
Składniki
1 sztuka
0.6 szklanki
40 gramów
null
3 łyżki
1 pęczek
0.5 sztuki
0.5 szklanki
150 gramów
2 sztuki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Wypatroszone i oczyszczone ryby umyj i osusz. Skrop sokiem cytrynowym, oprósz solą i pieprzem.
Krok 2
Cebulę obierz i posiekaj drobno rozłóż na dnie wysmarowanej tłuszczem brytfanki, przykryj pociętymi w paski liśćmi sałaty.
Krok 3
Ułóż na wierzchu ryby, skrop odrobiną wina i zapiecz w piekarniku nagrzanym do 200 stopni przez 25 minut.
Krok 4
Ryby przełóż na półmisek, a z pozostałych warzyw i tłuszczu przygotuj sos.
Krok 5
Dodaj osączony z zalewy groszek, wino i podduś składniki przez 5 minut.
Krok 6
Mąkę wymieszaj z masłem i odrobiną wywaru, przelej do sosu i wymieszaj. Zagotuj. Zabiel śmietaną, dopraw do smaku i polej przygotowane ryby.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Dobry przepis na ciasto naleśnikowe powinien znaleźć się w notatniku każdego kucharza. Dzięki niemu możliwe jest zrobienie nie tylko ulubionych placków z owocami, które wyśmienicie smakują podczas podwieczorku, ale także przygotowanie krokietów. Nie powinny kojarzyć się wyłącznie z przyjęciami weselnymi! Jak zrobić naleśniki na krokiety? To proste, pod warunkiem, że przestrzega się podstawowych zasad kuchennych..
Czytaj więcejSuszone grzyby są dobrze wszystkim znanym przysmakiem, który często pojawia się w naszych jadłospisach. Nie wyobrażamy sobie aromatycznych zup, sosów oraz pierogów bez tych leśnych specjałów. Aby grzyby suszone nadawały się do spożycia i zachwycały smakiem, warto zgłębić wiedzę na temat moczenia ich w wodzie i mleku. Jak to zrobić? Ile czasu moczyć grzyby suszone? Jeżeli poszukujecie sprawdzonych porad na ten temat, to koniecznie zostańcie z nami. Zapraszamy!
Czytaj więcej





























