
Składniki
500 gramów
100 mililitrów
1 sztuka
1 sztuka
300 gramów
5 łyżek
2 szczypty
2 szczypty
1 szczypta
2 szczypty
1 sztuka
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Mięso myje , osuszam, kroję w kostkę. Na rozgrzanej oliwie obsmażam mięso.
Krok 2
Cukinie myję, kroje w kostkę i dodaje do mięsa. Oprószam przyprawami i duszę wszystko do miękkości.
Krok 3
Makaron gotuje w dużej ilości osolonego wrzątku, al dente zgodnie z przepisem na opakowaniu. Odcedzony makaron mieszam z sosem.

Dobra rada:
Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Przyprawa w Mini kostkach Czosnek Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktuDzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.
Czytaj więcejW sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.
Czytaj więcej