Rolada z prosięcia przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Rolada z prosięcia

Autor: garlic

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
3 os.
cookedstopień trudności

trudne

czas przygotowania
90 min.
ilość porcji
8 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

0 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

null

1 łyżeczka

500 gramów

1 łyżka

8 sztuk

1

1 łyżka

1 pęczek

2 sztuki

20 gramów

1.5 opakowania

1 sztuka

null

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Prosię umyj i opraw przekrój wzdłuż pod brzuchem, odkrój głowę i nogi, obierz z kości i rozłóż na stole skórą do dołu. Posiekaj całość mięsa jakie jest przy kościach i głowie, cielęcinę oraz wątróbkę prosięcia.

Krok 2

Do mięsa dosyp Fix Knorr, pieprz, tymianek i parę sproszkowanych liści lubczyku - podsmaż na wolnym ogniu na słoninie. Zdejmij z ognia, przestudź, dołóż namoczone i odciśnięte bułki oraz 3 całe jaja.

Krok 3

Wszystko wymieszaj i rozłóż na przygotowanym prosięciu. Na wierzch połóż warstwę gotowanej szynki pokrojonej w plasterki oraz jaja ugotowane na twardo ( również w plastry). Przełóż jeszcze raz farszem, zwiń prosię i zaszyj.

Krok 4

W dużym garnku włóż warzywa, liść i zielę angielskie oraz bulionetkę Knorr. Włóż przygotowane prosię i gotuj na wolnym ogniu ok. 1 godz. Ugotowane, przestudzone spłaszcz lekko - wystudzone krój w plastry. Podawaj z chrzanem.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Rolada z prosięcia - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Rolada z prosięcia - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Rolada z prosięcia - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Rolada z prosięcia - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Rolada z prosięcia - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Rolada z prosięcia - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Rolada z prosięcia - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Rolada z prosięcia - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
1 osoba ogląda przepis:
Pulpety z warzywami
czas przygotowania
45 min.
stopień trudności

łatwe

Nie wiesz, z czym jeść bób? Możliwości jest wiele. Warto z nich korzystać, bo młody bób to prawdziwy przysmak. Bez względu czy podacie go w sałatce czy wykorzystacie do ugotowania zupy, nie pożałujecie decyzji o włożeniu go do sklepowego koszyka. Zacznijmy jednak od postaw. Ustalmy, jak jeść bób oraz jak go podawać. Ze skórką czy bez? W jakiej wersji smakuje lepiej?

Czytaj więcej

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.

Czytaj więcej