
Składniki
3 sztuki
null
150 gramów
null
1 łyżka
0.5 pęczka
0.7 szklanki
0.5 szklanki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Obierz cebulę, umyj pieczarki i wszystko drobno posiekaj.
Krok 2
Przełóż na patelnię i duś na maśle przez 5 minut.
Krok 3
Dolej szklankę wody i gotuj pod przykryciem 20 minut.
Krok 4
Następnie dolej pól szklanki bulionu i zmiksuj całość.
Krok 5
Wymieszaj na koniec z białym winem, podgrzej. Odstaw do schłodzenia.

Dobra rada:
Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy.
Czytaj więcejCukinia to pyszne warzywo, które zyskało swą popularność ze względu na dostępność i łatwość wykorzystania w kuchni. I choć sezon na cukinie zaczyna się w sierpniu i trwa do końca lata, to jej smakiem możecie delektować się cały rok.
Czytaj więcej