Sos włoski przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Sos włoski

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

2 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
2 os.
Drukuj

2 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

1 osoba zapisała

Udostępnij

Składniki

3 sztuki

150 gramów

0.5 szklanki

0.7 szklanki

0.5 pęczka

null

null

1 łyżka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Obierz cebulę, umyj pieczarki i wszystko drobno posiekaj.

Krok 2

Przełóż na patelnię i duś na maśle przez 5 minut.

Krok 3

Dolej szklankę wody i gotuj pod przykryciem 20 minut.

Krok 4

Następnie dolej pól szklanki bulionu i zmiksuj całość.

Krok 5

Wymieszaj na koniec z białym winem, podgrzej. Odstaw do schłodzenia.

pasibrzuch

Dobra rada:

Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Sos włoski - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Sos włoski - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Sos włoski - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Sos włoski - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Sos włoski - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Sos włoski - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Sos włoski - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Sos włoski - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
4 osoby oglądają przepis:
Ryż z warzywami
czas przygotowania
30 min.
stopień trudności

łatwe

Kontynuując serię blogową o szybkich daniach, dziś chciałbym poruszyć temat sałatek. To także bardzo dobre rozwiązanie, gdy czasu jest mało. Gdy mam upieczoną lub usmażoną pierś kurczaka albo po prostu to, co zostało z niedzielnego pieczonego kurczaka zazwyczaj decyduję się na...

Czytaj więcej

Ciągłe życie w pośpiechu sprawia, że nie masz na nic czasu? Lubisz gotować, ale zbyt długotrwałe i pracochłonne przyrządzanie potraw gasi cały Twój zapał? Najwyższy czas to zmienić.

Czytaj więcej