
Składniki
500 gramów
100 mililitrów
1 sztuka
1 sztuka
300 gramów
5 łyżek
2 szczypty
2 szczypty
1 szczypta
2 szczypty
1 sztuka
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Mięso myje , osuszam, kroję w kostkę. Na rozgrzanej oliwie obsmażam mięso.
Krok 2
Cukinie myję, kroje w kostkę i dodaje do mięsa. Oprószam przyprawami i duszę wszystko do miękkości.
Krok 3
Makaron gotuje w dużej ilości osolonego wrzątku, al dente zgodnie z przepisem na opakowaniu. Odcedzony makaron mieszam z sosem.

Dobra rada:
Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Przyprawa w Mini kostkach Czosnek Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktuRobienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy.
Czytaj więcejCukinia to pyszne warzywo, które zyskało swą popularność ze względu na dostępność i łatwość wykorzystania w kuchni. I choć sezon na cukinie zaczyna się w sierpniu i trwa do końca lata, to jej smakiem możecie delektować się cały rok.
Czytaj więcej