Indyjski keks weselny przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Indyjski keks weselny

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

1

heart
1 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
- min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

4 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

15 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

90 gramów

null

130 gramów

0.5 łyżeczki

3 sztuki

100 gramów

0.5 łyżeczki

0.2 łyżeczki

100 gramów

100 gramów

0.5 łyżeczki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Piekarnik nagrzej do temperatury 180° C, a foremkę keksową wyłóż pergaminem.

Krok 2

Jajka i cukier zmiksuj, do momentu gdy nabiorą jasnego koloru. Dodaj do nich stopniowo, niegorące masło, przyprawy i sól.

Krok 3

Dosyp następnie mąkę i wymieszaj, aż do połączenia się wszystkich składników. Dodaj migdały, nerkowce i rodzynki.

Krok 4

Przełóż masę do przygotowanej formy i piecz przez około 60 minut, do zarumienienia się ciasta. Na kilka minut po wyłączeni piekarnika zostaw ciasto w formie, następnie wyjmij i zostaw do wystygnięcia.

pasibrzuch

Dobra rada:

Po przyrządzeniu obiadu zostało ci trochę orzechów włoskich? Skomponuj z nich własne musli – dodaj do nich bakalie oraz suszone owoce i dosyp do mleka lub ulubionego jogurtu!

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Indyjski keks weselny - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Indyjski keks weselny - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Indyjski keks weselny - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Indyjski keks weselny - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Indyjski keks weselny - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Indyjski keks weselny - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Indyjski keks weselny - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Indyjski keks weselny - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.

Czytaj więcej

W sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.

Czytaj więcej