Omlet z pomidorami i żółtym serem przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Omlet z pomidorami i żółtym serem

Autor: tommy

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
10 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
2 os.
Drukuj

3 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

11 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

2 sztuki

3 łyżki

5 sztuk

10 dekagramów

2 łyżki

1 sztuka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 2

Pomidory pokrój w kostkę, ser zetrzyj na tarce.

Krok 1

Mleko i jajka wymieszaj ze sobą, a następnie usmaż 2 cienkie omlety na lekko rozgrzanym maśle.*

Krok 3

Omlet przełóż do naczynia żaroodpornego. Następnie nałóż na pomidory i posyp serem.

Krok 4

Farsz dopraw skruszona Mini kostką Pietruszka Knorr. Przykryj drugim omletem i zapiekaj 2-3 minuty w nagrzanym do 160 stopni C piekarniku. Gotowy omlet pokrój na ćwiartki i podawaj. * Należy uważać, aby masło nie przypaliło się, inaczej potrawa będzie niesmaczna i niezdrowa.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Omlet z pomidorami i żółtym serem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Omlet z pomidorami i żółtym serem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Omlet z pomidorami i żółtym serem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Omlet z pomidorami i żółtym serem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Omlet z pomidorami i żółtym serem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Omlet z pomidorami i żółtym serem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Omlet z pomidorami i żółtym serem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Omlet z pomidorami i żółtym serem - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Nie wiesz, z czym jeść bób? Możliwości jest wiele. Warto z nich korzystać, bo młody bób to prawdziwy przysmak. Bez względu czy podacie go w sałatce czy wykorzystacie do ugotowania zupy, nie pożałujecie decyzji o włożeniu go do sklepowego koszyka. Zacznijmy jednak od postaw. Ustalmy, jak jeść bób oraz jak go podawać. Ze skórką czy bez? W jakiej wersji smakuje lepiej?

Czytaj więcej

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.

Czytaj więcej