
Składniki
7 łyżek
1.5 szklanki
2 łyżki
1.5 sztuki
1.5 sztuki
50 gramów
100 gramów
1 łyżeczka
100 gramów
1 łyżeczka
4 sztuki
1 opakowanie
100 gramów
2 łyżki
1 sztuka
1 łyżeczka
7 sztuk
null
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Masło rozpuść z cukrami, kakao i wodą, gotuj parę minut, zostaw do wystudzenia.
Krok 2
W tym czasie namocz rodzynki, pokrój orzechy i śliwki na mniejsze kawałki, a obrane jabłka i gruszki pokrój w kostkę.
Krok 3
Wystudzoną masę wymieszaj z żółtkami, mąką, proszkiem i sodą.
Krok 4
Z białek ubij pianę i dodaj wraz z owocami i bakaliami do ciasta. Wymieszaj i przelej do formy.
Krok 5
Włóż do piekarnika nagrzanego do 180 stopni i piecz przez godzinę.
Krok 6
Przygotuj polewę: masło rozpuść, dodaj mleko, kakao oraz mąkę i podgrzewaj przez chwilę, ale nie dopuść do zagotowania.
Krok 7
Ciasto polej gęstą polewą.

Dobra rada:
Po przyrządzeniu obiadu zostało ci trochę orzechów włoskich? Skomponuj z nich własne musli – dodaj do nich bakalie oraz suszone owoce i dosyp do mleka lub ulubionego jogurtu!
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Dobry przepis na ciasto naleśnikowe powinien znaleźć się w notatniku każdego kucharza. Dzięki niemu możliwe jest zrobienie nie tylko ulubionych placków z owocami, które wyśmienicie smakują podczas podwieczorku, ale także przygotowanie krokietów. Nie powinny kojarzyć się wyłącznie z przyjęciami weselnymi! Jak zrobić naleśniki na krokiety? To proste, pod warunkiem, że przestrzega się podstawowych zasad kuchennych..
Czytaj więcejSuszone grzyby są dobrze wszystkim znanym przysmakiem, który często pojawia się w naszych jadłospisach. Nie wyobrażamy sobie aromatycznych zup, sosów oraz pierogów bez tych leśnych specjałów. Aby grzyby suszone nadawały się do spożycia i zachwycały smakiem, warto zgłębić wiedzę na temat moczenia ich w wodzie i mleku. Jak to zrobić? Ile czasu moczyć grzyby suszone? Jeżeli poszukujecie sprawdzonych porad na ten temat, to koniecznie zostańcie z nami. Zapraszamy!
Czytaj więcej



























