
Składniki
1 sztuka
2 pęczki
150 gramów
1 łyżeczka
1 sztuka
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Sałatę myjemy i rwiemy na małe kawałki wkładamy do dużej misy . Rzodkiewkę dwa pęczki można nawet trzy dać pokrojone w plastry.
Krok 2
Serek do sałatek kroimy w kostkę taka większą i dodajemy do salaty i rzodkiewki mieszamy .
Krok 3
Posypujemy sosem sałatkowym włoskim Knorr i skrapiamy sosem sojowym ciemnym. Delikatnie mieszamy , żeby ma się nie ubiła sałata.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!
Czytaj więcejKanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.
Czytaj więcej