Pieczeń rzymska z mięsa mielonego z kminkiem przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Pieczeń z mięsa mielonego

Autor: MartaS

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
3 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

2 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

6 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 kilogram

1 sztuka

1 sztuka

3 sztuki

2 sztuki

1 łyżka

1 łyżka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Cebulę pokrój drobno, czosnek przeciśnij przez praskę.

Krok 2

Fix Kotlety mielone Knorr wymieszaj z wodą, zgodnie z przepisem na opakowaniu.

Krok 3

Fix połącz z mielonym mięsem, cebulą, czosnkiem i jajkami, wyrób dokładnie rękami.

Krok 4

Przełóż do foremki keksowej wyłożonej pergaminem.

Krok 5

Wierzch zwilż wodą, posyp papryką i kminkiem. Włóż do piekarnika i piecz około 60 minut w temp. 180 stopni.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Pieczeń z mięsa mielonego - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Pieczeń z mięsa mielonego - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Pieczeń z mięsa mielonego - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Pieczeń z mięsa mielonego - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Pieczeń z mięsa mielonego - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Pieczeń z mięsa mielonego - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Pieczeń z mięsa mielonego - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Pieczeń z mięsa mielonego - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Nie wiesz, z czym jeść bób? Możliwości jest wiele. Warto z nich korzystać, bo młody bób to prawdziwy przysmak. Bez względu czy podacie go w sałatce czy wykorzystacie do ugotowania zupy, nie pożałujecie decyzji o włożeniu go do sklepowego koszyka. Zacznijmy jednak od postaw. Ustalmy, jak jeść bób oraz jak go podawać. Ze skórką czy bez? W jakiej wersji smakuje lepiej?

Czytaj więcej

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.

Czytaj więcej

przepisy.pl - Pieczeń z mięsa mielonegoPieczeń z mięsa mielonego

Pieczeń z mięsa mielonego jest dobrą alternatywą dla popularnego schabu czy pieczeni wołowej. Mięsna masa o zdecydowanym smaku, z dużą ilością przypraw oraz ziół, po upieczeniu jest delikatna i miękka. Potrawa nadaje się do jedzenia na ciepło i na zimno. Możesz ją serwować z ziemniakami, kluskami śląskimi oraz kaszą. Pasują do niej także różnego rodzaju surówki, np. z selera czy kapusty. Będzie się bardzo dobrze komponowała z różnego rodzaju sosami, np. chrzanowym, pieczarkowym czy pieczeniowym. Podana na zimno sprawdzi się z chlebem z dodatkiem świeżych warzyw i past do kanapek. Możesz ją więc zjeść na kolację lub zabrać do pracy na drugie śniadanie. Serwując pieczeń podczas uroczystego obiadu, ułóż ją na liściach sałaty lub roszponki, ozdób plasterkami marchwi, ogórka oraz pomidorkami koktajlowymi. Do tego rodzaju mięsa często jeszcze przed pieczeniem dodaje się również warzywa, takie jak: ogórki kiszone, cukinię czy paprykę. Zapoznaj się z przepisem i sprawdź, jak krok po kroku przygotować smaczną pieczeń z mięsa mielonego.