Wiosenna witaminka z marynowanej kapusty

Autor: pasibrzuch pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

0 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

0 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

4 łyżki

0

0 szczypt

1 sztuka

0

3 łyżki

0.2 szklanki

400 gramów

1 sztuka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Kapustę poszatkuj, a obrana cebulę pokrój w kostkę.

Krok 2

Zagotuj bulion Knorr z dodatkiem cebuli, wystudź. Wymieszaj z octem i olejem.

Krok 3

Kapustę przełóż do miski i zalej przygotowaną marynatą, wymieszaj.

Krok 4

Wstaw do lodówki na około 1,5 godziny.

Krok 5

Obraną marchew i kalarepkę pokrój w cienkie słupki.

Krok 6

Zamarynowana kapustę odcedź i wymieszaj z marchewka oraz kalarepa. Dopraw solą, pieprzem i cukrem.

0

Opinie o przepisie

Prosta sprawa, która mimo wszystko wymaga wprawy i znajomości kilku trików. Zróbcie miejsce na kuchennych blatach, ponieważ dziś placki rodem z Meksyku będą ukoronowaniem posiłku.

Czytaj więcej

Blanszowanie warzyw to sposób ich obróbki termicznej, polegający na krótkim sparzeniu wodą, a następnie intensywnym schłodzeniu. Jak je właściwie wykonać i kiedy?

Czytaj więcej