Omlet z pomidorami i żółtym serem przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Omlet z pomidorami i żółtym serem

Autor: tommy

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

10 os.
stopień trudności

średnie

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
2 os.
Drukuj

2 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

9 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

5 sztuk

1 sztuka

3 łyżki

2 sztuki

10 dekagramów

2 łyżki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 2

Pomidory pokrój w kostkę, ser zetrzyj na tarce.

Krok 1

Mleko i jajka wymieszaj ze sobą, a następnie usmaż 2 cienkie omlety na lekko rozgrzanym maśle.*

Krok 3

Omlet przełóż do naczynia żaroodpornego. Następnie nałóż na pomidory i posyp serem.

Krok 4

Farsz dopraw skruszona Mini kostką Pietruszka Knorr. Przykryj drugim omletem i zapiekaj 2-3 minuty w nagrzanym do 160 stopni C piekarniku. Gotowy omlet pokrój na ćwiartki i podawaj. * Należy uważać, aby masło nie przypaliło się, inaczej potrawa będzie niesmaczna i niezdrowa.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Omlet z pomidorami i żółtym serem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Omlet z pomidorami i żółtym serem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Omlet z pomidorami i żółtym serem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Omlet z pomidorami i żółtym serem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Omlet z pomidorami i żółtym serem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Omlet z pomidorami i żółtym serem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Omlet z pomidorami i żółtym serem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Omlet z pomidorami i żółtym serem - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Zimowe lody topnieją w jednym szczególnym dniu. 14 lutego obchodzimy święto miłości czyli Walentynki. W ten dzień okazujemy miłość i przyjaźń naszym najbliższym, w ten dzień celebrujemy to co nas łączy i to co w nas najlepsze.

Czytaj więcej

Delikatne, puszyste pączki. Z jednej strony proste w przygotowaniu, z drugiej – wymagające uwagi. Jeśli chcesz wiedzieć, jak zrobić dobre pączki, pamiętaj o kilku radach, dzięki którym zawsze wyjdą doskonałe, a ich brzegi zwieńczy złota obwódka.

Czytaj więcej