
Składniki
250 gramów
1 opakowanie
1 sztuka
1 sztuka
2 sztuki
3 łyżki
1 sztuka
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Jajka ugotuj na twardo i obierz.
Krok 2
Surimi oraz jajka zetrzyj na tarce o największych oczkach.
Krok 3
Sos sałatkowy Knorr wymieszaj z majonezem.
Krok 4
Pora pokrój w krążki, a paprykę w kosteczkę. Ogórka obierz, przekrój wzdłuż na pół i pozbądź się pestek. Następnie pokrój ogórka w paski. Wszystko wrzuć do miski.
Krok 5
Dodaj sos do warzyw i dokładnie wymieszaj. Podawaj schłodzone.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Polędwiczki wieprzowe jadasz tylko od święta i zazwyczaj wyłącznie w restauracji, w której ich przyrządzeniem zajmuje się profesjonalny szef kuchni? Po co się ograniczać? Smakiem tego delikatnego mięsa można cieszyć się znacznie częściej i to we własnej jadalni. Jak smażyć polędwiczki, żeby były soczyste? Jak przygotować mięso i z jakimi dodatkami je podawać?
Czytaj więcejSłodycz miodu fantastycznie kontrastuje z goryczkowym smakiem musztardy. Nic więc dziwnego, że sos musztardowo-miodowy świetnie komponuje się z wieloma składnikami – zwłaszcza o naturalnie łagodnym smaku. Korzystaj z niego zawsze wtedy, gdy twoim potrawom brakuje wyrazu. Prosty w przygotowaniu sos miodowo-musztardowy do burgera pasuje tak samo dobrze, jak do ryb, sałatek, pieczonych mięs, a nawet kanapek.
Czytaj więcej