Tuńczyk marynowany

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

314

1 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

3 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

0 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

4

1.5 łyżki

1 sztuka

1 sztuka

1 sztuka

1 sztuka

5 sztuk

1 sztuka

150 mililitrów

1

1

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Porcje tuńczyka skrop oliwą i posyp przyprawą Knorr. Odstaw na kilka minut a następnie usmaż na grillu - wystudź.

Krok 2

Na patelni przesmaż warzywa, rozgnieciony ząbek czosnku, dodaj liść, pieprz, kolendrę i połówkę chilli w całości. Dodaj ocet i cukier - zagotuj.

Krok 3

Cebulę pokrój w piórka, papryki w paski. Nasiona kolendry rozgnieć w moździerzu.

Krok 4

Steki ułóż w naczyniu i polej gorącą zalewą, pozostaw do wystygnięcia. Podawaj na zimno.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Tuńczyk marynowany - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Tuńczyk marynowany - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Tuńczyk marynowany - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Tuńczyk marynowany - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Tuńczyk marynowany - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Tuńczyk marynowany - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Tuńczyk marynowany - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<

Samodzielne przygotowanie pizzy to świetna zabawa. Dowiedz się, jak zrobić ciasto na pizzę, a potem wybierz oryginalne dodatki. Wędzony łosoś, fenkuł, suszone śliwki, a może pesto z jarmużu…?

Czytaj więcej

Przygotowanie naleśników jest bardzo proste, wystarczy jedynie zdobyć odpowiedni przepis. Jaki jest sekret idealnych naleśników? Zdradzamy poniżej.

Czytaj więcej