Risotto z ryżu i komosy ryżowej w meksykańskim stylu z awokado
NOWY PRZEPIS
łatwe
31 osób zapisało

Składniki
2 sztuki
2 sztuki
100 gramów
100 gramów
100 gramów
1 opakowanie
1 sztuka
3 łyżki
60 mililitrów
1 pęczek
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Ugotuj ryż i komosę zgodnie z zaleceniami producenta. Pomidory, awokado, cebulę pokrój w kostkę, a kolendrę posiekaj.

Krok 2
Przygotuj Fix - połącz Fix Ryż z kurczakiem po meksykańsku Knorr ze 100 ml wody i dobrze wymieszaj.

Krok 3
Na patelni, na rozgrzanej oliwie, podsmaż cebulę, Jalapeno i pomidory. Następnie dodaj odcedzoną fasolę i zalej przygotowanym Fixem Knorr.

Krok 4
Całość chwilę gotuj, a następnie dodaj komosę ryżową, ryż, awokado i natkę kolendry. Wszystko razem dokładnie wymieszaj.


Dobra rada:
Dwie łyżki rodzynek idealnie wpasują się w smak tej potrawy. Możesz także skropić potrawę sokiem z limonki.
Przepisy w Waszym wykonaniu
Pełen kosz grzybów leśnych to zdecydowany powód do dumy, jednak po przyniesieniu go do domu, pojawia się pytanie, jak oczyścić grzyby z ziemi, niechcianych liści i igieł? Warto pamiętać, że inaczej będziemy czyścić grzyby do marynowania i gotowania, a inaczej – suszenia i mrożenia. Jak więc oczyścić grzyby leśne? Podpowiadamy!
Czytaj więcejMała, owalna, fioletowa – oto ona, królowa stołu! Śliwka podbiła serca wielu i nie ma się co dziwić. Uwodzi smakiem, kusi kolorem, nęci składnikami odżywczymi. Aż ciężko się jej oprzeć! Daj się ponieść jej urokom i poznaj śliwkę od zupełnie innej strony.
Czytaj więcej