Sałatka ziemniaczana Beaty przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Sałatka ziemniaczana Beaty

Autor: Beata Szerszeń

ratingratingratingratingrating

1

heart
0 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
2 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

3 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

5 sztuk

1 pęczek

3 sztuki

1 pęczek

1 pęczek

1 sztuka

200 gramów

2 szczypty

2 szczypty

2 szczypty

2 szczypty

2 szczypty

0.5 łyżeczki

3 szczypty

3 łyżki

4 łyżki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Ziemniaki obrać i pokroić w większą kostkę.W misce posypać je ziołami,dodać sół ,olej.Dokładnie wymieszać ziemniaki tak,aby zarówno olej i przyprawy były równomiernie rozprowadzone.Ziemniaki ułożyć na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia,piec w temp.200 stopni przez ok.20 min. góra -dół.W trakcie pieczenia przemieszać .Po tym czasie ustawić termoobieg i piec jeszcze 10 minut,po upieczeniu odstawić do ostygnięcia.

Krok 2

Szparagi dokładnie umyć,odłamać zdrewniałe końcówki i ugotować i pokroić.Cebulę obrać i pokroić w piórka.Umyć i posiekać koperek.Umyć rzodkiewki i pomidorki ,pokroić na ćwiartki.

Krok 3

W dużej misce wymieszać ziemniaki i szparagi z resztą sklładników,na koniec dodać majonez,zioła,doprawić do smaku,wymieszać,schłodzić.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Sałatka ziemniaczana Beaty - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Sałatka ziemniaczana Beaty - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Sałatka ziemniaczana Beaty - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Sałatka ziemniaczana Beaty - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Sałatka ziemniaczana Beaty - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Sałatka ziemniaczana Beaty - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Sałatka ziemniaczana Beaty - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Sałatka ziemniaczana Beaty - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
3 osoby oglądają przepis:
Sałatka na upalne dni
czas przygotowania
25 min.
stopień trudności

łatwe

Nie wiesz, z czym jeść bób? Możliwości jest wiele. Warto z nich korzystać, bo młody bób to prawdziwy przysmak. Bez względu czy podacie go w sałatce czy wykorzystacie do ugotowania zupy, nie pożałujecie decyzji o włożeniu go do sklepowego koszyka. Zacznijmy jednak od postaw. Ustalmy, jak jeść bób oraz jak go podawać. Ze skórką czy bez? W jakiej wersji smakuje lepiej?

Czytaj więcej

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.

Czytaj więcej