
Składniki
1 kilogram
1 sztuka
1 sztuka
3 sztuki
2 sztuki
1 łyżka
1 łyżka
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Cebulę pokrój drobno, czosnek przeciśnij przez praskę.
Krok 2
Fix Kotlety mielone Knorr wymieszaj z wodą, zgodnie z przepisem na opakowaniu.
Krok 3
Fix połącz z mielonym mięsem, cebulą, czosnkiem i jajkami, wyrób dokładnie rękami.
Krok 4
Przełóż do foremki keksowej wyłożonej pergaminem.
Krok 5
Wierzch zwilż wodą, posyp papryką i kminkiem. Włóż do piekarnika i piecz około 60 minut w temp. 180 stopni.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Fix Soczyste Kotlety Mielone Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktuDobry przepis na ciasto naleśnikowe powinien znaleźć się w notatniku każdego kucharza. Dzięki niemu możliwe jest zrobienie nie tylko ulubionych placków z owocami, które wyśmienicie smakują podczas podwieczorku, ale także przygotowanie krokietów. Nie powinny kojarzyć się wyłącznie z przyjęciami weselnymi! Jak zrobić naleśniki na krokiety? To proste, pod warunkiem, że przestrzega się podstawowych zasad kuchennych..
Czytaj więcejSuszone grzyby są dobrze wszystkim znanym przysmakiem, który często pojawia się w naszych jadłospisach. Nie wyobrażamy sobie aromatycznych zup, sosów oraz pierogów bez tych leśnych specjałów. Aby grzyby suszone nadawały się do spożycia i zachwycały smakiem, warto zgłębić wiedzę na temat moczenia ich w wodzie i mleku. Jak to zrobić? Ile czasu moczyć grzyby suszone? Jeżeli poszukujecie sprawdzonych porad na ten temat, to koniecznie zostańcie z nami. Zapraszamy!
Czytaj więcejPolecane przepisy
Inne przepisy
Pieczeń z mięsa mielonego
Pieczeń z mięsa mielonego jest dobrą alternatywą dla popularnego schabu czy pieczeni wołowej. Mięsna masa o zdecydowanym smaku, z dużą ilością przypraw oraz ziół, po upieczeniu jest delikatna i miękka. Potrawa nadaje się do jedzenia na ciepło i na zimno. Możesz ją serwować z ziemniakami, kluskami śląskimi oraz kaszą. Pasują do niej także różnego rodzaju surówki, np. z selera czy kapusty. Będzie się bardzo dobrze komponowała z różnego rodzaju sosami, np. chrzanowym, pieczarkowym czy pieczeniowym. Podana na zimno sprawdzi się z chlebem z dodatkiem świeżych warzyw i past do kanapek. Możesz ją więc zjeść na kolację lub zabrać do pracy na drugie śniadanie. Serwując pieczeń podczas uroczystego obiadu, ułóż ją na liściach sałaty lub roszponki, ozdób plasterkami marchwi, ogórka oraz pomidorkami koktajlowymi. Do tego rodzaju mięsa często jeszcze przed pieczeniem dodaje się również warzywa, takie jak: ogórki kiszone, cukinię czy paprykę. Zapoznaj się z przepisem i sprawdź, jak krok po kroku przygotować smaczną pieczeń z mięsa mielonego.

































