Sałatka wiosenna przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Sałatka wiosenna

Autor: garlic

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
6 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

1 osoba wydrukowała

Pobierz pdf

1 osoba zapisała

Udostępnij

Składniki

2 pęczki

1 pęczek

1 opakowanie

0.5 sztuki

1 sztuka

3 łyżeczki

0.5 szklanki

1 szczypta

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Umyj wszystkie warzywa. Szczypior i cebulę posiekaj. Sałatę porwij na mniejsze części. Łyżeczką octu polej sałatę.

Krok 2

Rzodkiewki zetrzyj na grubej tarce jarzynowej.

Krok 3

Sos sałatkowy Knorr wymieszaj ze śmietaną.

Krok 4

Następnie wymieszaj wszystkie składniki sałatki, polej sosem i podawaj.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Sałatka wiosenna - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Sałatka wiosenna - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Sałatka wiosenna - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Sałatka wiosenna - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Sałatka wiosenna - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Sałatka wiosenna - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Sałatka wiosenna - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Sałatka wiosenna - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
1 osoba ogląda przepis:
Gołąbki
czas przygotowania
60 min.
stopień trudności

średnie

Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.

Czytaj więcej

W sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.

Czytaj więcej