Sos włoski przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Sos włoski

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
2 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
2 os.
Drukuj

2 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

3 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

3 sztuki

null

150 gramów

null

1 łyżka

0.5 pęczka

0.7 szklanki

0.5 szklanki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Obierz cebulę, umyj pieczarki i wszystko drobno posiekaj.

Krok 2

Przełóż na patelnię i duś na maśle przez 5 minut.

Krok 3

Dolej szklankę wody i gotuj pod przykryciem 20 minut.

Krok 4

Następnie dolej pól szklanki bulionu i zmiksuj całość.

Krok 5

Wymieszaj na koniec z białym winem, podgrzej. Odstaw do schłodzenia.

pasibrzuch

Dobra rada:

Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Sos włoski - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Sos włoski - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Sos włoski - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Sos włoski - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Sos włoski - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Sos włoski - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Sos włoski - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Sos włoski - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
4 osoby oglądają przepis:
Moczka śląska
czas przygotowania
30 min.
stopień trudności

łatwe

Dobry przepis na ciasto naleśnikowe powinien znaleźć się w notatniku każdego kucharza. Dzięki niemu możliwe jest zrobienie nie tylko ulubionych placków z owocami, które wyśmienicie smakują podczas podwieczorku, ale także przygotowanie krokietów. Nie powinny kojarzyć się wyłącznie z przyjęciami weselnymi! Jak zrobić naleśniki na krokiety? To proste, pod warunkiem, że przestrzega się podstawowych zasad kuchennych..

Czytaj więcej

Suszone grzyby są dobrze wszystkim znanym przysmakiem, który często pojawia się w naszych jadłospisach. Nie wyobrażamy sobie aromatycznych zup, sosów oraz pierogów bez tych leśnych specjałów. Aby grzyby suszone nadawały się do spożycia i zachwycały smakiem, warto zgłębić wiedzę na temat moczenia ich w wodzie i mleku. Jak to zrobić? Ile czasu moczyć grzyby suszone? Jeżeli poszukujecie sprawdzonych porad na ten temat, to koniecznie zostańcie z nami. Zapraszamy!

Czytaj więcej