Risotto z ryżu i komosy ryżowej w meksykańskim stylu z awokado przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Risotto z ryżu i komosy ryżowej w meksykańskim stylu z awokado

NOWY PRZEPIS

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

19 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
20 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

6 osób wydrukowało

Pobierz pdf

33 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

2 sztuki

2 sztuki

100 gramów

100 gramów

100 gramów

1 opakowanie

1 sztuka

3 łyżki

60 mililitrów

1 pęczek

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Ugotuj ryż i komosę zgodnie z zaleceniami producenta. Pomidory, awokado, cebulę pokrój w kostkę, a kolendrę posiekaj.

Risotto z ryżu i komosy ryżowej w meksykańskim stylu z awokado - Krok 1

Krok 2

Przygotuj Fix - połącz Fix Ryż z kurczakiem po meksykańsku Knorr ze 100 ml wody i dobrze wymieszaj.

Risotto z ryżu i komosy ryżowej w meksykańskim stylu z awokado - Krok 2

Krok 3

Na patelni, na rozgrzanej oliwie, podsmaż cebulę, Jalapeno i pomidory. Następnie dodaj odcedzoną fasolę i zalej przygotowanym Fixem Knorr.

Risotto z ryżu i komosy ryżowej w meksykańskim stylu z awokado - Krok 3

Krok 4

Całość chwilę gotuj, a następnie dodaj komosę ryżową, ryż, awokado i natkę kolendry. Wszystko razem dokładnie wymieszaj.

Risotto z ryżu i komosy ryżowej w meksykańskim stylu z awokado - Krok 4
przepisy.pl

Dobra rada:

Dwie łyżki rodzynek idealnie wpasują się w smak tej potrawy. Możesz także skropić potrawę sokiem z limonki.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Risotto z ryżu i komosy ryżowej w meksykańskim stylu z awokado - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Risotto z ryżu i komosy ryżowej w meksykańskim stylu z awokado - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Risotto z ryżu i komosy ryżowej w meksykańskim stylu z awokado - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Risotto z ryżu i komosy ryżowej w meksykańskim stylu z awokado - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Risotto z ryżu i komosy ryżowej w meksykańskim stylu z awokado - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Risotto z ryżu i komosy ryżowej w meksykańskim stylu z awokado - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Risotto z ryżu i komosy ryżowej w meksykańskim stylu z awokado - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Risotto z ryżu i komosy ryżowej w meksykańskim stylu z awokado - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów.

Czytaj więcej

Dobry przepis na ciasto naleśnikowe powinien znaleźć się w notatniku każdego kucharza. Dzięki niemu możliwe jest zrobienie nie tylko ulubionych placków z owocami, które wyśmienicie smakują podczas podwieczorku, ale także przygotowanie krokietów. Nie powinny kojarzyć się wyłącznie z przyjęciami weselnymi! Jak zrobić naleśniki na krokiety?

Czytaj więcej

przepisy.pl - Risotto z ryżu i komosy ryżowej w meksykańskim stylu z awokadoRisotto z ryżu i komosy ryżowej w meksykańskim stylu z awokado

Ugotuj ryż i komosę zgodnie z zaleceniami producenta. Pomidory, awokado, cebulę pokrój w kostkę, a kolendrę posiekaj.