
Składniki
5 sztuk
20 sztuk
20 dekagramów
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Z bagietki przygotuj kromki średniej grubości, ser pokrój w cienkie plastry i wyłóż na pieczywo.
Krok 2
Figi umyj, osusz, pokrój na plastry i wyłóż na wierzchu grzanek.
Krok 3
Tak przygotowane tapas włóż do nagrzanego piekarnika i zapiecz tylko od góry około 5 minut.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.
Czytaj więcejW sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.
Czytaj więcej