Figowe grzaneczki (tapasy) przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Figowe grzaneczki (tapasy)

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
7 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

1 osoba wydrukowała

Pobierz pdf

7 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

5 sztuk

20 sztuk

20 dekagramów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Z bagietki przygotuj kromki średniej grubości, ser pokrój w cienkie plastry i wyłóż na pieczywo.

Krok 2

Figi umyj, osusz, pokrój na plastry i wyłóż na wierzchu grzanek.

Krok 3

Tak przygotowane tapas włóż do nagrzanego piekarnika i zapiecz tylko od góry około 5 minut.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Figowe grzaneczki (tapasy) - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Figowe grzaneczki (tapasy) - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Figowe grzaneczki (tapasy) - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Figowe grzaneczki (tapasy) - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Figowe grzaneczki (tapasy) - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Figowe grzaneczki (tapasy) - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Figowe grzaneczki (tapasy) - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Figowe grzaneczki (tapasy) - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.

Czytaj więcej

W sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.

Czytaj więcej