Rolada z prosięcia przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Rolada z prosięcia

Autor: garlic

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
3 os.
cookedstopień trudności

trudne

czas przygotowania
90 min.
ilość porcji
8 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

0 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

null

1 łyżeczka

500 gramów

1 łyżka

8 sztuk

1

1 łyżka

1 pęczek

2 sztuki

20 gramów

1.5 opakowania

1 sztuka

null

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Prosię umyj i opraw przekrój wzdłuż pod brzuchem, odkrój głowę i nogi, obierz z kości i rozłóż na stole skórą do dołu. Posiekaj całość mięsa jakie jest przy kościach i głowie, cielęcinę oraz wątróbkę prosięcia.

Krok 2

Do mięsa dosyp Fix Knorr, pieprz, tymianek i parę sproszkowanych liści lubczyku - podsmaż na wolnym ogniu na słoninie. Zdejmij z ognia, przestudź, dołóż namoczone i odciśnięte bułki oraz 3 całe jaja.

Krok 3

Wszystko wymieszaj i rozłóż na przygotowanym prosięciu. Na wierzch połóż warstwę gotowanej szynki pokrojonej w plasterki oraz jaja ugotowane na twardo ( również w plastry). Przełóż jeszcze raz farszem, zwiń prosię i zaszyj.

Krok 4

W dużym garnku włóż warzywa, liść i zielę angielskie oraz bulionetkę Knorr. Włóż przygotowane prosię i gotuj na wolnym ogniu ok. 1 godz. Ugotowane, przestudzone spłaszcz lekko - wystudzone krój w plastry. Podawaj z chrzanem.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Rolada z prosięcia - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Rolada z prosięcia - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Rolada z prosięcia - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Rolada z prosięcia - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Rolada z prosięcia - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Rolada z prosięcia - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Rolada z prosięcia - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Rolada z prosięcia - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.

Czytaj więcej

W sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.

Czytaj więcej