Seler naciowy z sosem pomidorowym

Autor: tommy tommy

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

13 os.
stopień trudności

średnie

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

1 osoba wydrukowała

Pobierz pdf

0 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

80 dekagramów

10 dekagramów

2 łyżki

null

null

3 łyżki

3 łyżki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Selera oczyść z liści (zachowaj je), a łodygi pokrój w prostokąty o długości ok. 4 centymetrów.

Krok 2

Pokrojone kawałki selera sparz w lekko posolonym wrzątku. Schłodź w zimnej wodzie, aby nie straciły koloru.

Krok 3

Pomidory polej wrzątkiem i obierz ze skóry. Pomidora pokrój i włóż go do miski. Umytą natkę pietruszki i natkę selera posiekaj i dodaj do pomidora.

Krok 4

Pomidory zmiksuj doprawiając do smaku rozkruszoną Mini kostkę Czosnek Knorr. Dodaj ocet i oliwę i jeszcze raz zmiksuj.

Krok 5

Selera wyłóż na talerz i posyp startym serem. Polej sosem, podawaj z bagietkami.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Seler naciowy z sosem pomidorowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Seler naciowy z sosem pomidorowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Seler naciowy z sosem pomidorowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Seler naciowy z sosem pomidorowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Seler naciowy z sosem pomidorowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Seler naciowy z sosem pomidorowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Seler naciowy z sosem pomidorowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<

Przyprawa w Mini kostkach Czosnek Knorr

Więcej przepisów z użyciem tego produktu
Przyprawa w Mini kostkach Czosnek Knorr

W tę Wielkanoc przygotuj wyjątkowe, smaczne dania inspirowane sprawdzonymi, klasycznymi przepisami. Dobre będą nie tylko faszerowane jajka, ale również różnego rodzaju mięsa.

Czytaj więcej

Przyrządzanie jajek stanie się dużo prostsze dzięki wykorzystaniu odpowiednich trików. Jak długo i w jaki sposób należy je gotować na miękko lub twardo? O tym w poniższym poradniku.

Czytaj więcej