Figowe grzaneczki (tapasy)

Autor: pasibrzuch pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

7 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

1 osoba wydrukowała

Pobierz pdf

2 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

20 dekagramów

5 sztuk

20 sztuk

Zaznacz co najmniej 1 składnik, by skorzystać z funkcji

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Z bagietki przygotuj kromki średniej grubości, ser pokrój w cienkie plastry i wyłóż na pieczywo.

Krok 1

Figi umyj, osusz, pokrój na plastry i wyłóż na wierzchu grzanek.

Krok 1

Tak przygotowane tapas włóż do nagrzanego piekarnika i zapiecz tylko od góry około 5 minut.

0

Opinie o przepisie

Zastanawiasz się, co podać gościom na przyjęciu karnawałowym? Dobrym wyborem będą smaczne i różnorodne przekąski, ale również sałatki.

Czytaj więcej

Faworki, zwane także chrustem, to kruche ciasteczka, smażone przede wszystkim w okresie karnawału i na Tłusty Czwartek. Jak zrobić faworki: słodkie, delikatne i chrupiące? Sprawdź nasze porady.

Czytaj więcej