
Składniki
4 łyżki
1 łyżka
2 łyżki
1 sztuka
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Z melona wyciągnij pestki i miąższ pokrój na 6 porcji.
Krok 2
Sok z cytryny wymieszaj z posiekanymi liśćmi mięty, miodem i całość delikatnie podgrzej.
Krok 3
Dwie godziny przed podaniem oprósz melona tak przygotowanym sosem.
Krok 4
Odstaw, przykryj i pozostaw w temperaturze pokojowej do czasu podania. Serwuj jako deser.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.
Czytaj więcejW sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.
Czytaj więcej