
Składniki
90 gramów
null
130 gramów
0.5 łyżeczki
3 sztuki
100 gramów
0.5 łyżeczki
0.2 łyżeczki
100 gramów
100 gramów
0.5 łyżeczki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Piekarnik nagrzej do temperatury 180° C, a foremkę keksową wyłóż pergaminem.
Krok 2
Jajka i cukier zmiksuj, do momentu gdy nabiorą jasnego koloru. Dodaj do nich stopniowo, niegorące masło, przyprawy i sól.
Krok 3
Dosyp następnie mąkę i wymieszaj, aż do połączenia się wszystkich składników. Dodaj migdały, nerkowce i rodzynki.
Krok 4
Przełóż masę do przygotowanej formy i piecz przez około 60 minut, do zarumienienia się ciasta. Na kilka minut po wyłączeni piekarnika zostaw ciasto w formie, następnie wyjmij i zostaw do wystygnięcia.

Dobra rada:
Po przyrządzeniu obiadu zostało ci trochę orzechów włoskich? Skomponuj z nich własne musli – dodaj do nich bakalie oraz suszone owoce i dosyp do mleka lub ulubionego jogurtu!
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.
Czytaj więcejW sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.
Czytaj więcej