Sałatka ze świeżych owoców

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

333

11 os.
stopień trudności

średnie

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

2 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

7 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

2 sztuki

3 sztuki

1 sztuka

null

1 szklanka

null

null

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Ananasa i mango obierz, pokrój w kostkę.

Krok 2

Ściągnij łupkę z banana i potnij w plasterki.

Krok 3

Truskawki odszypułkuj, przepłucz pod bieżącą wodą i rozkrój na połówki.

Krok 4

Wymieszaj wszystkie składniki i skrop obficie sokiem z cytryny i 1 kieliszkiem tequili. Przed podaniem owocową sałatkę schłodź przez ok. 1 godziny w lodówce.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Sałatka ze świeżych owoców - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Sałatka ze świeżych owoców - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Sałatka ze świeżych owoców - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Sałatka ze świeżych owoców - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Sałatka ze świeżych owoców - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Sałatka ze świeżych owoców - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Sałatka ze świeżych owoców - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<

Trudno wyobrazić sobie ciepłe miesiące bez soczystych owoców. Co zrobić z truskawek, które najsmaczniejsze są na przełomie wiosny i lata? Przygotowaliśmy dla Ciebie 6 inspiracji, nie tylko na wypieki.

Czytaj więcej

Botwinka, czyli smaczna zupa, której oryginalnego smaku dodają wczesne buraki, to jedno z popularniejszych dań w sezonie wiosenno-letnim. Jest delikatna, ale jednocześnie charakterystyczna. Jak ugotować botwinkę? – przeczytasz w poradniku.

Czytaj więcej