
Składniki
2 sztuki
3 łyżki
5 sztuk
10 dekagramów
2 łyżki
1 sztuka
Przygotowanie krok po kroku
Krok 2
Pomidory pokrój w kostkę, ser zetrzyj na tarce.
Krok 1
Mleko i jajka wymieszaj ze sobą, a następnie usmaż 2 cienkie omlety na lekko rozgrzanym maśle.*
Krok 3
Omlet przełóż do naczynia żaroodpornego. Następnie nałóż na pomidory i posyp serem.
Krok 4
Farsz dopraw skruszona Mini kostką Pietruszka Knorr. Przykryj drugim omletem i zapiekaj 2-3 minuty w nagrzanym do 160 stopni C piekarniku. Gotowy omlet pokrój na ćwiartki i podawaj. * Należy uważać, aby masło nie przypaliło się, inaczej potrawa będzie niesmaczna i niezdrowa.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Przyprawa w Mini kostkach Pietruszka Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktuMarynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!
Czytaj więcejKanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.
Czytaj więcej