Składniki
650 gramów
0.5 sztuki
1 opakowanie
1 sztuka
50 gramów
1 opakowanie
2 sztuki
2 sztuki
50 gramów
100 mililitrów
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Mięso mielone połącz z posiekaną kapustą i cebulą dodając bułkę lub kaszę i jajko, dopraw do smaku przyprawą do miesa mielonego Knorr, solą i pieprzem.
Krok 2
Uformuj gołąbki i przesmaż na patelni.
Krok 3
Szalotki i czosnek obierz i posiekaj, przesmaż na patelni dodając posiekane oregano, wodę i pomidory pelati, gotuj 6 min.
Krok 4
Do sosu dodaj przesmażone gołąbki, gotuj ok 20 min.
Krok 5
Podawaj na talerzu oblane sosem pomidorowym.
Przepisy w Waszym wykonaniu
średnie
Kontynuując serię blogową o szybkich daniach, dziś chciałbym poruszyć temat sałatek. To także bardzo dobre rozwiązanie, gdy czasu jest mało. Gdy mam upieczoną lub usmażoną pierś kurczaka albo po prostu to, co zostało z niedzielnego pieczonego kurczaka zazwyczaj decyduję się na...
Czytaj więcejCiągłe życie w pośpiechu sprawia, że nie masz na nic czasu? Lubisz gotować, ale zbyt długotrwałe i pracochłonne przyrządzanie potraw gasi cały Twój zapał? Najwyższy czas to zmienić.
Czytaj więcej