Tuńczyk marynowany przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Tuńczyk marynowany

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
1 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

3 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

2 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

4

1.5 łyżki

1 sztuka

1 sztuka

1 sztuka

1 sztuka

5 sztuk

1 sztuka

150 mililitrów

1

1

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Porcje tuńczyka skrop oliwą i posyp przyprawą Knorr. Odstaw na kilka minut a następnie usmaż na grillu - wystudź.

Krok 2

Na patelni przesmaż warzywa, rozgnieciony ząbek czosnku, dodaj liść, pieprz, kolendrę i połówkę chilli w całości. Dodaj ocet i cukier - zagotuj.

Krok 3

Cebulę pokrój w piórka, papryki w paski. Nasiona kolendry rozgnieć w moździerzu.

Krok 4

Steki ułóż w naczyniu i polej gorącą zalewą, pozostaw do wystygnięcia. Podawaj na zimno.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Tuńczyk marynowany - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Tuńczyk marynowany - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Tuńczyk marynowany - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Tuńczyk marynowany - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Tuńczyk marynowany - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Tuńczyk marynowany - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Tuńczyk marynowany - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Tuńczyk marynowany - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.

Czytaj więcej

Rosół uważany jest za jedną z najszlachetniejszych zup. Pojawia się na stołach w czasie ważnych uroczystości. Rozgrzewa w najchłodniejsze dni i zachwyca wyjątkowym smakiem. W kuchni okazuje się niezastąpiony jako baza dla innych zup i potraw. Aromatyczny, klarowny, o głębokim smaku – wyjaśniamy, jak zrobić rosół krok po kroku.

Czytaj więcej