Sałatka ziemniaczana Beaty przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Sałatka ziemniaczana Beaty

Autor: Beata Szerszeń

ratingratingratingratingrating

1

0 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
2 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

3 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

5 sztuk

1 pęczek

3 sztuki

1 pęczek

1 pęczek

1 sztuka

200 gramów

2 szczypty

2 szczypty

2 szczypty

2 szczypty

2 szczypty

0.5 łyżeczki

3 szczypty

3 łyżki

4 łyżki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Ziemniaki obrać i pokroić w większą kostkę.W misce posypać je ziołami,dodać sół ,olej.Dokładnie wymieszać ziemniaki tak,aby zarówno olej i przyprawy były równomiernie rozprowadzone.Ziemniaki ułożyć na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia,piec w temp.200 stopni przez ok.20 min. góra -dół.W trakcie pieczenia przemieszać .Po tym czasie ustawić termoobieg i piec jeszcze 10 minut,po upieczeniu odstawić do ostygnięcia.

Krok 2

Szparagi dokładnie umyć,odłamać zdrewniałe końcówki i ugotować i pokroić.Cebulę obrać i pokroić w piórka.Umyć i posiekać koperek.Umyć rzodkiewki i pomidorki ,pokroić na ćwiartki.

Krok 3

W dużej misce wymieszać ziemniaki i szparagi z resztą sklładników,na koniec dodać majonez,zioła,doprawić do smaku,wymieszać,schłodzić.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Sałatka ziemniaczana Beaty - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Sałatka ziemniaczana Beaty - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Sałatka ziemniaczana Beaty - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Sałatka ziemniaczana Beaty - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Sałatka ziemniaczana Beaty - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Sałatka ziemniaczana Beaty - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Sałatka ziemniaczana Beaty - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Sałatka ziemniaczana Beaty - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Polędwiczki wieprzowe jadasz tylko od święta i zazwyczaj wyłącznie w restauracji, w której ich przyrządzeniem zajmuje się profesjonalny szef kuchni? Po co się ograniczać? Smakiem tego delikatnego mięsa można cieszyć się znacznie częściej i to we własnej jadalni. Jak smażyć polędwiczki, żeby były soczyste? Jak przygotować mięso i z jakimi dodatkami je podawać?

Czytaj więcej

Bób to smaczne i sezonowe warzywo, uwielbiane przez wielu z nas. Jedni spożywają je jako przekąskę pozbawioną dodatków, inni przygotowują z niego najróżniejsze potrawy. Warto je jeść przez cały rok, niestety poza sezonem trudno je znaleźć. Zastanawiasz się więc, czy bób można mrozić? Chcesz przyrządzać z nim dania nie tylko latem, lecz także jesienią i zimą?

Czytaj więcej