Sałatka ze świeżych owoców przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Sałatka ze świeżych owoców

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
11 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

2 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

13 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

2 sztuki

3 sztuki

1 sztuka

null

1 szklanka

null

null

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Ananasa i mango obierz, pokrój w kostkę.

Krok 2

Ściągnij łupkę z banana i potnij w plasterki.

Krok 3

Truskawki odszypułkuj, przepłucz pod bieżącą wodą i rozkrój na połówki.

Krok 4

Wymieszaj wszystkie składniki i skrop obficie sokiem z cytryny i 1 kieliszkiem tequili. Przed podaniem owocową sałatkę schłodź przez ok. 1 godziny w lodówce.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Sałatka ze świeżych owoców - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Sałatka ze świeżych owoców - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Sałatka ze świeżych owoców - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Sałatka ze świeżych owoców - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Sałatka ze świeżych owoców - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Sałatka ze świeżych owoców - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Sałatka ze świeżych owoców - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Sałatka ze świeżych owoców - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.

Czytaj więcej

Rosół uważany jest za jedną z najszlachetniejszych zup. Pojawia się na stołach w czasie ważnych uroczystości. Rozgrzewa w najchłodniejsze dni i zachwyca wyjątkowym smakiem. W kuchni okazuje się niezastąpiony jako baza dla innych zup i potraw. Aromatyczny, klarowny, o głębokim smaku – wyjaśniamy, jak zrobić rosół krok po kroku.

Czytaj więcej