
Składniki
650 gramów
0.5 sztuki
1 opakowanie
1 sztuka
50 gramów
1 opakowanie
2 sztuki
2 sztuki
50 gramów
100 mililitrów
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Mięso mielone połącz z posiekaną kapustą i cebulą dodając bułkę lub kaszę i jajko, dopraw do smaku przyprawą do miesa mielonego Knorr, solą i pieprzem.
Krok 2
Uformuj gołąbki i przesmaż na patelni.
Krok 3
Szalotki i czosnek obierz i posiekaj, przesmaż na patelni dodając posiekane oregano, wodę i pomidory pelati, gotuj 6 min.
Krok 4
Do sosu dodaj przesmażone gołąbki, gotuj ok 20 min.
Krok 5
Podawaj na talerzu oblane sosem pomidorowym.
Przepisy w Waszym wykonaniu
średnie
Wiosna i lato to świetny czas na urządzenie grilla. Soczyste żeberka, wyrazista karkówka, ryba z chrupiącą skórką czy podpieczone warzywa i owoce – ich cechą wspólną jest intensywny aromat oraz smak.
Co na grilla? Oto kilka porad.
Mówi się, że jedna jaskółka wiosny nie czyni, ale gdy w ogrodach pojawia się smukły rabarbar, można mieć pewność, że zima odeszła na dobre. Oficjalnie uważany jest za warzywo, lecz doskonale sprawdza się w owocowych kompotach w połączeniu z truskawkami i licznych deserach.
Czytaj więcej