Sos włoski przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Sos włoski

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

2 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
2 os.
Drukuj

2 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

1 osoba zapisała

Udostępnij

Składniki

3 sztuki

150 gramów

0.5 szklanki

0.7 szklanki

0.5 pęczka

null

null

1 łyżka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Obierz cebulę, umyj pieczarki i wszystko drobno posiekaj.

Krok 2

Przełóż na patelnię i duś na maśle przez 5 minut.

Krok 3

Dolej szklankę wody i gotuj pod przykryciem 20 minut.

Krok 4

Następnie dolej pól szklanki bulionu i zmiksuj całość.

Krok 5

Wymieszaj na koniec z białym winem, podgrzej. Odstaw do schłodzenia.

pasibrzuch

Dobra rada:

Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Sos włoski - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Sos włoski - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Sos włoski - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Sos włoski - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Sos włoski - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Sos włoski - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Sos włoski - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Sos włoski - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Mała, owalna, fioletowa – oto ona, królowa stołu! Śliwka podbiła serca wielu i nie ma się co dziwić. Uwodzi smakiem, kusi kolorem, nęci składnikami odżywczymi. Aż ciężko się jej oprzeć! Daj się ponieść jej urokom i poznaj śliwkę od zupełnie innej strony.

Czytaj więcej

Na zakończenie serii postów dyniowych chciałbym wspomnieć o jej zastosowaniu w świecie słodkości. Dynię z powodzeniem wykorzystuję w różnego rodzaju wypiekach. Dodatek dyni sprawia, że ciasto staje się wilgotne.

Czytaj więcej