
Składniki
null
80 dekagramów
3 łyżki
null
3 łyżki
10 dekagramów
1 sztuka
2 łyżki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Selera oczyść z liści (zachowaj je), a łodygi pokrój w prostokąty o długości ok. 4 centymetrów.
Krok 2
Pokrojone kawałki selera sparz w lekko posolonym wrzątku. Schłodź w zimnej wodzie, aby nie straciły koloru.
Krok 3
Pomidory polej wrzątkiem i obierz ze skóry. Pomidora pokrój i włóż go do miski. Umytą natkę pietruszki i natkę selera posiekaj i dodaj do pomidora.
Krok 4
Pomidory zmiksuj doprawiając do smaku rozkruszoną Mini kostkę Czosnek Knorr. Dodaj ocet i oliwę i jeszcze raz zmiksuj.
Krok 5
Selera wyłóż na talerz i posyp startym serem. Polej sosem, podawaj z bagietkami.

Dobra rada:
Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Przyprawa w Mini kostkach Czosnek Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktuRobienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy.
Czytaj więcejCukinia to pyszne warzywo, które zyskało swą popularność ze względu na dostępność i łatwość wykorzystania w kuchni. I choć sezon na cukinie zaczyna się w sierpniu i trwa do końca lata, to jej smakiem możecie delektować się cały rok.
Czytaj więcej