Farfalle z cukinia i wieprzowiną przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Farfalle z cukinia i wieprzowiną

Autor: Dorota Wdowińska-Rozbicka

ratingratingratingratingrating

1

heart
17 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
1 os.
Drukuj

11 osób wydrukowało

Pobierz pdf

19 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

500 gramów

100 mililitrów

1 sztuka

1 sztuka

300 gramów

5 łyżek

2 szczypty

2 szczypty

1 szczypta

2 szczypty

1 sztuka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Mięso myje , osuszam, kroję w kostkę. Na rozgrzanej oliwie obsmażam mięso.

Krok 2

Cukinie myję, kroje w kostkę i dodaje do mięsa. Oprószam przyprawami i duszę wszystko do miękkości.

Krok 3

Makaron gotuje w dużej ilości osolonego wrzątku, al dente zgodnie z przepisem na opakowaniu. Odcedzony makaron mieszam z sosem.

 Dorota Wdowińska-Rozbicka

Dobra rada:

Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Farfalle z cukinia i wieprzowiną - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Farfalle z cukinia i wieprzowiną - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Farfalle z cukinia i wieprzowiną - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Farfalle z cukinia i wieprzowiną - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Farfalle z cukinia i wieprzowiną - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Farfalle z cukinia i wieprzowiną - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Farfalle z cukinia i wieprzowiną - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Farfalle z cukinia i wieprzowiną - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Nie wiesz, z czym jeść bób? Możliwości jest wiele. Warto z nich korzystać, bo młody bób to prawdziwy przysmak. Bez względu czy podacie go w sałatce czy wykorzystacie do ugotowania zupy, nie pożałujecie decyzji o włożeniu go do sklepowego koszyka. Zacznijmy jednak od postaw. Ustalmy, jak jeść bób oraz jak go podawać. Ze skórką czy bez? W jakiej wersji smakuje lepiej?

Czytaj więcej

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.

Czytaj więcej