
Składniki
250 gramów
1 opakowanie
1 sztuka
1 sztuka
2 sztuki
3 łyżki
1 sztuka
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Jajka ugotuj na twardo i obierz.
Krok 2
Surimi oraz jajka zetrzyj na tarce o największych oczkach.
Krok 3
Sos sałatkowy Knorr wymieszaj z majonezem.
Krok 4
Pora pokrój w krążki, a paprykę w kosteczkę. Ogórka obierz, przekrój wzdłuż na pół i pozbądź się pestek. Następnie pokrój ogórka w paski. Wszystko wrzuć do miski.
Krok 5
Dodaj sos do warzyw i dokładnie wymieszaj. Podawaj schłodzone.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.
Czytaj więcejW sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.
Czytaj więcej