Krewetki w sosie musztardowym przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Krewetki w sosie musztardowym

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
2 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

13 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

2 sztuki

5 łyżek

3 sztuki

2 łyżeczki

1 kilogram

3 łyżeczki

8 sztuk

2 łyżeczki

2 łyżeczki

2 łyżeczki

2 łyżeczki

15 dekagramów

2 łyżeczki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Czosnek i cebulę posiekaj. Na patelni o grubym dnie rozgrzej olej i dodaj całe ziarna gorczycy i czarnuszkę. Gdy gorczyca zacznie pękać i strzelać, dorzuć czosnek i podgrzewaj przez około 30 sekund.

Krok 2

Dodaj cebulę i smaż przez ok. 15 minut, mieszając od czasu do czasu.

Krok 3

Pomidory sparz, obierz i pokrój w kostkę. Dodaj do cebuli i podgrzewaj przez kolejne 8 minut.

Krok 4

Dodaj kurkumę i paprykę, kmin rzymski, mieloną gorczycę i sól. Całość dokładnie wymieszaj i duś przez 3-4 minuty.

Krok 5

Teraz dodaj mielone migdały i wszystkie składniki dokładnie wymieszaj. Zmniejsz ogień i duś przez około 8-10 minut do momentu, gdy zacznie oddzielać się olej.

Krok 6

W oddzielnym rondlu rozgrzej pozostały olej, na którym smaż krewetki, ciągle mieszając do czasu, gdy będą miały różową barwę

Krok 7

Przełóż je do sosu i gotuj przez 2 minuty. Podawaj zaraz po przygotowaniu.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Krewetki w sosie musztardowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Krewetki w sosie musztardowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Krewetki w sosie musztardowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Krewetki w sosie musztardowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Krewetki w sosie musztardowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Krewetki w sosie musztardowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Krewetki w sosie musztardowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Krewetki w sosie musztardowym - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
2 osoby oglądają przepis:
Sałatka Cobb - VIDEO
czas przygotowania
40 min.
stopień trudności

łatwe

Nie wiesz, z czym jeść bób? Możliwości jest wiele. Warto z nich korzystać, bo młody bób to prawdziwy przysmak. Bez względu czy podacie go w sałatce czy wykorzystacie do ugotowania zupy, nie pożałujecie decyzji o włożeniu go do sklepowego koszyka. Zacznijmy jednak od postaw. Ustalmy, jak jeść bób oraz jak go podawać. Ze skórką czy bez? W jakiej wersji smakuje lepiej?

Czytaj więcej

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.

Czytaj więcej