Risotto z ryżu i komosy ryżowej w meksykańskim stylu z awokado przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Risotto z ryżu i komosy ryżowej w meksykańskim stylu z awokado

NOWY PRZEPIS

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

1

heart
21 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
20 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

9 osób wydrukowało

Pobierz pdf

37 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

2 sztuki

2 sztuki

100 gramów

100 gramów

100 gramów

1 opakowanie

1 sztuka

3 łyżki

60 mililitrów

1 pęczek

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Ugotuj ryż i komosę zgodnie z zaleceniami producenta. Pomidory, awokado, cebulę pokrój w kostkę, a kolendrę posiekaj.

Risotto z ryżu i komosy ryżowej w meksykańskim stylu z awokado - Krok 1

Krok 2

Przygotuj Fix - połącz Fix Ryż z kurczakiem po meksykańsku Knorr ze 100 ml wody i dobrze wymieszaj.

Risotto z ryżu i komosy ryżowej w meksykańskim stylu z awokado - Krok 2

Krok 3

Na patelni, na rozgrzanej oliwie, podsmaż cebulę, Jalapeno i pomidory. Następnie dodaj odcedzoną fasolę i zalej przygotowanym Fixem Knorr.

Risotto z ryżu i komosy ryżowej w meksykańskim stylu z awokado - Krok 3

Krok 4

Całość chwilę gotuj, a następnie dodaj komosę ryżową, ryż, awokado i natkę kolendry. Wszystko razem dokładnie wymieszaj.

Risotto z ryżu i komosy ryżowej w meksykańskim stylu z awokado - Krok 4
przepisy.pl

Dobra rada:

Dwie łyżki rodzynek idealnie wpasują się w smak tej potrawy. Możesz także skropić potrawę sokiem z limonki.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Risotto z ryżu i komosy ryżowej w meksykańskim stylu z awokado - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Risotto z ryżu i komosy ryżowej w meksykańskim stylu z awokado - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Risotto z ryżu i komosy ryżowej w meksykańskim stylu z awokado - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Risotto z ryżu i komosy ryżowej w meksykańskim stylu z awokado - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Risotto z ryżu i komosy ryżowej w meksykańskim stylu z awokado - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Risotto z ryżu i komosy ryżowej w meksykańskim stylu z awokado - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Risotto z ryżu i komosy ryżowej w meksykańskim stylu z awokado - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Risotto z ryżu i komosy ryżowej w meksykańskim stylu z awokado - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.

Czytaj więcej

W sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.

Czytaj więcej

przepisy.pl - Risotto z ryżu i komosy ryżowej w meksykańskim stylu z awokadoRisotto z ryżu i komosy ryżowej w meksykańskim stylu z awokado

Ugotuj ryż i komosę zgodnie z zaleceniami producenta. Pomidory, awokado, cebulę pokrój w kostkę, a kolendrę posiekaj.