Składniki
4
1.5 łyżki
1 sztuka
1 sztuka
1 sztuka
1 sztuka
5 sztuk
1 sztuka
150 mililitrów
1
1
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Porcje tuńczyka skrop oliwą i posyp przyprawą Knorr. Odstaw na kilka minut a następnie usmaż na grillu - wystudź.
Krok 2
Na patelni przesmaż warzywa, rozgnieciony ząbek czosnku, dodaj liść, pieprz, kolendrę i połówkę chilli w całości. Dodaj ocet i cukier - zagotuj.
Krok 3
Cebulę pokrój w piórka, papryki w paski. Nasiona kolendry rozgnieć w moździerzu.
Krok 4
Steki ułóż w naczyniu i polej gorącą zalewą, pozostaw do wystygnięcia. Podawaj na zimno.
Przepisy w Waszym wykonaniu
łatwe
Delikat przyprawa uniwersalna Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktuKontynuując serię blogową o szybkich daniach, dziś chciałbym poruszyć temat sałatek. To także bardzo dobre rozwiązanie, gdy czasu jest mało. Gdy mam upieczoną lub usmażoną pierś kurczaka albo po prostu to, co zostało z niedzielnego pieczonego kurczaka zazwyczaj decyduję się na...
Czytaj więcejCiągłe życie w pośpiechu sprawia, że nie masz na nic czasu? Lubisz gotować, ale zbyt długotrwałe i pracochłonne przyrządzanie potraw gasi cały Twój zapał? Najwyższy czas to zmienić.
Czytaj więcej