Wiosenna witaminka z marynowanej kapusty przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Wiosenna witaminka z marynowanej kapusty

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

0 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

0 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

400 gramów

3 łyżki

0.2 szklanki

1 sztuka

1 sztuka

1 sztuka

4 łyżki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Kapustę poszatkuj, a obrana cebulę pokrój w kostkę.

Krok 2

Zagotuj bulion Knorr z dodatkiem cebuli, wystudź. Wymieszaj z octem i olejem.

Krok 3

Kapustę przełóż do miski i zalej przygotowaną marynatą, wymieszaj.

Krok 4

Wstaw do lodówki na około 1,5 godziny.

Krok 5

Obraną marchew i kalarepkę pokrój w cienkie słupki.

Krok 6

Zamarynowana kapustę odcedź i wymieszaj z marchewka oraz kalarepa. Dopraw solą, pieprzem i cukrem.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Wiosenna witaminka z marynowanej kapusty - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Wiosenna witaminka z marynowanej kapusty - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Wiosenna witaminka z marynowanej kapusty - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Wiosenna witaminka z marynowanej kapusty - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Wiosenna witaminka z marynowanej kapusty - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Wiosenna witaminka z marynowanej kapusty - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Wiosenna witaminka z marynowanej kapusty - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Wiosenna witaminka z marynowanej kapusty - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
15 osób ogląda przepis:
Biały puch
czas przygotowania
15 min.
stopień trudności

łatwe

Słodkie i soczyste owoce, które mogą być składnikiem deserów, ale również wytrawnych dań czy szybkich sałatek. Co zrobić z malin? – zainspiruj się naszymi propozycjami.

Czytaj więcej

Pytanie o to, jak długo gotować grzyby, pojawia się na wielu forach internetowych. Czas więc na rozwianie wszelkich wątpliwości.

Czytaj więcej