska -Sałatka Hawajska - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Karnawałowa przekąska -Sałatka Hawajska - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Karnawałowa przekąska -Sałatka Hawajska - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Karnawałowa przekąska -Sałatka Hawajska - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Karnawałowa przekąska -Sałatka Hawajska - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
4 osoby oglądają przepis:
Sałatka z szynką i serem
czas przygotowania
15 min.
stopień trudności

łatwe

Kutia to danie, które co roku pojawia się na wigilijnym stole. Nie spotkaliście się nigdy z tym przysmakiem? Najwyższa pora, by to zmienić! Podpowiadamy, z jakich składników można przygotować kutię.

Czytaj więcej

Bez nich większość osób nie wyobraża sobie kolacji wigilijnej. Uszka są nieodłącznym dodatkiem do tradycyjnego barszczu czerwonego. Kształtne i wypełnione apetycznym nadzieniem są na tyle smaczne, że ich najwięksi miłośnicy zajadają się nimi także podczas świątecznych obiadów.

Czytaj więcej