Egzotyczna surówka z marchewki i pomarańczy
łatwe
11 osób zapisało

Składniki
2 sztuki
1 opakowanie
1 sztuka
1 sztuka
0.5 sztuki
10 sztuk
1 łyżeczka
1 szczypta
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Marchew zetrzyj na tarce ze średnimi oczkami, obrane jabłko zetrzyj na dużych oczkach. Zmieszaj marchew z jabłkiem.
Krok 2
Pomarańczę obierz i podziel na cząstki a każdą cząstkę na 3 kawałki dodaj ją do marchewki i jabłka.
Krok 3
Na małych oczkach tarki zetrzyj trochę skórki z pomarańczy i cytryny. Dodaj do surówki.
Krok 4
Wymieszaj wyciśnięty sok z cytryny z łyżką wody i oleju oraz sosem sałatkowym Knorr. Dopraw imbirem i dokładnie wymieszaj.
Krok 5
Posyp wszystko otrębami i dodaj ile uważasz pestek z dyni. Dobrze wymieszaj i odstaw do lodówki.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Szlachetna i soczysta gęś doskonale podkreśla rangę każdej uroczystości. Często przygotowuje się ją w całości, ale zdarzają się kameralne przyjęcia, podczas których tak duża ilość mięsa nie jest potrzebna. Jeśli nie chcemy rezygnować z tego wyjątkowego rarytasu, dobrze jest postawić na mniejsze kawałki. Pierś nadaje się do tego znakomicie. Jak przyrządzić pierś z gęsi, by podkreślić wyśmienity smak mięsa? Od czego zacząć? Podpowiadamy, jak zamarynować gęś krok po kroku!
Czytaj więcejPolędwiczki wieprzowe jadasz tylko od święta i zazwyczaj wyłącznie w restauracji, w której ich przyrządzeniem zajmuje się profesjonalny szef kuchni? Po co się ograniczać? Smakiem tego delikatnego mięsa można cieszyć się znacznie częściej i to we własnej jadalni. Jak smażyć polędwiczki, żeby były soczyste? Jak przygotować mięso i z jakimi dodatkami je podawać? Wszystkiego dowiesz się z naszego poradnika dotyczącego tego, jak długo dusić polędwiczki wieprzowe.
Czytaj więcej

































