Sałatka z kapusty pekińskiej z winogronami
łatwe
3 osoby zapisały
Składniki
1 sztuka
1 sztuka
30 dekagramów
2 sztuki
4 łyżki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Kapustę pokroić usuwając białą część.
Krok 2
Winogrona przekroić na pół i wyjąć pestki. Mandarynki obrać i pokroić. Wymieszaj z kapustą.
Krok 3
Sos sałatkowy francuski winegret Knorr połącz z 2 łyżkami wody i oliwą. Wymieszaj z sałatką i podawaj.
Przepisy w Waszym wykonaniu
łatwe
Kontynuując serię blogową o szybkich daniach, dziś chciałbym poruszyć temat sałatek. To także bardzo dobre rozwiązanie, gdy czasu jest mało. Gdy mam upieczoną lub usmażoną pierś kurczaka albo po prostu to, co zostało z niedzielnego pieczonego kurczaka zazwyczaj decyduję się na...
Czytaj więcejCiągłe życie w pośpiechu sprawia, że nie masz na nic czasu? Lubisz gotować, ale zbyt długotrwałe i pracochłonne przyrządzanie potraw gasi cały Twój zapał? Najwyższy czas to zmienić.
Czytaj więcej