Sałatka z kapusty pekińskiej z winogronami
łatwe
5 osób zapisało

Składniki
1 sztuka
1 sztuka
30 dekagramów
2 sztuki
4 łyżki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Kapustę pokroić usuwając białą część.
Krok 2
Winogrona przekroić na pół i wyjąć pestki. Mandarynki obrać i pokroić. Wymieszaj z kapustą.
Krok 3
Sos sałatkowy francuski winegret Knorr połącz z 2 łyżkami wody i oliwą. Wymieszaj z sałatką i podawaj.
Przepisy w Waszym wykonaniu

trudne
Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy.
Czytaj więcejCukinia to pyszne warzywo, które zyskało swą popularność ze względu na dostępność i łatwość wykorzystania w kuchni. I choć sezon na cukinie zaczyna się w sierpniu i trwa do końca lata, to jej smakiem możecie delektować się cały rok.
Czytaj więcej