
Składniki
4
1.5 łyżki
1 sztuka
1 sztuka
1 sztuka
1 sztuka
5 sztuk
1 sztuka
150 mililitrów
1
1
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Porcje tuńczyka skrop oliwą i posyp przyprawą Knorr. Odstaw na kilka minut a następnie usmaż na grillu - wystudź.
Krok 2
Na patelni przesmaż warzywa, rozgnieciony ząbek czosnku, dodaj liść, pieprz, kolendrę i połówkę chilli w całości. Dodaj ocet i cukier - zagotuj.
Krok 3
Cebulę pokrój w piórka, papryki w paski. Nasiona kolendry rozgnieć w moździerzu.
Krok 4
Steki ułóż w naczyniu i polej gorącą zalewą, pozostaw do wystygnięcia. Podawaj na zimno.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Delikat przyprawa uniwersalna Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktuMarynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!
Czytaj więcejKanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.
Czytaj więcej