Sałatka z surimi i porem przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Sałatka z surimi i porem

Autor: garlic

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
5 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

11 osób wydrukowało

Pobierz pdf

8 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

250 gramów

1 opakowanie

1 sztuka

1 sztuka

2 sztuki

3 łyżki

1 sztuka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Jajka ugotuj na twardo i obierz.

Krok 2

Surimi oraz jajka zetrzyj na tarce o największych oczkach.

Krok 3

Sos sałatkowy Knorr wymieszaj z majonezem.

Krok 4

Pora pokrój w krążki, a paprykę w kosteczkę. Ogórka obierz, przekrój wzdłuż na pół i pozbądź się pestek. Następnie pokrój ogórka w paski. Wszystko wrzuć do miski.

Krok 5

Dodaj sos do warzyw i dokładnie wymieszaj. Podawaj schłodzone.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Sałatka z surimi i porem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Sałatka z surimi i porem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Sałatka z surimi i porem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Sałatka z surimi i porem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Sałatka z surimi i porem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Sałatka z surimi i porem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Sałatka z surimi i porem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Sałatka z surimi i porem - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
5 osób ogląda przepis:
Zapiekanka z brokułami
czas przygotowania
- min.
stopień trudności

łatwe

Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!

Czytaj więcej

Kanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.

Czytaj więcej