
Składniki
0.75 szklanki
null szczypt
null szczypt
1 pęczek
1 pęczek
1 łyżka
2 sztuki
1 szklanka
5 sztuk
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Ogórki i grzybki posiekaj w drobniutką kosteczkę, wymieszaj z majonezem, śmietaną i musztardą.
Krok 2
Dopraw do smaku, posiekaj natkę i szczypiorek i dodaj do sosu.
Krok 3
Wymieszaj i wstaw do lodówki do schłodzenia.

Dobra rada:
Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Podobne przepisy
Kutia to danie, które co roku pojawia się na wigilijnym stole. Nie spotkaliście się nigdy z tym przysmakiem? Najwyższa pora, by to zmienić! Podpowiadamy, z jakich składników można przygotować kutię.
Czytaj więcejBez nich większość osób nie wyobraża sobie kolacji wigilijnej. Uszka są nieodłącznym dodatkiem do tradycyjnego barszczu czerwonego. Kształtne i wypełnione apetycznym nadzieniem są na tyle smaczne, że ich najwięksi miłośnicy zajadają się nimi także podczas świątecznych obiadów.
Czytaj więcej