Sos tatarski

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

5 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

1 osoba zapisała

Udostępnij

Składniki

0.75 szklanki

null szczypt

null szczypt

1 pęczek

1 pęczek

1 łyżka

2 sztuki

1 szklanka

5 sztuk

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Ogórki i grzybki posiekaj w drobniutką kosteczkę, wymieszaj z majonezem, śmietaną i musztardą.

Krok 2

Dopraw do smaku, posiekaj natkę i szczypiorek i dodaj do sosu.

Krok 3

Wymieszaj i wstaw do lodówki do schłodzenia.

pasibrzuch

Dobra rada:

Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Sos tatarski - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Sos tatarski - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Sos tatarski - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Sos tatarski - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Sos tatarski - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Sos tatarski - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Sos tatarski - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<

Słodkie i soczyste owoce, które mogą być składnikiem deserów, ale również wytrawnych dań czy szybkich sałatek. Co zrobić z malin? – zainspiruj się naszymi propozycjami.

Czytaj więcej

Francuskie, filo czy kruche? W formie tarty lub quiche? Ciasto na słono może mieć wiele postaci. Dodaje się do niego warzywa, sery, mięso, zioła. Skorzystaj z naszych porad i uruchom kulinarną fantazję, tworząc pyszne słone wypieki dla bliskich.

Czytaj więcej