Składniki
250 gramów
2 sztuki
0.5 łyżki
0.5 łyżki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Umyte pomidorki ułóż na blaszce do pieczenia. Dodaj rozgnieciony czosnek.
Krok 2
W miseczce wymieszaj zioła i Sos sałatkowy paprykowo – ziołowy Knorr, z oliwą z oliwek. Polej pomidorki gotowym sosem.
Krok 3
Pomidorki włóż do średnio nagrzanego piekarnika (170 stopni). Po 10 - 20 minutach pomidorowe tapas są gotowe.
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
Przepisy w Waszym wykonaniu
łatwe
Dobry przepis na ciasto naleśnikowe powinien znaleźć się w notatniku każdego kucharza. Dzięki niemu możliwe jest zrobienie nie tylko ulubionych placków z owocami, które wyśmienicie smakują podczas podwieczorku, ale także przygotowanie krokietów. Nie powinny kojarzyć się wyłącznie z przyjęciami weselnymi! Jak zrobić naleśniki na krokiety? To proste...
Czytaj więcejSuszone grzyby są dobrze wszystkim znanym przysmakiem, który często pojawia się w naszych jadłospisach. Nie wyobrażamy sobie aromatycznych zup, sosów oraz pierogów bez tych leśnych specjałów. Aby grzyby suszone nadawały się do spożycia i zachwycały smakiem, warto zgłębić wiedzę na temat moczenia ich w wodzie i mleku. Jak to zrobić?
Czytaj więcejPolecane przepisy
Inne przepisy
Pieczone pomidory
Zapieczone pomidorki są przystawką prostą w przygotowaniu, ale równocześnie wykwintną. Nie może ich zabraknąć w menu układanym na przyjęcie. Do ich przygotowania wykorzystaj pomidorki koktajlowe. Wybierz takie, które będą odpowiednio dojrzałe, a tym samym najsmaczniejsze – soczyste, słodkawe i intensywnie pachnące. Jak je rozpoznać? Zwróć uwagę na kolor – powinny być ciemnoczerwone. Nie bez znaczenia jest również miękkość, unikaj takich pomidorów, które są przesadnie twarde, mogą być bowiem nieco gorzkawe w smaku. Starannie umyte i wysuszone umieść na blasze do pieczenia. Dodaj do nich dwa rozgniecione wcześniej ząbki czosnku. Ich smak dodatkowo podkreślisz poprzez polanie wyrazistym sosem. W celu jego przygotowania, połącz w miseczce posiekane świeże – lub suszone – zioła: rozmaryn i tymianek, z sosem sałatkowym oraz oliwą z oliwek. Pomidory wstaw na odpowiedni czas do piekarnika nagrzanego do średniej temperatury. Możesz je serwować – wedle preferencji – na gorąco lub zimno. Poporcjuj do małych miseczek, a obok nich umieść wykałaczki – dzięki temu będzie można je w łatwy sposób jeść. Smacznego.