
Składniki
400 gramów
3 łyżki
0.2 szklanki
1 sztuka
1 sztuka
1 sztuka
4 łyżki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Kapustę poszatkuj, a obrana cebulę pokrój w kostkę.
Krok 2
Zagotuj bulion Knorr z dodatkiem cebuli, wystudź. Wymieszaj z octem i olejem.
Krok 3
Kapustę przełóż do miski i zalej przygotowaną marynatą, wymieszaj.
Krok 4
Wstaw do lodówki na około 1,5 godziny.
Krok 5
Obraną marchew i kalarepkę pokrój w cienkie słupki.
Krok 6
Zamarynowana kapustę odcedź i wymieszaj z marchewka oraz kalarepa. Dopraw solą, pieprzem i cukrem.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!
Czytaj więcejKanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.
Czytaj więcej