
Składniki
2 sztuki
3 sztuki
1 sztuka
null
1 szklanka
null
null
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Ananasa i mango obierz, pokrój w kostkę.
Krok 2
Ściągnij łupkę z banana i potnij w plasterki.
Krok 3
Truskawki odszypułkuj, przepłucz pod bieżącą wodą i rozkrój na połówki.
Krok 4
Wymieszaj wszystkie składniki i skrop obficie sokiem z cytryny i 1 kieliszkiem tequili. Przed podaniem owocową sałatkę schłodź przez ok. 1 godziny w lodówce.
Przepisy w Waszym wykonaniu

średnie
Przez wielu szefów kuchni zaliczane są do najsmaczniejszych warzyw. Ich delikatny smak i chrupiąca konsystencja doskonale współgrają z wieloma, różnorodnymi produktami. Sprawdźcie, z czym podawać szparagi, by zachwycały najbardziej wybredne podniebienia.
Czytaj więcejJest o nich głośno, gdy tylko pojawiają się na straganach i sklepowych. Trudno im się oprzeć. Brzmi jak opis najnowszej letniej kolekcji ubrań z modowego żurnala? Nic bardziej mylnego! Mowa o truskawach! Lubią wyznaczać trendy – zwłaszcza te kulinarne. Chodzą pogłoski, że prawdziwe z nich kokietki! Jedno jest pewne – swoim urokiem i wdziękiem wypełnią przestrzeń Twojej kuchni.
Czytaj więcej