
Składniki
1 szklanka
1 szczypta
1 szczypta
3 sztuki
1 łyżka
3 łyżki
3 sztuki
0.5 łyżeczki
500 gramów
2 opakowania
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Chleb pokrój w kostkę i zrumień na oliwie.
Krok 2
Czosnek posiekaj i wraz z kminem dodaj do chleba. Smaż przez 3 minuty.
Krok 3
Wrzuć wszystko do blendera i zmiksuj na jednolitą masę.
Krok 4
Przełóż z powrotem na patelnię, dodaj opłukaną ciecierzycę i szpinak.
Krok 5
Podlej wodą, dodaj ocet sherry, dopraw solą i pieprzem i duś około 10 minut. Tapas z ciecierzycy można podać na ciepło, ale najlepsze jest na zimno.

Dobra rada:
Szpinak może towarzyszyć ci w posiłkach przez cały dzień – w kanapce na śniadanie, sałatce do obiadu czy z makaronem na wykwintną kolację!
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Podobne przepisy
Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!
Czytaj więcejKanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.
Czytaj więcej