Sałatka Waldorff:
 Czas 30 minut
 4 porcje
Składniki:
 - 200 g selera naciowego
 - garść obranych orzechów włoskich
 - Sos sałatkowy Sałatka Cezar 2w1 Knorr
 - 20 g rodzynków
 - 1 czerwone jabłko
 - 3 łyżki majonezu Hellmann’s
 - 100 g czerwonych winogron
 - 2 łyżki jogurtu naturalnego
 - 50 g sera pleśniowego typu rokpol
Sposób przygotowania
W dużej misce wymieszaj Sos sałatkowy Knorr z jogurtem i majonezem. Seler umyj i obierz, usuwając włókna. Przetnij go wzdłuż i pokrój w dwu centymetrowe słupki, a następnie przełóż do miski z sosem. Winogrona umyj, przekrój na pół i usuń pestki. Dodaj do selera. Jabłko umyj i przekrój na pół, usuń z niego gniazdo nasienne, następnie pokrój cienkie plasterki. Dodaj orzechy oraz rodzynki i rozkrusz ser pleśniowy. Wszystkie składniki sałatki dokładnie wymieszaj z dresingiem i przełóż na talerze. Przed podaniem posyp grzankami.
Aby z sałatki Waldorff uczynić kolacyjny czy nawet obiadowy posiłek proponuję dodać do niej kawałki pieczonego czy smażonego kurczaka.
W następnym odcinku upieczemy wspólnie warzywa korzeniowe. Doskonale się do tego nadają.








Komentarze (0)