Sałata z mięsem „powrót z polowania” przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Sałata z mięsem „powrót z polowania”

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
3 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
6 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

2 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

2 sztuki

0.5 szklanki

4 sztuki

1 szklanka

400 gramów

1 opakowanie

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Umyj sałatę lodową, po czym odsącz i ułóż na talerzu.

Krok 2

Pieczarki pokrój w plastry i usmaż na margarynie.

Krok 3

Pokrój pieczyste, ułóż na sałacie, udekoruj marynowanymi grzybami i smażonymi pieczarkami.

Krok 4

Całość skrop sosem vinaigrette. Posyp owocami żurawiny.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Sałata z mięsem „powrót z polowania” - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Sałata z mięsem „powrót z polowania” - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Sałata z mięsem „powrót z polowania” - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Sałata z mięsem „powrót z polowania” - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Sałata z mięsem „powrót z polowania” - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Sałata z mięsem „powrót z polowania” - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Sałata z mięsem „powrót z polowania” - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Sałata z mięsem „powrót z polowania” - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
3 osoby oglądają przepis:
Dip ziołowy
czas przygotowania
5 min.
stopień trudności

łatwe

Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.

Czytaj więcej

W sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.

Czytaj więcej