Omlet z pomidorami i żółtym serem przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Omlet z pomidorami i żółtym serem

Autor: tommy

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

10 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
2 os.
Drukuj

2 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

10 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

2 sztuki

3 łyżki

5 sztuk

10 dekagramów

2 łyżki

1 sztuka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 2

Pomidory pokrój w kostkę, ser zetrzyj na tarce.

Krok 1

Mleko i jajka wymieszaj ze sobą, a następnie usmaż 2 cienkie omlety na lekko rozgrzanym maśle.*

Krok 3

Omlet przełóż do naczynia żaroodpornego. Następnie nałóż na pomidory i posyp serem.

Krok 4

Farsz dopraw skruszona Mini kostką Pietruszka Knorr. Przykryj drugim omletem i zapiekaj 2-3 minuty w nagrzanym do 160 stopni C piekarniku. Gotowy omlet pokrój na ćwiartki i podawaj. * Należy uważać, aby masło nie przypaliło się, inaczej potrawa będzie niesmaczna i niezdrowa.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Omlet z pomidorami i żółtym serem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Omlet z pomidorami i żółtym serem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Omlet z pomidorami i żółtym serem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Omlet z pomidorami i żółtym serem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Omlet z pomidorami i żółtym serem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Omlet z pomidorami i żółtym serem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Omlet z pomidorami i żółtym serem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Omlet z pomidorami i żółtym serem - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
14 osób ogląda przepis:
Szakszuka
czas przygotowania
25 min.
stopień trudności

łatwe

Kutia to danie, które co roku pojawia się na wigilijnym stole. Nie spotkaliście się nigdy z tym przysmakiem? Najwyższa pora, by to zmienić! Podpowiadamy, z jakich składników można przygotować kutię.

Czytaj więcej

Bez nich większość osób nie wyobraża sobie kolacji wigilijnej. Uszka są nieodłącznym dodatkiem do tradycyjnego barszczu czerwonego. Kształtne i wypełnione apetycznym nadzieniem są na tyle smaczne, że ich najwięksi miłośnicy zajadają się nimi także podczas świątecznych obiadów.

Czytaj więcej