Egzotyczna surówka z marchewki i pomarańczy przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Egzotyczna surówka z marchewki i pomarańczy

Autor: garlic

ratingratingratingratingrating

1

heart
6 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
3 os.
Drukuj

9 osób wydrukowało

Pobierz pdf

11 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

2 sztuki

1 opakowanie

1 sztuka

1 sztuka

0.5 sztuki

10 sztuk

1 łyżeczka

1 szczypta

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Marchew zetrzyj na tarce ze średnimi oczkami, obrane jabłko zetrzyj na dużych oczkach. Zmieszaj marchew z jabłkiem.

Krok 2

Pomarańczę obierz i podziel na cząstki a każdą cząstkę na 3 kawałki dodaj ją do marchewki i jabłka.

Krok 3

Na małych oczkach tarki zetrzyj trochę skórki z pomarańczy i cytryny. Dodaj do surówki.

Krok 4

Wymieszaj wyciśnięty sok z cytryny z łyżką wody i oleju oraz sosem sałatkowym Knorr. Dopraw imbirem i dokładnie wymieszaj.

Krok 5

Posyp wszystko otrębami i dodaj ile uważasz pestek z dyni. Dobrze wymieszaj i odstaw do lodówki.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Egzotyczna surówka z marchewki i pomarańczy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Egzotyczna surówka z marchewki i pomarańczy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Egzotyczna surówka z marchewki i pomarańczy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Egzotyczna surówka z marchewki i pomarańczy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Egzotyczna surówka z marchewki i pomarańczy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Egzotyczna surówka z marchewki i pomarańczy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Egzotyczna surówka z marchewki i pomarańczy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Egzotyczna surówka z marchewki i pomarańczy - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
Najnowsze artykuły

Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!

Czytaj więcej

Kanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.

Czytaj więcej