Filet z mintaja z batatami przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Filet z mintaja z batatami

Autor: Paulina

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
0 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
2 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

0 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

700 gramów

1 kilogram

500 gramów

1 szczypta

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Filet osusz delikatnie ręcznikiem papierowym i obsyp ulubionymi przyprawami.

Krok 2

Bataty obierz ze skóry i pokrój w słupki (frytki) a następnie przeloz do naczynia żaroodpornego wyłożonego papierem do pieczenia.

Krok 3

Wstaw do piekarnika nagrzanego do 200° na około 10min. Po tym czasie obok ułóż rybę a na nią przekrojone na połówki pomidorki. Piecz kolejne 10min.

Krok 4

Po wyjęciu z piekarnika bataty posyp solą a rybę mozna udekorować świeżą natką pietruszki. Smacznego :)

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Filet z mintaja z batatami  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Filet z mintaja z batatami  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Filet z mintaja z batatami  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Filet z mintaja z batatami  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Filet z mintaja z batatami  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Filet z mintaja z batatami  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Filet z mintaja z batatami  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Filet z mintaja z batatami  - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
Najnowsze artykuły

Polędwiczki wieprzowe jadasz tylko od święta i zazwyczaj wyłącznie w restauracji, w której ich przyrządzeniem zajmuje się profesjonalny szef kuchni? Po co się ograniczać? Smakiem tego delikatnego mięsa można cieszyć się znacznie częściej i to we własnej jadalni. Jak smażyć polędwiczki, żeby były soczyste? Jak przygotować mięso i z jakimi dodatkami je podawać?

Czytaj więcej

Słodycz miodu fantastycznie kontrastuje z goryczkowym smakiem musztardy. Nic więc dziwnego, że sos musztardowo-miodowy świetnie komponuje się z wieloma składnikami – zwłaszcza o naturalnie łagodnym smaku. Korzystaj z niego zawsze wtedy, gdy twoim potrawom brakuje wyrazu. Prosty w przygotowaniu sos miodowo-musztardowy do burgera pasuje tak samo dobrze, jak do ryb, sałatek, pieczonych mięs, a nawet kanapek.

Czytaj więcej