Meksykański melon przepis – Zobacz na przepisy.pl

Meksykański melon

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

2 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
6 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

2 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

4 łyżki

1 łyżka

2 łyżki

1 sztuka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Z melona wyciągnij pestki i miąższ pokrój na 6 porcji.

Krok 2

Sok z cytryny wymieszaj z posiekanymi liśćmi mięty, miodem i całość delikatnie podgrzej.

Krok 3

Dwie godziny przed podaniem oprósz melona tak przygotowanym sosem.

Krok 4

Odstaw, przykryj i pozostaw w temperaturze pokojowej do czasu podania. Serwuj jako deser.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Meksykański melon - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Meksykański melon - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Meksykański melon - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Meksykański melon - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Meksykański melon - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Meksykański melon - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Meksykański melon - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<

Dynię z powodzeniem wykorzystuję w różnego rodzaju wypiekach. Dodatek dyni sprawia, że ciasto staje się wilgotne. Amerykanie nie wyobrażają sobie Święta Dziękczynienia bez tradycyjnego ciasta dyniowego pumpkin pie. Sprawdźcie przepis na to ciasto.

Czytaj więcej

Sos pomidorowy nadaje się nie tylko do najbardziej popularnego wariantu z makaronem spaghetti. Świetnie komponuje się z kokardkami, wstążkami, ravioli i tortellini. Doskonały przepis na sos pomidorowy?

Czytaj więcej