Sałatka ze świeżych owoców przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Sałatka ze świeżych owoców

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
11 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

2 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

13 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

2 sztuki

3 sztuki

1 sztuka

null

1 szklanka

null

null

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Ananasa i mango obierz, pokrój w kostkę.

Krok 2

Ściągnij łupkę z banana i potnij w plasterki.

Krok 3

Truskawki odszypułkuj, przepłucz pod bieżącą wodą i rozkrój na połówki.

Krok 4

Wymieszaj wszystkie składniki i skrop obficie sokiem z cytryny i 1 kieliszkiem tequili. Przed podaniem owocową sałatkę schłodź przez ok. 1 godziny w lodówce.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Sałatka ze świeżych owoców - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Sałatka ze świeżych owoców - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Sałatka ze świeżych owoców - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Sałatka ze świeżych owoców - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Sałatka ze świeżych owoców - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Sałatka ze świeżych owoców - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Sałatka ze świeżych owoców - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Sałatka ze świeżych owoców - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Tradycyjna kuchnia polska pachnie leśnymi grzybami. Za najsmaczniejsze uznaje się rydze. Doczekały się nie tylko mnóstwa przepisów, ale także… piosenki, którą nuciło niejedno pokolenie. Choć to pieczarki najczęściej pojawiają się na naszych talerzach, nie mogą równać się z rudymi rydzami pod względem aromatu i bogactwa smaku. W kuchni wystarczy poświęcić im zaledwie kilka minut, by ich walory zachwyciły każdego konesera.

Czytaj więcej

Wigilijne pierogi, kulebiaki, różnorodne krokiety i paszteciki, staropolski bigos oraz łazanki… Te potrawy łączy jedno: wyśmienicie smakują z kapustą kiszoną. Można podawać ją jako dodatek do dania głównego, można wyczarować z niej wyborną zupę. A to dopiero kilka potraw z kapustą w roli głównej. W sklepach bez trudu znajdziemy woreczki i słoiki z gotowym produktem, ale żaden z nich nie będzie mógł równać się ze specjałem domowej roboty. Tym razem skupimy się na niepozornym składniku kiszonek, od którego zależy bardzo wiele. Ile sypiemy soli do kiszenia kapusty, by uzyskać upragniony efekt?

Czytaj więcej