Szybka warzywna paella przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Szybka warzywna paella

NOWY PRZEPIS

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

25 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

17 osób wydrukowało

Pobierz pdf

65 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

2 łyżki

1 sztuka

1 opakowanie

200 gramów

100 mililitrów

400 gramów

1 sztuka

900 mililitrów

400 gramów

1 sztuka

1 pęczek

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Rozgrzej oliwę na dużej patelni lub woku. Dodaj posiekaną cebulę, delikatnie ją zeszklij. Dodaj ryż, smaż chwilę, całość podlej opcjonalnie białym winem, gotuj chwilę aż wino odparuje.

Szybka warzywna paella - Krok 1

Krok 2

Dodaj pokrojone pomidory z puszki, Fix Knorr i bulion warzywny. Całość gotuj bez przykrycia przez około 15 minut, mieszając od czasu do czasu, aż ryż będzie prawie miękki.

Szybka warzywna paella - Krok 2

Krok 3

Dodaj mieszankę owoców morza i przykryj pokrywką. Gotuj na wolnym ogniu przez 5 minut mieszając ryż od czasu do czasu, aż uznasz że owoce morza są ugotowane, a ryż będzie miękki.

Szybka warzywna paella - Krok 3

Krok 4

Całość dopraw sokiem z połówki cytryny, dodaj posiekaną natkę pietruszki. Gotową paelle podawaj z ćwiartkami cytryny.

Szybka warzywna paella - Krok 4
przepisy.pl

Dobra rada:

Możesz pokusić się na przygotowanie paelli z kurczakiem lub tylko z warzywami.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Szybka warzywna paella - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Szybka warzywna paella - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Szybka warzywna paella - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Szybka warzywna paella - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Szybka warzywna paella - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Szybka warzywna paella - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Szybka warzywna paella - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Szybka warzywna paella - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Wiosna i lato to świetny czas na urządzenie grilla. Soczyste żeberka, wyrazista karkówka, ryba z chrupiącą skórką czy podpieczone warzywa i owoce – ich cechą wspólną jest intensywny aromat oraz smak.
Co na grilla? Oto kilka porad.

Czytaj więcej

Mówi się, że jedna jaskółka wiosny nie czyni, ale gdy w ogrodach pojawia się smukły rabarbar, można mieć pewność, że zima odeszła na dobre. Oficjalnie uważany jest za warzywo, lecz doskonale sprawdza się w owocowych kompotach w połączeniu z truskawkami i licznych deserach.

Czytaj więcej