Pęczak ze śliwkami przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Pęczak ze śliwkami

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
3 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
6 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

0 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 szczypta

30 dekagramów

7 łyżek

30 dekagramów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Fasolę zalej zimną wodą i zostaw na noc. Następnego dnia ugotuj ją razem z pęczakiem.

Krok 2

Śliwki zalej letnią wodą i pozostaw na 60 minut.

Krok 3

Owoce dodaj razem z wodą do fasoli, wymieszaj. Gotuj do czasu, gdy śliwki zmiękną. Przypraw do smaku i podawaj na ciepło.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Pęczak ze śliwkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Pęczak ze śliwkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Pęczak ze śliwkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Pęczak ze śliwkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Pęczak ze śliwkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Pęczak ze śliwkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Pęczak ze śliwkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Pęczak ze śliwkami - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!

Czytaj więcej

Kanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.

Czytaj więcej