Risotto z ryżu i komosy ryżowej w meksykańskim stylu z awokado
NOWY PRZEPIS
łatwe
37 osób zapisało

Składniki
2 sztuki
2 sztuki
100 gramów
100 gramów
100 gramów
1 opakowanie
1 sztuka
3 łyżki
60 mililitrów
1 pęczek
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Ugotuj ryż i komosę zgodnie z zaleceniami producenta. Pomidory, awokado, cebulę pokrój w kostkę, a kolendrę posiekaj.

Krok 2
Przygotuj Fix - połącz Fix Ryż z kurczakiem po meksykańsku Knorr ze 100 ml wody i dobrze wymieszaj.

Krok 3
Na patelni, na rozgrzanej oliwie, podsmaż cebulę, Jalapeno i pomidory. Następnie dodaj odcedzoną fasolę i zalej przygotowanym Fixem Knorr.

Krok 4
Całość chwilę gotuj, a następnie dodaj komosę ryżową, ryż, awokado i natkę kolendry. Wszystko razem dokładnie wymieszaj.


Dobra rada:
Dwie łyżki rodzynek idealnie wpasują się w smak tej potrawy. Możesz także skropić potrawę sokiem z limonki.
Przepisy w Waszym wykonaniu
Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!
Czytaj więcejKanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.
Czytaj więcej