
Składniki
650 gramów
0.5 sztuki
1 opakowanie
1 sztuka
50 gramów
1 opakowanie
2 sztuki
2 sztuki
50 gramów
100 mililitrów
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Mięso mielone połącz z posiekaną kapustą i cebulą dodając bułkę lub kaszę i jajko, dopraw do smaku przyprawą do miesa mielonego Knorr, solą i pieprzem.
Krok 2
Uformuj gołąbki i przesmaż na patelni.
Krok 3
Szalotki i czosnek obierz i posiekaj, przesmaż na patelni dodając posiekane oregano, wodę i pomidory pelati, gotuj 6 min.
Krok 4
Do sosu dodaj przesmażone gołąbki, gotuj ok 20 min.
Krok 5
Podawaj na talerzu oblane sosem pomidorowym.
Przepisy w Waszym wykonaniu
łatwe
Przygotowywanie posiłków przy użyciu pary wodnej to przepis na posiłek idealny. Soczyste mięsa i chrupiące warzywa z pełnią właściwości odżywczych, ale bez zbędnego tłuszczu – to możliwe! I niezwykle proste w wykonaniu. Duże kulinarne doświadczenie nie jest wymagane!
Czytaj więcejBananowiec to najprostsze ciasto świata! Przygotowanie tego wypieku jest niezwykle szybkie, a efekty zawsze zachwycają. Próbowaliście kiedyś bananowca? Jeżeli nie, to najwyższa pora, by to zmienić! Chcecie poznać sprawdzony przepis, z pomocą którego przygotujecie ten wypiek?
Czytaj więcej