Składniki
1 szczypta
30 dekagramów
7 łyżek
30 dekagramów
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Fasolę zalej zimną wodą i zostaw na noc. Następnego dnia ugotuj ją razem z pęczakiem.
Krok 2
Śliwki zalej letnią wodą i pozostaw na 60 minut.
Krok 3
Owoce dodaj razem z wodą do fasoli, wymieszaj. Gotuj do czasu, gdy śliwki zmiękną. Przypraw do smaku i podawaj na ciepło.
Przepisy w Waszym wykonaniu
łatwe
Zimowe lody topnieją w jednym szczególnym dniu. 14 lutego obchodzimy święto miłości czyli Walentynki. W ten dzień okazujemy miłość i przyjaźń naszym najbliższym, w ten dzień celebrujemy to co nas łączy i to co w nas najlepsze.
Czytaj więcejDelikatne, puszyste pączki. Z jednej strony proste w przygotowaniu, z drugiej – wymagające uwagi. Jeśli chcesz wiedzieć, jak zrobić dobre pączki, pamiętaj o kilku radach, dzięki którym zawsze wyjdą doskonałe, a ich brzegi zwieńczy złota obwódka.
Czytaj więcej