Farfalle z cukinia i wieprzowiną przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Farfalle z cukinia i wieprzowiną

Autor: Dorota Wdowińska-Rozbicka

ratingratingratingratingrating

1

heart
17 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
1 os.
Drukuj

12 osób wydrukowało

Pobierz pdf

19 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

500 gramów

100 mililitrów

1 sztuka

1 sztuka

300 gramów

5 łyżek

2 szczypty

2 szczypty

1 szczypta

2 szczypty

1 sztuka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Mięso myje , osuszam, kroję w kostkę. Na rozgrzanej oliwie obsmażam mięso.

Krok 2

Cukinie myję, kroje w kostkę i dodaje do mięsa. Oprószam przyprawami i duszę wszystko do miękkości.

Krok 3

Makaron gotuje w dużej ilości osolonego wrzątku, al dente zgodnie z przepisem na opakowaniu. Odcedzony makaron mieszam z sosem.

 Dorota Wdowińska-Rozbicka

Dobra rada:

Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Farfalle z cukinia i wieprzowiną - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Farfalle z cukinia i wieprzowiną - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Farfalle z cukinia i wieprzowiną - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Farfalle z cukinia i wieprzowiną - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Farfalle z cukinia i wieprzowiną - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Farfalle z cukinia i wieprzowiną - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Farfalle z cukinia i wieprzowiną - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Farfalle z cukinia i wieprzowiną - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
2 osoby oglądają przepis:
Udka pieczone z ryżem
czas przygotowania
90 min.
stopień trudności

łatwe

Dobry przepis na ciasto naleśnikowe powinien znaleźć się w notatniku każdego kucharza. Dzięki niemu możliwe jest zrobienie nie tylko ulubionych placków z owocami, które wyśmienicie smakują podczas podwieczorku, ale także przygotowanie krokietów. Nie powinny kojarzyć się wyłącznie z przyjęciami weselnymi! Jak zrobić naleśniki na krokiety? To proste, pod warunkiem, że przestrzega się podstawowych zasad kuchennych..

Czytaj więcej

Suszone grzyby są dobrze wszystkim znanym przysmakiem, który często pojawia się w naszych jadłospisach. Nie wyobrażamy sobie aromatycznych zup, sosów oraz pierogów bez tych leśnych specjałów. Aby grzyby suszone nadawały się do spożycia i zachwycały smakiem, warto zgłębić wiedzę na temat moczenia ich w wodzie i mleku. Jak to zrobić? Ile czasu moczyć grzyby suszone? Jeżeli poszukujecie sprawdzonych porad na ten temat, to koniecznie zostańcie z nami. Zapraszamy!

Czytaj więcej