Składniki
650 gramów
0.5 sztuki
1 opakowanie
1 sztuka
50 gramów
1 opakowanie
2 sztuki
2 sztuki
50 gramów
100 mililitrów
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Mięso mielone połącz z posiekaną kapustą i cebulą dodając bułkę lub kaszę i jajko, dopraw do smaku przyprawą do miesa mielonego Knorr, solą i pieprzem.
Krok 2
Uformuj gołąbki i przesmaż na patelni.
Krok 3
Szalotki i czosnek obierz i posiekaj, przesmaż na patelni dodając posiekane oregano, wodę i pomidory pelati, gotuj 6 min.
Krok 4
Do sosu dodaj przesmażone gołąbki, gotuj ok 20 min.
Krok 5
Podawaj na talerzu oblane sosem pomidorowym.
Przepisy w Waszym wykonaniu
łatwe
Jeszcze kilka lat temu sushi uznawano za egzotyczny przysmak, którego w Polsce skosztować można było tylko w nielicznych restauracjach, specjalizujących się w tej japońskiej potrawie. Z biegiem czasu lokali z sushi pojawiało się coraz więcej, w tym momencie serwowane bywa w licznych food truckach, a apetyczne rolki można zjeść nawet w biegu.
Czytaj więcejNuggetsy to pyszne chrupiące kąski, które w szybki sposób można przygotować w domu. Najlepiej smakują w towarzystwie aromatycznych sosów i frytek. Jesteście ciekawi, jak zrobić domowe nuggetsy? Koniecznie zostańcie z nami i poznajcie kilka wskazówek, które pozwolą Wam cieszyć się smakiem nuggetsów w pysznej panierce.
Czytaj więcejPolecane przepisy
Inne przepisy
Gołąbki bez zawijania z młodej kapusty
Szukasz pomysłu na smaczny posiłek w mniej niż godzinę? Przychodzimy z pomocą i sprawdzoną recepturą na gołąbki bez zawijania z młodej kapusty. Ta forma podania różni się nieco od klasycznej wersji dania, którą wszyscy dobrze znają. Zobacz, jak zrobić gołąbki bez zawijania z młodą kapustą według naszej receptury!
Dla kogo?
Jeżeli lubisz mięsne potrawy, to nasza receptura z pewnością przypadnie Ci do gustu. Gołąbki siekane z młodej kapusty sprawdzą się także w menu osób lubiących aromatyczny sos pomidorowy. Przygotujesz go na bazie pomidorów pelati i innych składników, które znajdziesz na liście powyżej.
Na jaką okazję?
Obiad w gronie rodzinnym to idealna okazja do tego, by gołąbki inaczej z młodej kapusty pojawiły się na talerzach. Danie będzie także smacznym urozmaiceniem codziennego menu. W 45 minut zrobisz znakomity posiłek, który na pewno przypadnie do gustu wszystkim domownikom.
Czy wiesz, że?
Przygotowanie gołąbków w nowym wariancie to naprawdę prosta sprawa. Mięso mielone połącz z posiekaną kapustą i cebulą dodając bułkę lub kaszę i jajko, dopraw do smaku przyprawą do mięsa mielonego Knorr, solą i pieprzem. Później uformuj gołąbki i smaż je na patelni.
Dla urozmaicenia:
Jeżeli nie przepadasz za sosem pomidorowym, to śmiało możesz wymienić go na coś innego, np. sos pieczarkowy, który równie dobrze skomponuje się z gołąbkami bez zawijania. Po spróbowaniu naszej receptury koniecznie napisz w komentarzu, czy wszystko Ci smakowało!