Forszmak dragomirowski z ziemniakami - przepis | Przepisy.pl pixel

Forszmak dragomirowski

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

4

heart
10 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

23 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

38 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1

1 sztuka

1 sztuka

2 sztuki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Ziemniaki ugotuj w mundurkach, wystudź i pokrój w kawałki. Polędwiczkę i szynkę pokrój w kostkę grubości 1,5 cm, paprykę w paski, ogórki w półplasterki, pieczarki w cząstki.

Krok 2

Zawartość Fix Leczo wymieszaj z 300 ml wody.

Krok 3

Cebulę pokrój w piórka. Mięso przesmaż na rozgrzanej oliwie, dodaj szynkę, cebulę, pieczarki i paprykę. Smaż ok. 10 minut a następnie całość zalej Fixem Knorr. Wszystko razem duś na wolnym ogniu 15 minut.

Krok 4

Pod koniec dodaj pokrojone ogórki i ziemniaki, wymieszaj i duś jeszcze kilka minut.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Forszmak dragomirowski - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Forszmak dragomirowski - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Forszmak dragomirowski - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Forszmak dragomirowski - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Forszmak dragomirowski - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Forszmak dragomirowski - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Forszmak dragomirowski - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Forszmak dragomirowski - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Nie wiesz, z czym jeść bób? Możliwości jest wiele. Warto z nich korzystać, bo młody bób to prawdziwy przysmak. Bez względu czy podacie go w sałatce czy wykorzystacie do ugotowania zupy, nie pożałujecie decyzji o włożeniu go do sklepowego koszyka. Zacznijmy jednak od postaw. Ustalmy, jak jeść bób oraz jak go podawać. Ze skórką czy bez? W jakiej wersji smakuje lepiej?

Czytaj więcej

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.

Czytaj więcej