
Składniki
5 sztuk
1 pęczek
3 sztuki
1 pęczek
1 pęczek
1 sztuka
200 gramów
2 szczypty
2 szczypty
2 szczypty
2 szczypty
2 szczypty
0.5 łyżeczki
3 szczypty
3 łyżki
4 łyżki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Ziemniaki obrać i pokroić w większą kostkę.W misce posypać je ziołami,dodać sół ,olej.Dokładnie wymieszać ziemniaki tak,aby zarówno olej i przyprawy były równomiernie rozprowadzone.Ziemniaki ułożyć na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia,piec w temp.200 stopni przez ok.20 min. góra -dół.W trakcie pieczenia przemieszać .Po tym czasie ustawić termoobieg i piec jeszcze 10 minut,po upieczeniu odstawić do ostygnięcia.
Krok 2
Szparagi dokładnie umyć,odłamać zdrewniałe końcówki i ugotować i pokroić.Cebulę obrać i pokroić w piórka.Umyć i posiekać koperek.Umyć rzodkiewki i pomidorki ,pokroić na ćwiartki.
Krok 3
W dużej misce wymieszać ziemniaki i szparagi z resztą sklładników,na koniec dodać majonez,zioła,doprawić do smaku,wymieszać,schłodzić.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Nie wiesz, z czym jeść bób? Możliwości jest wiele. Warto z nich korzystać, bo młody bób to prawdziwy przysmak. Bez względu czy podacie go w sałatce czy wykorzystacie do ugotowania zupy, nie pożałujecie decyzji o włożeniu go do sklepowego koszyka. Zacznijmy jednak od postaw. Ustalmy, jak jeść bób oraz jak go podawać. Ze skórką czy bez? W jakiej wersji smakuje lepiej?
Czytaj więcejRobienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.
Czytaj więcej