
Składniki
3 sztuki
null
150 gramów
null
1 łyżka
0.5 pęczka
0.7 szklanki
0.5 szklanki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Obierz cebulę, umyj pieczarki i wszystko drobno posiekaj.
Krok 2
Przełóż na patelnię i duś na maśle przez 5 minut.
Krok 3
Dolej szklankę wody i gotuj pod przykryciem 20 minut.
Krok 4
Następnie dolej pól szklanki bulionu i zmiksuj całość.
Krok 5
Wymieszaj na koniec z białym winem, podgrzej. Odstaw do schłodzenia.

Dobra rada:
Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Nie trzeba już iść do restauracji, by spróbować orientalnych przysmaków. We własnej kuchni połączymy smażony ryż tylko z ulubionymi dodatkami – bez kompromisów! Wersja mięsna czy wegetariańska? Egzotyczne składniki czy produkty z własnego ogródka? Wybór należy wyłącznie do nas!
Czytaj więcejŁagodny smak i delikatna konsystencja dorsza sprawiają, że danie to możemy przyrządzić na wiele sposobów. Samo pieczenie w większości przypadków wygląda jednak podobnie. Najważniejsze to nie wysuszyć ryby – oto jak to zrobić!
Czytaj więcej