
Składniki
0.75 szklanki
null szczypt
null szczypt
1 pęczek
1 pęczek
1 łyżka
2 sztuki
1 szklanka
5 sztuk
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Ogórki i grzybki posiekaj w drobniutką kosteczkę, wymieszaj z majonezem, śmietaną i musztardą.
Krok 2
Dopraw do smaku, posiekaj natkę i szczypiorek i dodaj do sosu.
Krok 3
Wymieszaj i wstaw do lodówki do schłodzenia.
Dobra rada:
Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.
Przepisy w Waszym wykonaniu
łatwe
Podobne przepisy
Słodkie i soczyste owoce, które mogą być składnikiem deserów, ale również wytrawnych dań czy szybkich sałatek. Co zrobić z malin? – zainspiruj się naszymi propozycjami.
Czytaj więcejKrólowie letnich przetworów. W wielu domach ogórkowe patenty są przekazywane z pokolenia na pokolenie. Chętnie podzielimy się naszym przepisem na to, jak zrobić ogórki małosolne.
Czytaj więcej