
Składniki
2 sztuki
0.5 szklanki
4 sztuki
1 szklanka
400 gramów
1 opakowanie
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Umyj sałatę lodową, po czym odsącz i ułóż na talerzu.
Krok 2
Pieczarki pokrój w plastry i usmaż na margarynie.
Krok 3
Pokrój pieczyste, ułóż na sałacie, udekoruj marynowanymi grzybami i smażonymi pieczarkami.
Krok 4
Całość skrop sosem vinaigrette. Posyp owocami żurawiny.
Przepisy w Waszym wykonaniu
łatwe
Wiosna i lato to świetny czas na urządzenie grilla. Soczyste żeberka, wyrazista karkówka, ryba z chrupiącą skórką czy podpieczone warzywa i owoce – ich cechą wspólną jest intensywny aromat oraz smak.
Co na grilla? Oto kilka porad.
Mówi się, że jedna jaskółka wiosny nie czyni, ale gdy w ogrodach pojawia się smukły rabarbar, można mieć pewność, że zima odeszła na dobre. Oficjalnie uważany jest za warzywo, lecz doskonale sprawdza się w owocowych kompotach w połączeniu z truskawkami i licznych deserach.
Czytaj więcej