
Składniki
250 gramów
1 opakowanie
1 sztuka
1 sztuka
2 sztuki
3 łyżki
1 sztuka
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Jajka ugotuj na twardo i obierz.
Krok 2
Surimi oraz jajka zetrzyj na tarce o największych oczkach.
Krok 3
Sos sałatkowy Knorr wymieszaj z majonezem.
Krok 4
Pora pokrój w krążki, a paprykę w kosteczkę. Ogórka obierz, przekrój wzdłuż na pół i pozbądź się pestek. Następnie pokrój ogórka w paski. Wszystko wrzuć do miski.
Krok 5
Dodaj sos do warzyw i dokładnie wymieszaj. Podawaj schłodzone.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!
Czytaj więcejKanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.
Czytaj więcej