Tuńczyk marynowany przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Tuńczyk marynowany

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

1 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

3 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

0 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

4

1.5 łyżki

1 sztuka

1 sztuka

1 sztuka

1 sztuka

5 sztuk

1 sztuka

150 mililitrów

1

1

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Porcje tuńczyka skrop oliwą i posyp przyprawą Knorr. Odstaw na kilka minut a następnie usmaż na grillu - wystudź.

Krok 2

Na patelni przesmaż warzywa, rozgnieciony ząbek czosnku, dodaj liść, pieprz, kolendrę i połówkę chilli w całości. Dodaj ocet i cukier - zagotuj.

Krok 3

Cebulę pokrój w piórka, papryki w paski. Nasiona kolendry rozgnieć w moździerzu.

Krok 4

Steki ułóż w naczyniu i polej gorącą zalewą, pozostaw do wystygnięcia. Podawaj na zimno.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Tuńczyk marynowany - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Tuńczyk marynowany - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Tuńczyk marynowany - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Tuńczyk marynowany - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Tuńczyk marynowany - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Tuńczyk marynowany - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Tuńczyk marynowany - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Tuńczyk marynowany - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Na zakończenie serii postów dyniowych chciałbym wspomnieć o jej zastosowaniu w świecie słodkości. Dynię z powodzeniem wykorzystuję w różnego rodzaju wypiekach. Dodatek dyni sprawia, że ciasto staje się wilgotne.

Czytaj więcej

Przekąski, malutkie dania na jeden kęs, podajemy na początku uroczystego obiadu lub przyjęcia. Mają pobudzić apetyt, zaintrygować, zachęcić do kolejnych dań.

Czytaj więcej