Sałata z mięsem „powrót z polowania” przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Sałata z mięsem „powrót z polowania”

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
3 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
6 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

2 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

2 sztuki

0.5 szklanki

4 sztuki

1 szklanka

400 gramów

1 opakowanie

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Umyj sałatę lodową, po czym odsącz i ułóż na talerzu.

Krok 2

Pieczarki pokrój w plastry i usmaż na margarynie.

Krok 3

Pokrój pieczyste, ułóż na sałacie, udekoruj marynowanymi grzybami i smażonymi pieczarkami.

Krok 4

Całość skrop sosem vinaigrette. Posyp owocami żurawiny.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Sałata z mięsem „powrót z polowania” - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Sałata z mięsem „powrót z polowania” - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Sałata z mięsem „powrót z polowania” - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Sałata z mięsem „powrót z polowania” - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Sałata z mięsem „powrót z polowania” - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Sałata z mięsem „powrót z polowania” - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Sałata z mięsem „powrót z polowania” - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Sałata z mięsem „powrót z polowania” - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
4 osoby oglądają przepis:
Zupa kapuśniak
czas przygotowania
60 min.
stopień trudności

łatwe

Tradycyjna kuchnia polska pachnie leśnymi grzybami. Za najsmaczniejsze uznaje się rydze. Doczekały się nie tylko mnóstwa przepisów, ale także… piosenki, którą nuciło niejedno pokolenie. Choć to pieczarki najczęściej pojawiają się na naszych talerzach, nie mogą równać się z rudymi rydzami pod względem aromatu i bogactwa smaku. W kuchni wystarczy poświęcić im zaledwie kilka minut, by ich walory zachwyciły każdego konesera.

Czytaj więcej

Wigilijne pierogi, kulebiaki, różnorodne krokiety i paszteciki, staropolski bigos oraz łazanki… Te potrawy łączy jedno: wyśmienicie smakują z kapustą kiszoną. Można podawać ją jako dodatek do dania głównego, można wyczarować z niej wyborną zupę. A to dopiero kilka potraw z kapustą w roli głównej. W sklepach bez trudu znajdziemy woreczki i słoiki z gotowym produktem, ale żaden z nich nie będzie mógł równać się ze specjałem domowej roboty. Tym razem skupimy się na niepozornym składniku kiszonek, od którego zależy bardzo wiele. Ile sypiemy soli do kiszenia kapusty, by uzyskać upragniony efekt?

Czytaj więcej