Pieczeń rzymska z mięsa mielonego z kminkiem przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Pieczeń z mięsa mielonego

Autor: MartaS

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

3 os.
stopień trudności

średnie

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

3 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

1 kilogram

1 sztuka

1 sztuka

3 sztuki

2 sztuki

1 łyżka

1 łyżka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Cebulę pokrój drobno, czosnek przeciśnij przez praskę.

Krok 2

Fix Kotlety mielone Knorr wymieszaj z wodą, zgodnie z przepisem na opakowaniu.

Krok 3

Fix połącz z mielonym mięsem, cebulą, czosnkiem i jajkami, wyrób dokładnie rękami.

Krok 4

Przełóż do foremki keksowej wyłożonej pergaminem.

Krok 5

Wierzch zwilż wodą, posyp papryką i kminkiem. Włóż do piekarnika i piecz około 60 minut w temp. 180 stopni.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Pieczeń z mięsa mielonego - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Pieczeń z mięsa mielonego - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Pieczeń z mięsa mielonego - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Pieczeń z mięsa mielonego - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Pieczeń z mięsa mielonego - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Pieczeń z mięsa mielonego - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Pieczeń z mięsa mielonego - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Pieczeń z mięsa mielonego - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
12 osób ogląda przepis:
Bruschetta z tuńczykiem
czas przygotowania
15 min.
stopień trudności

łatwe

Na zakończenie serii postów dyniowych chciałbym wspomnieć o jej zastosowaniu w świecie słodkości. Dynię z powodzeniem wykorzystuję w różnego rodzaju wypiekach. Dodatek dyni sprawia, że ciasto staje się wilgotne.

Czytaj więcej

Przekąski, malutkie dania na jeden kęs, podajemy na początku uroczystego obiadu lub przyjęcia. Mają pobudzić apetyt, zaintrygować, zachęcić do kolejnych dań.

Czytaj więcej

przepisy.pl - Pieczeń z mięsa mielonegoPieczeń z mięsa mielonego

Pieczeń z mięsa mielonego jest dobrą alternatywą dla popularnego schabu czy pieczeni wołowej. Mięsna masa o zdecydowanym smaku, z dużą ilością przypraw oraz ziół, po upieczeniu jest delikatna i miękka. Potrawa nadaje się do jedzenia na ciepło i na zimno. Możesz ją serwować z ziemniakami, kluskami śląskimi oraz kaszą. Pasują do niej także różnego rodzaju surówki, np. z selera czy kapusty. Będzie się bardzo dobrze komponowała z różnego rodzaju sosami, np. chrzanowym, pieczarkowym czy pieczeniowym. Podana na zimno sprawdzi się z chlebem z dodatkiem świeżych warzyw i past do kanapek. Możesz ją więc zjeść na kolację lub zabrać do pracy na drugie śniadanie. Serwując pieczeń podczas uroczystego obiadu, ułóż ją na liściach sałaty lub roszponki, ozdób plasterkami marchwi, ogórka oraz pomidorkami koktajlowymi. Do tego rodzaju mięsa często jeszcze przed pieczeniem dodaje się również warzywa, takie jak: ogórki kiszone, cukinię czy paprykę. Zapoznaj się z przepisem i sprawdź, jak krok po kroku przygotować smaczną pieczeń z mięsa mielonego.