Filet z mintaja z batatami przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Filet z mintaja z batatami

Autor: Paulina

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
0 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
2 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

1 osoba zapisała

Udostępnij

Składniki

700 gramów

1 kilogram

500 gramów

1 szczypta

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Filet osusz delikatnie ręcznikiem papierowym i obsyp ulubionymi przyprawami.

Krok 2

Bataty obierz ze skóry i pokrój w słupki (frytki) a następnie przeloz do naczynia żaroodpornego wyłożonego papierem do pieczenia.

Krok 3

Wstaw do piekarnika nagrzanego do 200° na około 10min. Po tym czasie obok ułóż rybę a na nią przekrojone na połówki pomidorki. Piecz kolejne 10min.

Krok 4

Po wyjęciu z piekarnika bataty posyp solą a rybę mozna udekorować świeżą natką pietruszki. Smacznego :)

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Filet z mintaja z batatami  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Filet z mintaja z batatami  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Filet z mintaja z batatami  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Filet z mintaja z batatami  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Filet z mintaja z batatami  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Filet z mintaja z batatami  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Filet z mintaja z batatami  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Filet z mintaja z batatami  - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy.

Czytaj więcej

Cukinia to pyszne warzywo, które zyskało swą popularność ze względu na dostępność i łatwość wykorzystania w kuchni. I choć sezon na cukinie zaczyna się w sierpniu i trwa do końca lata, to jej smakiem możecie delektować się cały rok.

Czytaj więcej