Sos włoski przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Sos włoski

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
2 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
2 os.
Drukuj

2 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

3 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

3 sztuki

null

150 gramów

null

1 łyżka

0.5 pęczka

0.7 szklanki

0.5 szklanki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Obierz cebulę, umyj pieczarki i wszystko drobno posiekaj.

Krok 2

Przełóż na patelnię i duś na maśle przez 5 minut.

Krok 3

Dolej szklankę wody i gotuj pod przykryciem 20 minut.

Krok 4

Następnie dolej pól szklanki bulionu i zmiksuj całość.

Krok 5

Wymieszaj na koniec z białym winem, podgrzej. Odstaw do schłodzenia.

pasibrzuch

Dobra rada:

Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Sos włoski - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Sos włoski - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Sos włoski - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Sos włoski - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Sos włoski - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Sos włoski - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Sos włoski - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Sos włoski - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
2 osoby oglądają przepis:
Bigos - VIDEO
czas przygotowania
90 min.
stopień trudności

średnie

Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!

Czytaj więcej

Kanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.

Czytaj więcej