
Składniki
700 gramów
1 kilogram
500 gramów
1 szczypta
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Filet osusz delikatnie ręcznikiem papierowym i obsyp ulubionymi przyprawami.
Krok 2
Bataty obierz ze skóry i pokrój w słupki (frytki) a następnie przeloz do naczynia żaroodpornego wyłożonego papierem do pieczenia.
Krok 3
Wstaw do piekarnika nagrzanego do 200° na około 10min. Po tym czasie obok ułóż rybę a na nią przekrojone na połówki pomidorki. Piecz kolejne 10min.
Krok 4
Po wyjęciu z piekarnika bataty posyp solą a rybę mozna udekorować świeżą natką pietruszki. Smacznego :)
Przepisy w Waszym wykonaniu
Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy.
Czytaj więcejCukinia to pyszne warzywo, które zyskało swą popularność ze względu na dostępność i łatwość wykorzystania w kuchni. I choć sezon na cukinie zaczyna się w sierpniu i trwa do końca lata, to jej smakiem możecie delektować się cały rok.
Czytaj więcej