Składniki
2 sztuki
3 sztuki
1 sztuka
null
1 szklanka
null
null
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Ananasa i mango obierz, pokrój w kostkę.
Krok 2
Ściągnij łupkę z banana i potnij w plasterki.
Krok 3
Truskawki odszypułkuj, przepłucz pod bieżącą wodą i rozkrój na połówki.
Krok 4
Wymieszaj wszystkie składniki i skrop obficie sokiem z cytryny i 1 kieliszkiem tequili. Przed podaniem owocową sałatkę schłodź przez ok. 1 godziny w lodówce.
Przepisy w Waszym wykonaniu
łatwe
Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku.
Czytaj więcejDobry przepis na ciasto naleśnikowe powinien znaleźć się w notatniku każdego kucharza. Dzięki niemu możliwe jest zrobienie nie tylko ulubionych placków z owocami, które wyśmienicie smakują podczas podwieczorku, ale także przygotowanie krokietów. Nie powinny kojarzyć się wyłącznie z przyjęciami weselnymi! Jak zrobić naleśniki na krokiety? To proste, pod warunkiem, że przestrzega się podstawowych zasad kuchennych.
Czytaj więcej