
Składniki
1 szklanka
3 łyżki
0.5 szklanki
1 szczypta
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Przesianą mąkę połącz ze smalcem i solą, zagnieć.
Krok 2
Następnie stopniowo dolewaj wodę i wyrabiaj ciasto. Gotowe przykryj ściereczką i odstaw na kilka minut.
Krok 3
Ciasto podziel na porcje i uformuj kulki. Na posypanej mąką stolnicy rozwałkuj każdą kulkę na cienki placek.
Krok 4
Gdy placki będą rozwałkowane, możesz przystąpić do smażenia. Na rozgrzanej, suchej patelni ułóż placek i smaż z obu stron do momentu zrumienienia.
Krok 5
Usmażone tortille przechowuj w foliowym woreczku, aby nie wysychały.
Przepisy w Waszym wykonaniu
łatwe
Przygotowywanie posiłków przy użyciu pary wodnej to przepis na posiłek idealny. Soczyste mięsa i chrupiące warzywa z pełnią właściwości odżywczych, ale bez zbędnego tłuszczu – to możliwe! I niezwykle proste w wykonaniu. Duże kulinarne doświadczenie nie jest wymagane!
Czytaj więcejBananowiec to najprostsze ciasto świata! Przygotowanie tego wypieku jest niezwykle szybkie, a efekty zawsze zachwycają. Próbowaliście kiedyś bananowca? Jeżeli nie, to najwyższa pora, by to zmienić! Chcecie poznać sprawdzony przepis, z pomocą którego przygotujecie ten wypiek?
Czytaj więcej