
Składniki
3 sztuki
null
150 gramów
null
1 łyżka
0.5 pęczka
0.7 szklanki
0.5 szklanki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Obierz cebulę, umyj pieczarki i wszystko drobno posiekaj.
Krok 2
Przełóż na patelnię i duś na maśle przez 5 minut.
Krok 3
Dolej szklankę wody i gotuj pod przykryciem 20 minut.
Krok 4
Następnie dolej pól szklanki bulionu i zmiksuj całość.
Krok 5
Wymieszaj na koniec z białym winem, podgrzej. Odstaw do schłodzenia.

Dobra rada:
Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.
Przepisy w Waszym wykonaniu

średnie
Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!
Czytaj więcejKanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.
Czytaj więcej