
Składniki
1 szklanka
1 szczypta
1 szczypta
3 sztuki
1 łyżka
3 łyżki
3 sztuki
0.5 łyżeczki
500 gramów
2 opakowania
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Chleb pokrój w kostkę i zrumień na oliwie.
Krok 2
Czosnek posiekaj i wraz z kminem dodaj do chleba. Smaż przez 3 minuty.
Krok 3
Wrzuć wszystko do blendera i zmiksuj na jednolitą masę.
Krok 4
Przełóż z powrotem na patelnię, dodaj opłukaną ciecierzycę i szpinak.
Krok 5
Podlej wodą, dodaj ocet sherry, dopraw solą i pieprzem i duś około 10 minut. Tapas z ciecierzycy można podać na ciepło, ale najlepsze jest na zimno.

Dobra rada:
Szpinak może towarzyszyć ci w posiłkach przez cały dzień – w kanapce na śniadanie, sałatce do obiadu czy z makaronem na wykwintną kolację!
Przepisy w Waszym wykonaniu

średnie
Podobne przepisy
Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.
Czytaj więcejW sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.
Czytaj więcej