Meksykański melon

Autor: pasibrzuch pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

2 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
6 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

2 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

4 łyżki

1 łyżka

2 łyżki

1 sztuka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Z melona wyciągnij pestki i miąższ pokrój na 6 porcji.

Krok 2

Sok z cytryny wymieszaj z posiekanymi liśćmi mięty, miodem i całość delikatnie podgrzej.

Krok 3

Dwie godziny przed podaniem oprósz melona tak przygotowanym sosem.

Krok 4

Odstaw, przykryj i pozostaw w temperaturze pokojowej do czasu podania. Serwuj jako deser.

0

Opinie o przepisie

Prosta sprawa, która mimo wszystko wymaga wprawy i znajomości kilku trików. Zróbcie miejsce na kuchennych blatach, ponieważ dziś placki rodem z Meksyku będą ukoronowaniem posiłku.

Czytaj więcej

Blanszowanie warzyw to sposób ich obróbki termicznej, polegający na krótkim sparzeniu wodą, a następnie intensywnym schłodzeniu. Jak je właściwie wykonać i kiedy?

Czytaj więcej