
Składniki
2 sztuki
0.5 szklanki
4 sztuki
1 szklanka
400 gramów
1 opakowanie
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Umyj sałatę lodową, po czym odsącz i ułóż na talerzu.
Krok 2
Pieczarki pokrój w plastry i usmaż na margarynie.
Krok 3
Pokrój pieczyste, ułóż na sałacie, udekoruj marynowanymi grzybami i smażonymi pieczarkami.
Krok 4
Całość skrop sosem vinaigrette. Posyp owocami żurawiny.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.
Czytaj więcejW sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.
Czytaj więcej