Sałatka z kapusty pekińskiej z winogronami przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Sałatka z kapusty pekińskiej z winogronami

Autor: MartaS

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
4 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

7 osób wydrukowało

Pobierz pdf

5 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

1 sztuka

30 dekagramów

2 sztuki

4 łyżki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Kapustę pokroić usuwając białą część.

Krok 2

Winogrona przekroić na pół i wyjąć pestki. Mandarynki obrać i pokroić. Wymieszaj z kapustą.

Krok 3

Sos sałatkowy francuski winegret Knorr połącz z 2 łyżkami wody i oliwą. Wymieszaj z sałatką i podawaj.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Sałatka z kapusty pekińskiej z winogronami  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Sałatka z kapusty pekińskiej z winogronami  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Sałatka z kapusty pekińskiej z winogronami  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Sałatka z kapusty pekińskiej z winogronami  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Sałatka z kapusty pekińskiej z winogronami  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Sałatka z kapusty pekińskiej z winogronami  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Sałatka z kapusty pekińskiej z winogronami  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Sałatka z kapusty pekińskiej z winogronami  - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
2 osoby oglądają przepis:
Duszona kaczka z jabłkami
czas przygotowania
90 min.
stopień trudności

łatwe

Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!

Czytaj więcej

Kanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.

Czytaj więcej