
Składniki
1
1 sztuka
1 sztuka
2 sztuki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Ziemniaki ugotuj w mundurkach, wystudź i pokrój w kawałki. Polędwiczkę i szynkę pokrój w kostkę grubości 1,5 cm, paprykę w paski, ogórki w półplasterki, pieczarki w cząstki.
Krok 2
Zawartość Fix Leczo wymieszaj z 300 ml wody.
Krok 3
Cebulę pokrój w piórka. Mięso przesmaż na rozgrzanej oliwie, dodaj szynkę, cebulę, pieczarki i paprykę. Smaż ok. 10 minut a następnie całość zalej Fixem Knorr. Wszystko razem duś na wolnym ogniu 15 minut.
Krok 4
Pod koniec dodaj pokrojone ogórki i ziemniaki, wymieszaj i duś jeszcze kilka minut.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy.
Czytaj więcejCukinia to pyszne warzywo, które zyskało swą popularność ze względu na dostępność i łatwość wykorzystania w kuchni. I choć sezon na cukinie zaczyna się w sierpniu i trwa do końca lata, to jej smakiem możecie delektować się cały rok.
Czytaj więcej