Pieczone pomidory przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Pieczone pomidory

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

8

heart
555 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

87 osób wydrukowało

Pobierz pdf

211 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

250 gramów

2 sztuki

0.5 łyżki

0.5 łyżki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Umyte pomidorki ułóż na blaszce do pieczenia. Dodaj rozgnieciony czosnek.

Krok 2

W miseczce wymieszaj zioła i Sos sałatkowy paprykowo – ziołowy Knorr, z oliwą z oliwek. Polej pomidorki gotowym sosem.

Krok 3

Pomidorki włóż do średnio nagrzanego piekarnika (170 stopni). Po 10 - 20 minutach pomidorowe tapas są gotowe.

3

Opinie o przepisie

  • Barbara Machnowska

    Barbara Machnowska , 16.07.2016

    działa- dziękuję

    Odpowiedz Odpowiedz
  • przepisy.pl

    przepisy.pl , 15.07.2016

    Przepraszamy za chwilowe problemy. Nie powinna mieć już Pani problemów z zajrzeniem do naszego przepisu. Zachęcamy do wypróbowania :) Pozdrawiamy!

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Barbara Machnowska

    Barbara Machnowska , 15.07.2016

    502 Bad Gateway

    Odpowiedz Odpowiedz

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Pieczone pomidory - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Pieczone pomidory - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Pieczone pomidory - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Pieczone pomidory - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Pieczone pomidory - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Pieczone pomidory - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Pieczone pomidory - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Pieczone pomidory - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
1 osoba ogląda przepis:
Pieczone ziemniaki
czas przygotowania
15 min.
stopień trudności

łatwe

Nie wiesz, z czym jeść bób? Możliwości jest wiele. Warto z nich korzystać, bo młody bób to prawdziwy przysmak. Bez względu czy podacie go w sałatce czy wykorzystacie do ugotowania zupy, nie pożałujecie decyzji o włożeniu go do sklepowego koszyka. Zacznijmy jednak od postaw. Ustalmy, jak jeść bób oraz jak go podawać. Ze skórką czy bez? W jakiej wersji smakuje lepiej?

Czytaj więcej

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.

Czytaj więcej

przepisy.pl - Pieczone pomidoryPieczone pomidory

Zapieczone pomidorki są przystawką prostą w przygotowaniu, ale równocześnie wykwintną. Nie może ich zabraknąć w menu układanym na przyjęcie. Do ich przygotowania wykorzystaj pomidorki koktajlowe. Wybierz takie, które będą odpowiednio dojrzałe, a tym samym najsmaczniejsze – soczyste, słodkawe i intensywnie pachnące. Jak je rozpoznać? Zwróć uwagę na kolor – powinny być ciemnoczerwone. Nie bez znaczenia jest również miękkość, unikaj takich pomidorów, które są przesadnie twarde, mogą być bowiem nieco gorzkawe w smaku. Starannie umyte i wysuszone umieść na blasze do pieczenia. Dodaj do nich dwa rozgniecione wcześniej ząbki czosnku. Ich smak dodatkowo podkreślisz poprzez polanie wyrazistym sosem. W celu jego przygotowania, połącz w miseczce posiekane świeże – lub suszone – zioła: rozmaryn i tymianek, z sosem sałatkowym oraz oliwą z oliwek. Pomidory wstaw na odpowiedni czas do piekarnika nagrzanego do średniej temperatury. Możesz je serwować – wedle preferencji – na gorąco lub zimno. Poporcjuj do małych miseczek, a obok nich umieść wykałaczki – dzięki temu będzie można je w łatwy sposób jeść. Smacznego.