Forszmak dragomirowski z ziemniakami - przepis | Przepisy.pl pixel

Forszmak dragomirowski

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

4

heart
10 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

24 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

40 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1

1 sztuka

1 sztuka

2 sztuki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Ziemniaki ugotuj w mundurkach, wystudź i pokrój w kawałki. Polędwiczkę i szynkę pokrój w kostkę grubości 1,5 cm, paprykę w paski, ogórki w półplasterki, pieczarki w cząstki.

Krok 2

Zawartość Fix Leczo wymieszaj z 300 ml wody.

Krok 3

Cebulę pokrój w piórka. Mięso przesmaż na rozgrzanej oliwie, dodaj szynkę, cebulę, pieczarki i paprykę. Smaż ok. 10 minut a następnie całość zalej Fixem Knorr. Wszystko razem duś na wolnym ogniu 15 minut.

Krok 4

Pod koniec dodaj pokrojone ogórki i ziemniaki, wymieszaj i duś jeszcze kilka minut.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Forszmak dragomirowski - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Forszmak dragomirowski - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Forszmak dragomirowski - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Forszmak dragomirowski - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Forszmak dragomirowski - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Forszmak dragomirowski - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Forszmak dragomirowski - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Forszmak dragomirowski - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
4 osoby oglądają przepis:
Sarmale
czas przygotowania
60 min.
stopień trudności

łatwe

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.

Czytaj więcej

Rosół uważany jest za jedną z najszlachetniejszych zup. Pojawia się na stołach w czasie ważnych uroczystości. Rozgrzewa w najchłodniejsze dni i zachwyca wyjątkowym smakiem. W kuchni okazuje się niezastąpiony jako baza dla innych zup i potraw. Aromatyczny, klarowny, o głębokim smaku – wyjaśniamy, jak zrobić rosół krok po kroku.

Czytaj więcej