
Składniki
2 sztuki
3 łyżki
5 sztuk
10 dekagramów
2 łyżki
1 sztuka
Przygotowanie krok po kroku
Krok 2
Pomidory pokrój w kostkę, ser zetrzyj na tarce.
Krok 1
Mleko i jajka wymieszaj ze sobą, a następnie usmaż 2 cienkie omlety na lekko rozgrzanym maśle.*
Krok 3
Omlet przełóż do naczynia żaroodpornego. Następnie nałóż na pomidory i posyp serem.
Krok 4
Farsz dopraw skruszona Mini kostką Pietruszka Knorr. Przykryj drugim omletem i zapiekaj 2-3 minuty w nagrzanym do 160 stopni C piekarniku. Gotowy omlet pokrój na ćwiartki i podawaj. * Należy uważać, aby masło nie przypaliło się, inaczej potrawa będzie niesmaczna i niezdrowa.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Przyprawa w Mini kostkach Pietruszka Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktuDzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.
Czytaj więcejW sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.
Czytaj więcej