Sałatka z kapusty pekińskiej z winogronami
łatwe
5 osób zapisało

Składniki
1 sztuka
1 sztuka
30 dekagramów
2 sztuki
4 łyżki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Kapustę pokroić usuwając białą część.
Krok 2
Winogrona przekroić na pół i wyjąć pestki. Mandarynki obrać i pokroić. Wymieszaj z kapustą.
Krok 3
Sos sałatkowy francuski winegret Knorr połącz z 2 łyżkami wody i oliwą. Wymieszaj z sałatką i podawaj.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.
Czytaj więcejW sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.
Czytaj więcej