
Składniki
4
1.5 łyżki
1 sztuka
1 sztuka
1 sztuka
1 sztuka
5 sztuk
1 sztuka
150 mililitrów
1
1
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Porcje tuńczyka skrop oliwą i posyp przyprawą Knorr. Odstaw na kilka minut a następnie usmaż na grillu - wystudź.
Krok 2
Na patelni przesmaż warzywa, rozgnieciony ząbek czosnku, dodaj liść, pieprz, kolendrę i połówkę chilli w całości. Dodaj ocet i cukier - zagotuj.
Krok 3
Cebulę pokrój w piórka, papryki w paski. Nasiona kolendry rozgnieć w moździerzu.
Krok 4
Steki ułóż w naczyniu i polej gorącą zalewą, pozostaw do wystygnięcia. Podawaj na zimno.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Delikat przyprawa uniwersalna Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktuNie wiesz, z czym jeść bób? Możliwości jest wiele. Warto z nich korzystać, bo młody bób to prawdziwy przysmak. Bez względu czy podacie go w sałatce czy wykorzystacie do ugotowania zupy, nie pożałujecie decyzji o włożeniu go do sklepowego koszyka. Zacznijmy jednak od postaw. Ustalmy, jak jeść bób oraz jak go podawać. Ze skórką czy bez? W jakiej wersji smakuje lepiej?
Czytaj więcejRobienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.
Czytaj więcej