Gołąbki bez zawijania z młodej kapusty - siekane | Przepisy.pl pixel

Gołąbki bez zawijania z młodej kapusty

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

4

heart
9 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

91 osób wydrukowało

Pobierz pdf

197 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

650 gramów

0.5 sztuki

1 opakowanie

1 sztuka

50 gramów

1 opakowanie

2 sztuki

2 sztuki

50 gramów

100 mililitrów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Mięso mielone połącz z posiekaną kapustą i cebulą dodając bułkę lub kaszę i jajko, dopraw do smaku przyprawą do miesa mielonego Knorr, solą i pieprzem.

Gołąbki bez zawijania z młodej kapusty  - Krok 1

Krok 2

Uformuj gołąbki i przesmaż na patelni.

Gołąbki bez zawijania z młodej kapusty  - Krok 2

Krok 3

Szalotki i czosnek obierz i posiekaj, przesmaż na patelni dodając posiekane oregano, wodę i pomidory pelati, gotuj 6 min.

Gołąbki bez zawijania z młodej kapusty  - Krok 3

Krok 4

Do sosu dodaj przesmażone gołąbki, gotuj ok 20 min.

Gołąbki bez zawijania z młodej kapusty  - Krok 4

Krok 5

Podawaj na talerzu oblane sosem pomidorowym.

Gołąbki bez zawijania z młodej kapusty  - Krok 5
0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Gołąbki bez zawijania z młodej kapusty  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Gołąbki bez zawijania z młodej kapusty  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Gołąbki bez zawijania z młodej kapusty  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Gołąbki bez zawijania z młodej kapusty  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Gołąbki bez zawijania z młodej kapusty  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Gołąbki bez zawijania z młodej kapusty  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Gołąbki bez zawijania z młodej kapusty  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Gołąbki bez zawijania z młodej kapusty  - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Nie wiesz, z czym jeść bób? Możliwości jest wiele. Warto z nich korzystać, bo młody bób to prawdziwy przysmak. Bez względu czy podacie go w sałatce czy wykorzystacie do ugotowania zupy, nie pożałujecie decyzji o włożeniu go do sklepowego koszyka. Zacznijmy jednak od postaw. Ustalmy, jak jeść bób oraz jak go podawać. Ze skórką czy bez? W jakiej wersji smakuje lepiej?

Czytaj więcej

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.

Czytaj więcej

przepisy.pl - Gołąbki bez zawijania z młodej kapusty Gołąbki bez zawijania z młodej kapusty

Szukasz pomysłu na smaczny posiłek w mniej niż godzinę? Przychodzimy z pomocą i sprawdzoną recepturą na gołąbki bez zawijania z młodej kapusty. Ta forma podania różni się nieco od klasycznej wersji dania, którą wszyscy dobrze znają. Zobacz, jak zrobić gołąbki bez zawijania z młodą kapustą według naszej receptury!

Dla kogo?

Jeżeli lubisz mięsne potrawy, to nasza receptura z pewnością przypadnie Ci do gustu. Gołąbki siekane z młodej kapusty sprawdzą się także w menu osób lubiących aromatyczny sos pomidorowy. Przygotujesz go na bazie pomidorów pelati i innych składników, które znajdziesz na liście powyżej.

Na jaką okazję?

Obiad w gronie rodzinnym to idealna okazja do tego, by gołąbki inaczej z młodej kapusty pojawiły się na talerzach. Danie będzie także smacznym urozmaiceniem codziennego menu. W 45 minut zrobisz znakomity posiłek, który na pewno przypadnie do gustu wszystkim domownikom.

Czy wiesz, że?

Przygotowanie gołąbków w nowym wariancie to naprawdę prosta sprawa. Mięso mielone połącz z posiekaną kapustą i cebulą dodając bułkę lub kaszę i jajko, dopraw do smaku przyprawą do mięsa mielonego Knorr, solą i pieprzem. Później uformuj gołąbki i smaż je na patelni.

Dla urozmaicenia:

Jeżeli nie przepadasz za sosem pomidorowym, to śmiało możesz wymienić go na coś innego, np. sos pieczarkowy, który równie dobrze skomponuje się z gołąbkami bez zawijania. Po spróbowaniu naszej receptury koniecznie napisz w komentarzu, czy wszystko Ci smakowało!