Krewetki w sosie musztardowym przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Krewetki w sosie musztardowym

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

2 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

8 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

2 sztuki

5 łyżek

3 sztuki

2 łyżeczki

1 kilogram

3 łyżeczki

8 sztuk

2 łyżeczki

2 łyżeczki

2 łyżeczki

2 łyżeczki

15 dekagramów

2 łyżeczki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Czosnek i cebulę posiekaj. Na patelni o grubym dnie rozgrzej olej i dodaj całe ziarna gorczycy i czarnuszkę. Gdy gorczyca zacznie pękać i strzelać, dorzuć czosnek i podgrzewaj przez około 30 sekund.

Krok 2

Dodaj cebulę i smaż przez ok. 15 minut, mieszając od czasu do czasu.

Krok 3

Pomidory sparz, obierz i pokrój w kostkę. Dodaj do cebuli i podgrzewaj przez kolejne 8 minut.

Krok 4

Dodaj kurkumę i paprykę, kmin rzymski, mieloną gorczycę i sól. Całość dokładnie wymieszaj i duś przez 3-4 minuty.

Krok 5

Teraz dodaj mielone migdały i wszystkie składniki dokładnie wymieszaj. Zmniejsz ogień i duś przez około 8-10 minut do momentu, gdy zacznie oddzielać się olej.

Krok 6

W oddzielnym rondlu rozgrzej pozostały olej, na którym smaż krewetki, ciągle mieszając do czasu, gdy będą miały różową barwę

Krok 7

Przełóż je do sosu i gotuj przez 2 minuty. Podawaj zaraz po przygotowaniu.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Krewetki w sosie musztardowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Krewetki w sosie musztardowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Krewetki w sosie musztardowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Krewetki w sosie musztardowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Krewetki w sosie musztardowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Krewetki w sosie musztardowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Krewetki w sosie musztardowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Krewetki w sosie musztardowym - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
12 osób ogląda przepis:
Pasztet z cukinii
czas przygotowania
30 min.
stopień trudności

średnie

Mrożenie zupy to doskonały sposób na zrobienie zapasów. Ta metoda przyda się również wtedy, gdy zrobicie zbyt duże porcje i nie chcecie wyrzucać jedzenia. Jest jedno „ale”! Nie wszystkie zupy mogą być zamrożone, ponieważ wiele zależy od składników, które są w nich zawarte.

Czytaj więcej

Jesteście smakoszami tradycyjnej, polskiej kuchni? W takim razie z pewnością ciężko Wam się oprzeć pysznym gołąbkom. Nie jest to potrawa trudna do przyrządzenia, lecz potrafi sprawić nie lada problemy.

Czytaj więcej