Szybka warzywna paella przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Szybka warzywna paella

NOWY PRZEPIS

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

4 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

1 osoba wydrukowała

Pobierz pdf

3 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

2 łyżki

1 sztuka

1 opakowanie

200 gramów

100 mililitrów

400 gramów

1 sztuka

900 mililitrów

400 gramów

1 sztuka

1 pęczek

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Rozgrzej oliwę na dużej patelni lub woku. Dodaj posiekaną cebulę, delikatnie ją zeszklij. Dodaj ryż, smaż chwilę, całość podlej opcjonalnie białym winem, gotuj chwilę aż wino odparuje.

Szybka warzywna paella - Krok 1

Krok 2

Dodaj pokrojone pomidory z puszki, Fix Knorr i bulion warzywny. Całość gotuj bez przykrycia przez około 15 minut, mieszając od czasu do czasu, aż ryż będzie prawie miękki.

Szybka warzywna paella - Krok 2

Krok 3

Dodaj mieszankę owoców morza i przykryj pokrywką. Gotuj na wolnym ogniu przez 5 minut mieszając ryż od czasu do czasu, aż uznasz że owoce morza są ugotowane, a ryż będzie miękki.

Szybka warzywna paella - Krok 3

Krok 4

Całość dopraw sokiem z połówki cytryny, dodaj posiekaną natkę pietruszki. Gotową paelle podawaj z ćwiartkami cytryny.

Szybka warzywna paella - Krok 4
przepisy.pl

Dobra rada:

Możesz pokusić się na przygotowanie paelli z kurczakiem lub tylko z warzywami.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Szybka warzywna paella - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Szybka warzywna paella - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Szybka warzywna paella - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Szybka warzywna paella - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Szybka warzywna paella - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Szybka warzywna paella - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Szybka warzywna paella - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Szybka warzywna paella - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Mała, owalna, fioletowa – oto ona, królowa stołu! Śliwka podbiła serca wielu i nie ma się co dziwić. Uwodzi smakiem, kusi kolorem, nęci składnikami odżywczymi. Aż ciężko się jej oprzeć! Daj się ponieść jej urokom i poznaj śliwkę od zupełnie innej strony.

Czytaj więcej

Na zakończenie serii postów dyniowych chciałbym wspomnieć o jej zastosowaniu w świecie słodkości. Dynię z powodzeniem wykorzystuję w różnego rodzaju wypiekach. Dodatek dyni sprawia, że ciasto staje się wilgotne.

Czytaj więcej