Seler naciowy z sosem pomidorowym przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Seler naciowy z sosem pomidorowym

Autor: tommy

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

13 os.
stopień trudności

średnie

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

1 osoba wydrukowała

Pobierz pdf

0 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

80 dekagramów

1 sztuka

10 dekagramów

2 łyżki

null

null

3 łyżki

3 łyżki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Selera oczyść z liści (zachowaj je), a łodygi pokrój w prostokąty o długości ok. 4 centymetrów.

Krok 2

Pokrojone kawałki selera sparz w lekko posolonym wrzątku. Schłodź w zimnej wodzie, aby nie straciły koloru.

Krok 3

Pomidory polej wrzątkiem i obierz ze skóry. Pomidora pokrój i włóż go do miski. Umytą natkę pietruszki i natkę selera posiekaj i dodaj do pomidora.

Krok 4

Pomidory zmiksuj doprawiając do smaku rozkruszoną Mini kostkę Czosnek Knorr. Dodaj ocet i oliwę i jeszcze raz zmiksuj.

Krok 5

Selera wyłóż na talerz i posyp startym serem. Polej sosem, podawaj z bagietkami.

tommy

Dobra rada:

Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Seler naciowy z sosem pomidorowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Seler naciowy z sosem pomidorowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Seler naciowy z sosem pomidorowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Seler naciowy z sosem pomidorowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Seler naciowy z sosem pomidorowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Seler naciowy z sosem pomidorowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Seler naciowy z sosem pomidorowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Seler naciowy z sosem pomidorowym - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

8 marca to doskonała okazja, by przygotować coś pysznego. Do wiosny zostało jeszcze trochę czasu, który warto umilić sobie smacznymi wypiekami. Sprawdź, jakie słodycze na Dzień Kobiet sprawdzą się najlepiej.

Czytaj więcej

Zapiekanki warzywne. To pole do popisu dla każdego: początkującego i doświadczonego kucharza. Ograniczeniem jest tylko nasza wyobraźnia, a więc: do dzieła!

Czytaj więcej