Tapas z ciecierzycy przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Tapas z ciecierzycy

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
5 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
2 os.
Drukuj

3 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

5 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 szklanka

1 szczypta

1 szczypta

3 sztuki

1 łyżka

3 łyżki

3 sztuki

0.5 łyżeczki

500 gramów

2 opakowania

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Chleb pokrój w kostkę i zrumień na oliwie.

Krok 2

Czosnek posiekaj i wraz z kminem dodaj do chleba. Smaż przez 3 minuty.

Krok 3

Wrzuć wszystko do blendera i zmiksuj na jednolitą masę.

Krok 4

Przełóż z powrotem na patelnię, dodaj opłukaną ciecierzycę i szpinak.

Krok 5

Podlej wodą, dodaj ocet sherry, dopraw solą i pieprzem i duś około 10 minut. Tapas z ciecierzycy można podać na ciepło, ale najlepsze jest na zimno.

pasibrzuch

Dobra rada:

Szpinak może towarzyszyć ci w posiłkach przez cały dzień – w kanapce na śniadanie, sałatce do obiadu czy z makaronem na wykwintną kolację!

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Tapas z ciecierzycy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Tapas z ciecierzycy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Tapas z ciecierzycy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Tapas z ciecierzycy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Tapas z ciecierzycy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Tapas z ciecierzycy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Tapas z ciecierzycy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Tapas z ciecierzycy - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.

Czytaj więcej

W sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.

Czytaj więcej