" Puchar cappuccino " przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

" Puchar cappuccino "

Autor: Ostra Na Słodko

ratingratingratingratingrating

2

18 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
2 os.
Drukuj

15 osób wydrukowało

Pobierz pdf

17 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

2 łyżeczki

125 mililitrów

2 łyżeczki

2 sztuki

40 gramów

125 mililitrów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Żelatynę namaczamy w ok.2 łyżkach wody.(odstawiamy na około 5 minut). Do miseczki przekładamy żółtka, wsypujemy cukier i dodajemy 3 łyżki kawy z 125ml. Ubijamy mikserem, aż masa będzie kremowa i puszysta.

Krok 2

Resztę kawy przelewamy do rondelka. Dodajemy cukier waniliowy i zagotowujemy. Do puszystej masy powoli wlewamy gorącą kawę i ciągle ubijamy. Dodajemy namoczoną żelatynę i mieszamy, aż się rozpuści. Masę odstawiamy do przestygnięcia i na chwilę wstawiamy do lodówki ( od czasu do czasy trzeba ją zamieszac ). Schłodzoną śmietanę ubijamy na sztywno i delikatnie mieszamy z tężejącym kremem. Przekładamy do pucharków i wstawić do lodówki na ok.2 godziny. Dekorujemy wg. własnego pomysłu! Ja ubiłam śnieżkę ze śmietaną 30% , a z polewy czekoladowej wykonałam ozdoby. Smacznego!

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • " Puchar cappuccino " - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • " Puchar cappuccino " - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • " Puchar cappuccino " - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • " Puchar cappuccino " - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • " Puchar cappuccino " - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • " Puchar cappuccino " - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • " Puchar cappuccino " - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • " Puchar cappuccino " - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
1 osoba ogląda przepis:
Tatar żydowski
czas przygotowania
60 min.
stopień trudności

łatwe

Słodkie i soczyste owoce, które mogą być składnikiem deserów, ale również wytrawnych dań czy szybkich sałatek. Co zrobić z malin? – zainspiruj się naszymi propozycjami.

Czytaj więcej

Królowie letnich przetworów. W wielu domach ogórkowe patenty są przekazywane z pokolenia na pokolenie. Chętnie podzielimy się naszym przepisem na to, jak zrobić ogórki małosolne.

Czytaj więcej