Egzotyczna surówka z marchewki i pomarańczy
łatwe
11 osób zapisało

Składniki
2 sztuki
1 opakowanie
1 sztuka
1 sztuka
0.5 sztuki
10 sztuk
1 łyżeczka
1 szczypta
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Marchew zetrzyj na tarce ze średnimi oczkami, obrane jabłko zetrzyj na dużych oczkach. Zmieszaj marchew z jabłkiem.
Krok 2
Pomarańczę obierz i podziel na cząstki a każdą cząstkę na 3 kawałki dodaj ją do marchewki i jabłka.
Krok 3
Na małych oczkach tarki zetrzyj trochę skórki z pomarańczy i cytryny. Dodaj do surówki.
Krok 4
Wymieszaj wyciśnięty sok z cytryny z łyżką wody i oleju oraz sosem sałatkowym Knorr. Dopraw imbirem i dokładnie wymieszaj.
Krok 5
Posyp wszystko otrębami i dodaj ile uważasz pestek z dyni. Dobrze wymieszaj i odstaw do lodówki.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Nie wiesz, z czym jeść bób? Możliwości jest wiele. Warto z nich korzystać, bo młody bób to prawdziwy przysmak. Bez względu czy podacie go w sałatce czy wykorzystacie do ugotowania zupy, nie pożałujecie decyzji o włożeniu go do sklepowego koszyka. Zacznijmy jednak od postaw. Ustalmy, jak jeść bób oraz jak go podawać. Ze skórką czy bez? W jakiej wersji smakuje lepiej?
Czytaj więcejRobienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.
Czytaj więcej