Gołąbki bez zawijania z młodej kapusty - siekane | Przepisy.pl pixel

Gołąbki bez zawijania z młodej kapusty

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

4

heart
9 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

93 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

200 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

650 gramów

0.5 sztuki

1 opakowanie

1 sztuka

50 gramów

1 opakowanie

2 sztuki

2 sztuki

50 gramów

100 mililitrów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Mięso mielone połącz z posiekaną kapustą i cebulą dodając bułkę lub kaszę i jajko, dopraw do smaku przyprawą do miesa mielonego Knorr, solą i pieprzem.

Gołąbki bez zawijania z młodej kapusty  - Krok 1

Krok 2

Uformuj gołąbki i przesmaż na patelni.

Gołąbki bez zawijania z młodej kapusty  - Krok 2

Krok 3

Szalotki i czosnek obierz i posiekaj, przesmaż na patelni dodając posiekane oregano, wodę i pomidory pelati, gotuj 6 min.

Gołąbki bez zawijania z młodej kapusty  - Krok 3

Krok 4

Do sosu dodaj przesmażone gołąbki, gotuj ok 20 min.

Gołąbki bez zawijania z młodej kapusty  - Krok 4

Krok 5

Podawaj na talerzu oblane sosem pomidorowym.

Gołąbki bez zawijania z młodej kapusty  - Krok 5
0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Gołąbki bez zawijania z młodej kapusty  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Gołąbki bez zawijania z młodej kapusty  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Gołąbki bez zawijania z młodej kapusty  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Gołąbki bez zawijania z młodej kapusty  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Gołąbki bez zawijania z młodej kapusty  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Gołąbki bez zawijania z młodej kapusty  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Gołąbki bez zawijania z młodej kapusty  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Gołąbki bez zawijania z młodej kapusty  - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Tradycyjna kuchnia polska pachnie leśnymi grzybami. Za najsmaczniejsze uznaje się rydze. Doczekały się nie tylko mnóstwa przepisów, ale także… piosenki, którą nuciło niejedno pokolenie. Choć to pieczarki najczęściej pojawiają się na naszych talerzach, nie mogą równać się z rudymi rydzami pod względem aromatu i bogactwa smaku. W kuchni wystarczy poświęcić im zaledwie kilka minut, by ich walory zachwyciły każdego konesera.

Czytaj więcej

Wigilijne pierogi, kulebiaki, różnorodne krokiety i paszteciki, staropolski bigos oraz łazanki… Te potrawy łączy jedno: wyśmienicie smakują z kapustą kiszoną. Można podawać ją jako dodatek do dania głównego, można wyczarować z niej wyborną zupę. A to dopiero kilka potraw z kapustą w roli głównej. W sklepach bez trudu znajdziemy woreczki i słoiki z gotowym produktem, ale żaden z nich nie będzie mógł równać się ze specjałem domowej roboty. Tym razem skupimy się na niepozornym składniku kiszonek, od którego zależy bardzo wiele. Ile sypiemy soli do kiszenia kapusty, by uzyskać upragniony efekt?

Czytaj więcej

przepisy.pl - Gołąbki bez zawijania z młodej kapusty Gołąbki bez zawijania z młodej kapusty

Szukasz pomysłu na smaczny posiłek w mniej niż godzinę? Przychodzimy z pomocą i sprawdzoną recepturą na gołąbki bez zawijania z młodej kapusty. Ta forma podania różni się nieco od klasycznej wersji dania, którą wszyscy dobrze znają. Zobacz, jak zrobić gołąbki bez zawijania z młodą kapustą według naszej receptury!

Dla kogo?

Jeżeli lubisz mięsne potrawy, to nasza receptura z pewnością przypadnie Ci do gustu. Gołąbki siekane z młodej kapusty sprawdzą się także w menu osób lubiących aromatyczny sos pomidorowy. Przygotujesz go na bazie pomidorów pelati i innych składników, które znajdziesz na liście powyżej.

Na jaką okazję?

Obiad w gronie rodzinnym to idealna okazja do tego, by gołąbki inaczej z młodej kapusty pojawiły się na talerzach. Danie będzie także smacznym urozmaiceniem codziennego menu. W 45 minut zrobisz znakomity posiłek, który na pewno przypadnie do gustu wszystkim domownikom.

Czy wiesz, że?

Przygotowanie gołąbków w nowym wariancie to naprawdę prosta sprawa. Mięso mielone połącz z posiekaną kapustą i cebulą dodając bułkę lub kaszę i jajko, dopraw do smaku przyprawą do mięsa mielonego Knorr, solą i pieprzem. Później uformuj gołąbki i smaż je na patelni.

Dla urozmaicenia:

Jeżeli nie przepadasz za sosem pomidorowym, to śmiało możesz wymienić go na coś innego, np. sos pieczarkowy, który równie dobrze skomponuje się z gołąbkami bez zawijania. Po spróbowaniu naszej receptury koniecznie napisz w komentarzu, czy wszystko Ci smakowało!