
Składniki
400 gramów
3 łyżki
0.2 szklanki
1 sztuka
1 sztuka
1 sztuka
4 łyżki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Kapustę poszatkuj, a obrana cebulę pokrój w kostkę.
Krok 2
Zagotuj bulion Knorr z dodatkiem cebuli, wystudź. Wymieszaj z octem i olejem.
Krok 3
Kapustę przełóż do miski i zalej przygotowaną marynatą, wymieszaj.
Krok 4
Wstaw do lodówki na około 1,5 godziny.
Krok 5
Obraną marchew i kalarepkę pokrój w cienkie słupki.
Krok 6
Zamarynowana kapustę odcedź i wymieszaj z marchewka oraz kalarepa. Dopraw solą, pieprzem i cukrem.
Przepisy w Waszym wykonaniu
łatwe
Słodkie i soczyste owoce, które mogą być składnikiem deserów, ale również wytrawnych dań czy szybkich sałatek. Co zrobić z malin? – zainspiruj się naszymi propozycjami.
Czytaj więcejKrólowie letnich przetworów. W wielu domach ogórkowe patenty są przekazywane z pokolenia na pokolenie. Chętnie podzielimy się naszym przepisem na to, jak zrobić ogórki małosolne.
Czytaj więcej