
Składniki
5 sztuk
1 pęczek
3 sztuki
1 pęczek
1 pęczek
1 sztuka
200 gramów
2 szczypty
2 szczypty
2 szczypty
2 szczypty
2 szczypty
0.5 łyżeczki
3 szczypty
3 łyżki
4 łyżki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Ziemniaki obrać i pokroić w większą kostkę.W misce posypać je ziołami,dodać sół ,olej.Dokładnie wymieszać ziemniaki tak,aby zarówno olej i przyprawy były równomiernie rozprowadzone.Ziemniaki ułożyć na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia,piec w temp.200 stopni przez ok.20 min. góra -dół.W trakcie pieczenia przemieszać .Po tym czasie ustawić termoobieg i piec jeszcze 10 minut,po upieczeniu odstawić do ostygnięcia.
Krok 2
Szparagi dokładnie umyć,odłamać zdrewniałe końcówki i ugotować i pokroić.Cebulę obrać i pokroić w piórka.Umyć i posiekać koperek.Umyć rzodkiewki i pomidorki ,pokroić na ćwiartki.
Krok 3
W dużej misce wymieszać ziemniaki i szparagi z resztą sklładników,na koniec dodać majonez,zioła,doprawić do smaku,wymieszać,schłodzić.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!
Czytaj więcejKanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.
Czytaj więcej