
Składniki
90 gramów
null
130 gramów
0.5 łyżeczki
3 sztuki
100 gramów
0.5 łyżeczki
0.2 łyżeczki
100 gramów
100 gramów
0.5 łyżeczki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Piekarnik nagrzej do temperatury 180° C, a foremkę keksową wyłóż pergaminem.
Krok 2
Jajka i cukier zmiksuj, do momentu gdy nabiorą jasnego koloru. Dodaj do nich stopniowo, niegorące masło, przyprawy i sól.
Krok 3
Dosyp następnie mąkę i wymieszaj, aż do połączenia się wszystkich składników. Dodaj migdały, nerkowce i rodzynki.
Krok 4
Przełóż masę do przygotowanej formy i piecz przez około 60 minut, do zarumienienia się ciasta. Na kilka minut po wyłączeni piekarnika zostaw ciasto w formie, następnie wyjmij i zostaw do wystygnięcia.

Dobra rada:
Po przyrządzeniu obiadu zostało ci trochę orzechów włoskich? Skomponuj z nich własne musli – dodaj do nich bakalie oraz suszone owoce i dosyp do mleka lub ulubionego jogurtu!
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Dobry przepis na ciasto naleśnikowe powinien znaleźć się w notatniku każdego kucharza. Dzięki niemu możliwe jest zrobienie nie tylko ulubionych placków z owocami, które wyśmienicie smakują podczas podwieczorku, ale także przygotowanie krokietów. Nie powinny kojarzyć się wyłącznie z przyjęciami weselnymi! Jak zrobić naleśniki na krokiety? To proste, pod warunkiem, że przestrzega się podstawowych zasad kuchennych..
Czytaj więcejSuszone grzyby są dobrze wszystkim znanym przysmakiem, który często pojawia się w naszych jadłospisach. Nie wyobrażamy sobie aromatycznych zup, sosów oraz pierogów bez tych leśnych specjałów. Aby grzyby suszone nadawały się do spożycia i zachwycały smakiem, warto zgłębić wiedzę na temat moczenia ich w wodzie i mleku. Jak to zrobić? Ile czasu moczyć grzyby suszone? Jeżeli poszukujecie sprawdzonych porad na ten temat, to koniecznie zostańcie z nami. Zapraszamy!
Czytaj więcej





























