Forszmak dragomirowski z ziemniakami - przepis | Przepisy.pl pixel

Forszmak dragomirowski

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

4

10 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

23 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

32 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

1

1 sztuka

1 sztuka

2 sztuki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Ziemniaki ugotuj w mundurkach, wystudź i pokrój w kawałki. Polędwiczkę i szynkę pokrój w kostkę grubości 1,5 cm, paprykę w paski, ogórki w półplasterki, pieczarki w cząstki.

Krok 2

Zawartość Fix Leczo wymieszaj z 300 ml wody.

Krok 3

Cebulę pokrój w piórka. Mięso przesmaż na rozgrzanej oliwie, dodaj szynkę, cebulę, pieczarki i paprykę. Smaż ok. 10 minut a następnie całość zalej Fixem Knorr. Wszystko razem duś na wolnym ogniu 15 minut.

Krok 4

Pod koniec dodaj pokrojone ogórki i ziemniaki, wymieszaj i duś jeszcze kilka minut.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Forszmak dragomirowski - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Forszmak dragomirowski - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Forszmak dragomirowski - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Forszmak dragomirowski - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Forszmak dragomirowski - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Forszmak dragomirowski - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Forszmak dragomirowski - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Forszmak dragomirowski - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
6 osób ogląda przepis:
Szakszuka
czas przygotowania
25 min.
stopień trudności

łatwe

Czy szparagi wrzucamy do gotującej wody? Jak je przyrządzić, by wydobyć z nich pełnię smaku? To raptem dwa z wielu pytań, jakie przychodzą na myśl, gdy rozpoczyna się sezon na szparagi, a my nie mamy zbyt wiele doświadczenia w ich przygotowywaniu.

Czytaj więcej

Rosół uważany jest za jedną z najszlachetniejszych zup. Pojawia się na stołach w czasie ważnych uroczystości. Rozgrzewa w najchłodniejsze dni i zachwyca wyjątkowym smakiem.

Czytaj więcej