Egzotyczna surówka z marchewki i pomarańczy przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Egzotyczna surówka z marchewki i pomarańczy

Autor: garlic

ratingratingratingratingrating

1

heart
6 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
3 os.
Drukuj

9 osób wydrukowało

Pobierz pdf

11 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

2 sztuki

1 opakowanie

1 sztuka

1 sztuka

0.5 sztuki

10 sztuk

1 łyżeczka

1 szczypta

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Marchew zetrzyj na tarce ze średnimi oczkami, obrane jabłko zetrzyj na dużych oczkach. Zmieszaj marchew z jabłkiem.

Krok 2

Pomarańczę obierz i podziel na cząstki a każdą cząstkę na 3 kawałki dodaj ją do marchewki i jabłka.

Krok 3

Na małych oczkach tarki zetrzyj trochę skórki z pomarańczy i cytryny. Dodaj do surówki.

Krok 4

Wymieszaj wyciśnięty sok z cytryny z łyżką wody i oleju oraz sosem sałatkowym Knorr. Dopraw imbirem i dokładnie wymieszaj.

Krok 5

Posyp wszystko otrębami i dodaj ile uważasz pestek z dyni. Dobrze wymieszaj i odstaw do lodówki.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Egzotyczna surówka z marchewki i pomarańczy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Egzotyczna surówka z marchewki i pomarańczy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Egzotyczna surówka z marchewki i pomarańczy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Egzotyczna surówka z marchewki i pomarańczy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Egzotyczna surówka z marchewki i pomarańczy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Egzotyczna surówka z marchewki i pomarańczy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Egzotyczna surówka z marchewki i pomarańczy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Egzotyczna surówka z marchewki i pomarańczy - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
5 osób ogląda przepis:
Pieczone bataty
czas przygotowania
60 min.
stopień trudności

łatwe

Nie wiesz, z czym jeść bób? Możliwości jest wiele. Warto z nich korzystać, bo młody bób to prawdziwy przysmak. Bez względu czy podacie go w sałatce czy wykorzystacie do ugotowania zupy, nie pożałujecie decyzji o włożeniu go do sklepowego koszyka. Zacznijmy jednak od postaw. Ustalmy, jak jeść bób oraz jak go podawać. Ze skórką czy bez? W jakiej wersji smakuje lepiej?

Czytaj więcej

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.

Czytaj więcej