Gołąbki bez zawijania z młodej kapusty przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Gołąbki bez zawijania z młodej kapusty

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

2

4 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

25 osób wydrukowało

Pobierz pdf

28 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

650 gramów

0.5 sztuki

1 opakowanie

1 sztuka

50 gramów

1 opakowanie

2 sztuki

2 sztuki

50 gramów

100 mililitrów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Mięso mielone połącz z posiekaną kapustą i cebulą dodając bułkę lub kaszę i jajko, dopraw do smaku przyprawą do miesa mielonego Knorr, solą i pieprzem.

Gołąbki bez zawijania z młodej kapusty  - Krok 1

Krok 2

Uformuj gołąbki i przesmaż na patelni.

Gołąbki bez zawijania z młodej kapusty  - Krok 2

Krok 3

Szalotki i czosnek obierz i posiekaj, przesmaż na patelni dodając posiekane oregano, wodę i pomidory pelati, gotuj 6 min.

Gołąbki bez zawijania z młodej kapusty  - Krok 3

Krok 4

Do sosu dodaj przesmażone gołąbki, gotuj ok 20 min.

Gołąbki bez zawijania z młodej kapusty  - Krok 4

Krok 5

Podawaj na talerzu oblane sosem pomidorowym.

Gołąbki bez zawijania z młodej kapusty  - Krok 5
0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Gołąbki bez zawijania z młodej kapusty  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Gołąbki bez zawijania z młodej kapusty  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Gołąbki bez zawijania z młodej kapusty  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Gołąbki bez zawijania z młodej kapusty  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Gołąbki bez zawijania z młodej kapusty  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Gołąbki bez zawijania z młodej kapusty  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Gołąbki bez zawijania z młodej kapusty  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Gołąbki bez zawijania z młodej kapusty  - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Na zakończenie serii postów dyniowych chciałbym wspomnieć o jej zastosowaniu w świecie słodkości. Dynię z powodzeniem wykorzystuję w różnego rodzaju wypiekach. Dodatek dyni sprawia, że ciasto staje się wilgotne.

Czytaj więcej

Przekąski, malutkie dania na jeden kęs, podajemy na początku uroczystego obiadu lub przyjęcia. Mają pobudzić apetyt, zaintrygować, zachęcić do kolejnych dań.

Czytaj więcej