Wiosenna sałatka przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Wiosenna sałatka

Autor: laleczka20

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

10 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

5 osób wydrukowało

Pobierz pdf

4 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

2 pęczki

150 gramów

1 łyżeczka

1 sztuka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Sałatę myjemy i rwiemy na małe kawałki wkładamy do dużej misy . Rzodkiewkę dwa pęczki można nawet trzy dać pokrojone w plastry.

Krok 2

Serek do sałatek kroimy w kostkę taka większą i dodajemy do salaty i rzodkiewki mieszamy .

Krok 3

Posypujemy sosem sałatkowym włoskim Knorr i skrapiamy sosem sojowym ciemnym. Delikatnie mieszamy , żeby ma się nie ubiła sałata.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Wiosenna sałatka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Wiosenna sałatka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Wiosenna sałatka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Wiosenna sałatka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Wiosenna sałatka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Wiosenna sałatka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Wiosenna sałatka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Wiosenna sałatka - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Na zakończenie serii postów dyniowych chciałbym wspomnieć o jej zastosowaniu w świecie słodkości. Dynię z powodzeniem wykorzystuję w różnego rodzaju wypiekach. Dodatek dyni sprawia, że ciasto staje się wilgotne.

Czytaj więcej

Przekąski, malutkie dania na jeden kęs, podajemy na początku uroczystego obiadu lub przyjęcia. Mają pobudzić apetyt, zaintrygować, zachęcić do kolejnych dań.

Czytaj więcej