Wykwintna rzymska dorada przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Wykwintna rzymska dorada

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

1 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
90 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

1 osoba wydrukowała

Pobierz pdf

1 osoba zapisała

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

0.6 szklanki

40 gramów

null

3 łyżki

1 pęczek

0.5 sztuki

0.5 szklanki

150 gramów

2 sztuki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Wypatroszone i oczyszczone ryby umyj i osusz. Skrop sokiem cytrynowym, oprósz solą i pieprzem.

Krok 2

Cebulę obierz i posiekaj drobno rozłóż na dnie wysmarowanej tłuszczem brytfanki, przykryj pociętymi w paski liśćmi sałaty.

Krok 3

Ułóż na wierzchu ryby, skrop odrobiną wina i zapiecz w piekarniku nagrzanym do 200 stopni przez 25 minut.

Krok 4

Ryby przełóż na półmisek, a z pozostałych warzyw i tłuszczu przygotuj sos.

Krok 5

Dodaj osączony z zalewy groszek, wino i podduś składniki przez 5 minut.

Krok 6

Mąkę wymieszaj z masłem i odrobiną wywaru, przelej do sosu i wymieszaj. Zagotuj. Zabiel śmietaną, dopraw do smaku i polej przygotowane ryby.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Wykwintna rzymska dorada - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Wykwintna rzymska dorada - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Wykwintna rzymska dorada - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Wykwintna rzymska dorada - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Wykwintna rzymska dorada - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Wykwintna rzymska dorada - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Wykwintna rzymska dorada - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Wykwintna rzymska dorada - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Przygotowania do Świąt Wielkanocnych zawsze są świetną okazją dla wszystkich kucharzy, żeby się wykazać. Oto czas powrotu do tradycyjnych receptur – w końcu niektóre z potraw jadane są wyłącznie raz w roku właśnie przy tej okazji.

Czytaj więcej

W tę Wielkanoc przygotuj wyjątkowe, smaczne dania inspirowane sprawdzonymi, klasycznymi przepisami. Dobre będą nie tylko faszerowane jajka, ale również różnego rodzaju mięsa.

Czytaj więcej