
Składniki
1 szklanka
1 szczypta
1 szczypta
3 sztuki
1 łyżka
3 łyżki
3 sztuki
0.5 łyżeczki
500 gramów
2 opakowania
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Chleb pokrój w kostkę i zrumień na oliwie.
Krok 2
Czosnek posiekaj i wraz z kminem dodaj do chleba. Smaż przez 3 minuty.
Krok 3
Wrzuć wszystko do blendera i zmiksuj na jednolitą masę.
Krok 4
Przełóż z powrotem na patelnię, dodaj opłukaną ciecierzycę i szpinak.
Krok 5
Podlej wodą, dodaj ocet sherry, dopraw solą i pieprzem i duś około 10 minut. Tapas z ciecierzycy można podać na ciepło, ale najlepsze jest na zimno.

Dobra rada:
Szpinak może towarzyszyć ci w posiłkach przez cały dzień – w kanapce na śniadanie, sałatce do obiadu czy z makaronem na wykwintną kolację!
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Podobne przepisy
Przygotowania do Świąt Wielkanocnych zawsze są świetną okazją dla wszystkich kucharzy, żeby się wykazać. Oto czas powrotu do tradycyjnych receptur – w końcu niektóre z potraw jadane są wyłącznie raz w roku właśnie przy tej okazji.
Czytaj więcejŻurek to aromatyczna zupa, której sekret smaku tkwi w zastosowanych przyprawach. Mogą być różne inne w zależności od tego, jaki rodzaj żuru zamierzamy przygotować. Podpowiadamy, jak doprawić żurek, aby był jak najsmaczniejszy.
Czytaj więcej