Seler naciowy z sosem pomidorowym przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Seler naciowy z sosem pomidorowym

Autor: tommy

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
13 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

1 osoba wydrukowała

Pobierz pdf

1 osoba zapisała

Udostępnij

Składniki

null

80 dekagramów

3 łyżki

null

3 łyżki

10 dekagramów

1 sztuka

2 łyżki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Selera oczyść z liści (zachowaj je), a łodygi pokrój w prostokąty o długości ok. 4 centymetrów.

Krok 2

Pokrojone kawałki selera sparz w lekko posolonym wrzątku. Schłodź w zimnej wodzie, aby nie straciły koloru.

Krok 3

Pomidory polej wrzątkiem i obierz ze skóry. Pomidora pokrój i włóż go do miski. Umytą natkę pietruszki i natkę selera posiekaj i dodaj do pomidora.

Krok 4

Pomidory zmiksuj doprawiając do smaku rozkruszoną Mini kostkę Czosnek Knorr. Dodaj ocet i oliwę i jeszcze raz zmiksuj.

Krok 5

Selera wyłóż na talerz i posyp startym serem. Polej sosem, podawaj z bagietkami.

tommy

Dobra rada:

Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Seler naciowy z sosem pomidorowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Seler naciowy z sosem pomidorowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Seler naciowy z sosem pomidorowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Seler naciowy z sosem pomidorowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Seler naciowy z sosem pomidorowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Seler naciowy z sosem pomidorowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Seler naciowy z sosem pomidorowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Seler naciowy z sosem pomidorowym - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Nie wiesz, z czym jeść bób? Możliwości jest wiele. Warto z nich korzystać, bo młody bób to prawdziwy przysmak. Bez względu czy podacie go w sałatce czy wykorzystacie do ugotowania zupy, nie pożałujecie decyzji o włożeniu go do sklepowego koszyka. Zacznijmy jednak od postaw. Ustalmy, jak jeść bób oraz jak go podawać. Ze skórką czy bez? W jakiej wersji smakuje lepiej?

Czytaj więcej

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.

Czytaj więcej