Farfalle z cukinia i wieprzowiną przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Farfalle z cukinia i wieprzowiną

Autor: Dorota Wdowińska-Rozbicka

ratingratingratingratingrating

1

16 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
1 os.
Drukuj

9 osób wydrukowało

Pobierz pdf

11 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

500 gramów

100 mililitrów

1 sztuka

1 sztuka

300 gramów

5 łyżek

2 szczypty

2 szczypty

1 szczypta

2 szczypty

1 sztuka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Mięso myje , osuszam, kroję w kostkę. Na rozgrzanej oliwie obsmażam mięso.

Krok 2

Cukinie myję, kroje w kostkę i dodaje do mięsa. Oprószam przyprawami i duszę wszystko do miękkości.

Krok 3

Makaron gotuje w dużej ilości osolonego wrzątku, al dente zgodnie z przepisem na opakowaniu. Odcedzony makaron mieszam z sosem.

 Dorota Wdowińska-Rozbicka

Dobra rada:

Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Farfalle z cukinia i wieprzowiną - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Farfalle z cukinia i wieprzowiną - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Farfalle z cukinia i wieprzowiną - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Farfalle z cukinia i wieprzowiną - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Farfalle z cukinia i wieprzowiną - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Farfalle z cukinia i wieprzowiną - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Farfalle z cukinia i wieprzowiną - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Farfalle z cukinia i wieprzowiną - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Trudno wyobrazić sobie ciepłe miesiące bez soczystych owoców. Co zrobić z truskawek, które najsmaczniejsze są na przełomie wiosny i lata? Przygotowaliśmy dla Ciebie 6 inspiracji, nie tylko na wypieki.

Czytaj więcej

Botwinka, czyli smaczna zupa, której oryginalnego smaku dodają wczesne buraki, to jedno z popularniejszych dań w sezonie wiosenno-letnim. Jest delikatna, ale jednocześnie charakterystyczna. Jak ugotować botwinkę? – przeczytasz w poradniku.

Czytaj więcej