Pieczeń rzymska z mięsa mielonego z kminkiem przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Pieczeń z mięsa mielonego

Autor: MartaS

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

3 os.
stopień trudności

średnie

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

3 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

1 kilogram

1 sztuka

1 sztuka

3 sztuki

2 sztuki

1 łyżka

1 łyżka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Cebulę pokrój drobno, czosnek przeciśnij przez praskę.

Krok 2

Fix Kotlety mielone Knorr wymieszaj z wodą, zgodnie z przepisem na opakowaniu.

Krok 3

Fix połącz z mielonym mięsem, cebulą, czosnkiem i jajkami, wyrób dokładnie rękami.

Krok 4

Przełóż do foremki keksowej wyłożonej pergaminem.

Krok 5

Wierzch zwilż wodą, posyp papryką i kminkiem. Włóż do piekarnika i piecz około 60 minut w temp. 180 stopni.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Pieczeń z mięsa mielonego - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Pieczeń z mięsa mielonego - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Pieczeń z mięsa mielonego - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Pieczeń z mięsa mielonego - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Pieczeń z mięsa mielonego - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Pieczeń z mięsa mielonego - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Pieczeń z mięsa mielonego - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Pieczeń z mięsa mielonego - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Kontynuując serię blogową o szybkich daniach, dziś chciałbym poruszyć temat sałatek. To także bardzo dobre rozwiązanie, gdy czasu jest mało. Gdy mam upieczoną lub usmażoną pierś kurczaka albo po prostu to, co zostało z niedzielnego pieczonego kurczaka zazwyczaj decyduję się na...

Czytaj więcej

Ciągłe życie w pośpiechu sprawia, że nie masz na nic czasu? Lubisz gotować, ale zbyt długotrwałe i pracochłonne przyrządzanie potraw gasi cały Twój zapał? Najwyższy czas to zmienić.

Czytaj więcej

przepisy.pl - Pieczeń z mięsa mielonegoPieczeń z mięsa mielonego

Pieczeń z mięsa mielonego jest dobrą alternatywą dla popularnego schabu czy pieczeni wołowej. Mięsna masa o zdecydowanym smaku, z dużą ilością przypraw oraz ziół, po upieczeniu jest delikatna i miękka. Potrawa nadaje się do jedzenia na ciepło i na zimno. Możesz ją serwować z ziemniakami, kluskami śląskimi oraz kaszą. Pasują do niej także różnego rodzaju surówki, np. z selera czy kapusty. Będzie się bardzo dobrze komponowała z różnego rodzaju sosami, np. chrzanowym, pieczarkowym czy pieczeniowym. Podana na zimno sprawdzi się z chlebem z dodatkiem świeżych warzyw i past do kanapek. Możesz ją więc zjeść na kolację lub zabrać do pracy na drugie śniadanie. Serwując pieczeń podczas uroczystego obiadu, ułóż ją na liściach sałaty lub roszponki, ozdób plasterkami marchwi, ogórka oraz pomidorkami koktajlowymi. Do tego rodzaju mięsa często jeszcze przed pieczeniem dodaje się również warzywa, takie jak: ogórki kiszone, cukinię czy paprykę. Zapoznaj się z przepisem i sprawdź, jak krok po kroku przygotować smaczną pieczeń z mięsa mielonego.