Farfalle z cukinia i wieprzowiną przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Farfalle z cukinia i wieprzowiną

Autor: Dorota Wdowińska-Rozbicka

ratingratingratingratingrating

1

heart
16 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
1 os.
Drukuj

11 osób wydrukowało

Pobierz pdf

18 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

500 gramów

100 mililitrów

1 sztuka

1 sztuka

300 gramów

5 łyżek

2 szczypty

2 szczypty

1 szczypta

2 szczypty

1 sztuka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Mięso myje , osuszam, kroję w kostkę. Na rozgrzanej oliwie obsmażam mięso.

Krok 2

Cukinie myję, kroje w kostkę i dodaje do mięsa. Oprószam przyprawami i duszę wszystko do miękkości.

Krok 3

Makaron gotuje w dużej ilości osolonego wrzątku, al dente zgodnie z przepisem na opakowaniu. Odcedzony makaron mieszam z sosem.

 Dorota Wdowińska-Rozbicka

Dobra rada:

Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Farfalle z cukinia i wieprzowiną - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Farfalle z cukinia i wieprzowiną - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Farfalle z cukinia i wieprzowiną - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Farfalle z cukinia i wieprzowiną - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Farfalle z cukinia i wieprzowiną - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Farfalle z cukinia i wieprzowiną - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Farfalle z cukinia i wieprzowiną - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Farfalle z cukinia i wieprzowiną - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.

Czytaj więcej

W sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.

Czytaj więcej