Składniki
1 sztuka
1 szczypta
1 łyżeczka
2 szklanki
0.5 łyżeczki
4 sztuki
1 sztuka
1 łyżeczka
2 sztuki
1 szklanka
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Cebulę i chili posiekaj na drobne kawałki.
Krok 2
Wszystkie składniki wrzuć do miseczki i dokładnie zmiksuj. W razie potrzeby dodaj łyżkę wody. Gotowa pasta jest pysznym dodatkiem do krakersów lub jako dip do frytek, pieczonych ziemniaczków.
Przepisy w Waszym wykonaniu
łatwe
Na zakończenie serii postów dyniowych chciałbym wspomnieć o jej zastosowaniu w świecie słodkości. Dynię z powodzeniem wykorzystuję w różnego rodzaju wypiekach. Dodatek dyni sprawia, że ciasto staje się wilgotne.
Czytaj więcejPrzekąski, malutkie dania na jeden kęs, podajemy na początku uroczystego obiadu lub przyjęcia. Mają pobudzić apetyt, zaintrygować, zachęcić do kolejnych dań.
Czytaj więcej