
Składniki
1 szczypta
30 dekagramów
7 łyżek
30 dekagramów
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Fasolę zalej zimną wodą i zostaw na noc. Następnego dnia ugotuj ją razem z pęczakiem.
Krok 2
Śliwki zalej letnią wodą i pozostaw na 60 minut.
Krok 3
Owoce dodaj razem z wodą do fasoli, wymieszaj. Gotuj do czasu, gdy śliwki zmiękną. Przypraw do smaku i podawaj na ciepło.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!
Czytaj więcejKanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.
Czytaj więcej