
Składniki
400 gramów
3 łyżki
0.2 szklanki
1 sztuka
1 sztuka
1 sztuka
4 łyżki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Kapustę poszatkuj, a obrana cebulę pokrój w kostkę.
Krok 2
Zagotuj bulion Knorr z dodatkiem cebuli, wystudź. Wymieszaj z octem i olejem.
Krok 3
Kapustę przełóż do miski i zalej przygotowaną marynatą, wymieszaj.
Krok 4
Wstaw do lodówki na około 1,5 godziny.
Krok 5
Obraną marchew i kalarepkę pokrój w cienkie słupki.
Krok 6
Zamarynowana kapustę odcedź i wymieszaj z marchewka oraz kalarepa. Dopraw solą, pieprzem i cukrem.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy.
Czytaj więcejCukinia to pyszne warzywo, które zyskało swą popularność ze względu na dostępność i łatwość wykorzystania w kuchni. I choć sezon na cukinie zaczyna się w sierpniu i trwa do końca lata, to jej smakiem możecie delektować się cały rok.
Czytaj więcej