
Składniki
null
80 dekagramów
3 łyżki
null
3 łyżki
10 dekagramów
1 sztuka
2 łyżki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Selera oczyść z liści (zachowaj je), a łodygi pokrój w prostokąty o długości ok. 4 centymetrów.
Krok 2
Pokrojone kawałki selera sparz w lekko posolonym wrzątku. Schłodź w zimnej wodzie, aby nie straciły koloru.
Krok 3
Pomidory polej wrzątkiem i obierz ze skóry. Pomidora pokrój i włóż go do miski. Umytą natkę pietruszki i natkę selera posiekaj i dodaj do pomidora.
Krok 4
Pomidory zmiksuj doprawiając do smaku rozkruszoną Mini kostkę Czosnek Knorr. Dodaj ocet i oliwę i jeszcze raz zmiksuj.
Krok 5
Selera wyłóż na talerz i posyp startym serem. Polej sosem, podawaj z bagietkami.

Dobra rada:
Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Przyprawa w Mini kostkach Czosnek Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktuMarynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!
Czytaj więcejKanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.
Czytaj więcej