Risotto z ryżu i komosy ryżowej w meksykańskim stylu z awokado
NOWY PRZEPIS
łatwe
37 osób zapisało

Składniki
2 sztuki
2 sztuki
100 gramów
100 gramów
100 gramów
1 opakowanie
1 sztuka
3 łyżki
60 mililitrów
1 pęczek
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Ugotuj ryż i komosę zgodnie z zaleceniami producenta. Pomidory, awokado, cebulę pokrój w kostkę, a kolendrę posiekaj.

Krok 2
Przygotuj Fix - połącz Fix Ryż z kurczakiem po meksykańsku Knorr ze 100 ml wody i dobrze wymieszaj.

Krok 3
Na patelni, na rozgrzanej oliwie, podsmaż cebulę, Jalapeno i pomidory. Następnie dodaj odcedzoną fasolę i zalej przygotowanym Fixem Knorr.

Krok 4
Całość chwilę gotuj, a następnie dodaj komosę ryżową, ryż, awokado i natkę kolendry. Wszystko razem dokładnie wymieszaj.


Dobra rada:
Dwie łyżki rodzynek idealnie wpasują się w smak tej potrawy. Możesz także skropić potrawę sokiem z limonki.
Przepisy w Waszym wykonaniu
Nie wiesz, z czym jeść bób? Możliwości jest wiele. Warto z nich korzystać, bo młody bób to prawdziwy przysmak. Bez względu czy podacie go w sałatce czy wykorzystacie do ugotowania zupy, nie pożałujecie decyzji o włożeniu go do sklepowego koszyka. Zacznijmy jednak od postaw. Ustalmy, jak jeść bób oraz jak go podawać. Ze skórką czy bez? W jakiej wersji smakuje lepiej?
Czytaj więcejRobienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.
Czytaj więcej