
Składniki
null
80 dekagramów
3 łyżki
null
3 łyżki
10 dekagramów
1 sztuka
2 łyżki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Selera oczyść z liści (zachowaj je), a łodygi pokrój w prostokąty o długości ok. 4 centymetrów.
Krok 2
Pokrojone kawałki selera sparz w lekko posolonym wrzątku. Schłodź w zimnej wodzie, aby nie straciły koloru.
Krok 3
Pomidory polej wrzątkiem i obierz ze skóry. Pomidora pokrój i włóż go do miski. Umytą natkę pietruszki i natkę selera posiekaj i dodaj do pomidora.
Krok 4
Pomidory zmiksuj doprawiając do smaku rozkruszoną Mini kostkę Czosnek Knorr. Dodaj ocet i oliwę i jeszcze raz zmiksuj.
Krok 5
Selera wyłóż na talerz i posyp startym serem. Polej sosem, podawaj z bagietkami.

Dobra rada:
Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Przyprawa w Mini kostkach Czosnek Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktuTradycyjna kuchnia polska pachnie leśnymi grzybami. Za najsmaczniejsze uznaje się rydze. Doczekały się nie tylko mnóstwa przepisów, ale także… piosenki, którą nuciło niejedno pokolenie. Choć to pieczarki najczęściej pojawiają się na naszych talerzach, nie mogą równać się z rudymi rydzami pod względem aromatu i bogactwa smaku. W kuchni wystarczy poświęcić im zaledwie kilka minut, by ich walory zachwyciły każdego konesera.
Czytaj więcejWigilijne pierogi, kulebiaki, różnorodne krokiety i paszteciki, staropolski bigos oraz łazanki… Te potrawy łączy jedno: wyśmienicie smakują z kapustą kiszoną. Można podawać ją jako dodatek do dania głównego, można wyczarować z niej wyborną zupę. A to dopiero kilka potraw z kapustą w roli głównej. W sklepach bez trudu znajdziemy woreczki i słoiki z gotowym produktem, ale żaden z nich nie będzie mógł równać się ze specjałem domowej roboty. Tym razem skupimy się na niepozornym składniku kiszonek, od którego zależy bardzo wiele. Ile sypiemy soli do kiszenia kapusty, by uzyskać upragniony efekt?
Czytaj więcej

































