Gołąbki bez zawijania z młodej kapusty przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Gołąbki bez zawijania z młodej kapusty

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

2

5 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

30 osób wydrukowało

Pobierz pdf

56 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

650 gramów

0.5 sztuki

1 opakowanie

1 sztuka

50 gramów

1 opakowanie

2 sztuki

2 sztuki

50 gramów

100 mililitrów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Mięso mielone połącz z posiekaną kapustą i cebulą dodając bułkę lub kaszę i jajko, dopraw do smaku przyprawą do miesa mielonego Knorr, solą i pieprzem.

Gołąbki bez zawijania z młodej kapusty  - Krok 1

Krok 2

Uformuj gołąbki i przesmaż na patelni.

Gołąbki bez zawijania z młodej kapusty  - Krok 2

Krok 3

Szalotki i czosnek obierz i posiekaj, przesmaż na patelni dodając posiekane oregano, wodę i pomidory pelati, gotuj 6 min.

Gołąbki bez zawijania z młodej kapusty  - Krok 3

Krok 4

Do sosu dodaj przesmażone gołąbki, gotuj ok 20 min.

Gołąbki bez zawijania z młodej kapusty  - Krok 4

Krok 5

Podawaj na talerzu oblane sosem pomidorowym.

Gołąbki bez zawijania z młodej kapusty  - Krok 5
0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Gołąbki bez zawijania z młodej kapusty  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Gołąbki bez zawijania z młodej kapusty  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Gołąbki bez zawijania z młodej kapusty  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Gołąbki bez zawijania z młodej kapusty  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Gołąbki bez zawijania z młodej kapusty  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Gołąbki bez zawijania z młodej kapusty  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Gołąbki bez zawijania z młodej kapusty  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Gołąbki bez zawijania z młodej kapusty  - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Może wrzucimy coś na ruszt? Letnie popołudnia i wieczory od dłuższego czasu kojarzą nam się z zapachem grilla i jedzeniem na świeżym powietrzu. Kuchnia koreańska już dawno przeniosła tę rozrywkę pod restauracyjne i domowe dachy!

Czytaj więcej

Szparagi – modny dodatek do wielu dań, szczególnie tych wykwintnych. Zanim jednak zabierzesz się za ich przyrządzanie, sprawdź, jaka metoda będzie najlepsza. Przedstawiamy 5 sposobów na szparagi.

Czytaj więcej