
Składniki
5 sztuk
20 sztuk
20 dekagramów
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Z bagietki przygotuj kromki średniej grubości, ser pokrój w cienkie plastry i wyłóż na pieczywo.
Krok 2
Figi umyj, osusz, pokrój na plastry i wyłóż na wierzchu grzanek.
Krok 3
Tak przygotowane tapas włóż do nagrzanego piekarnika i zapiecz tylko od góry około 5 minut.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!
Czytaj więcejKanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.
Czytaj więcej