Ciasto meksykańskie przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Ciasto meksykańskie

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

1

5 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

7 osób wydrukowało

Pobierz pdf

13 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 łyżeczka

null

7 sztuk

1 łyżeczka

1 sztuka

2 łyżki

100 gramów

1 opakowanie

4 sztuki

7 łyżek

100 gramów

1 łyżeczka

100 gramów

50 gramów

1.5 sztuki

1.5 sztuki

2 łyżki

1.5 szklanki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Masło rozpuść z cukrami, kakao i wodą, gotuj parę minut, zostaw do wystudzenia.

Krok 2

W tym czasie namocz rodzynki, pokrój orzechy i śliwki na mniejsze kawałki, a obrane jabłka i gruszki pokrój w kostkę.

Krok 3

Wystudzoną masę wymieszaj z żółtkami, mąką, proszkiem i sodą.

Krok 4

Z białek ubij pianę i dodaj wraz z owocami i bakaliami do ciasta. Wymieszaj i przelej do formy.

Krok 5

Włóż do piekarnika nagrzanego do 180 stopni i piecz przez godzinę.

Krok 6

Przygotuj polewę: masło rozpuść, dodaj mleko, kakao oraz mąkę i podgrzewaj przez chwilę, ale nie dopuść do zagotowania.

Krok 7

Ciasto polej gęstą polewą.

pasibrzuch

Dobra rada:

Po przyrządzeniu obiadu zostało ci trochę orzechów włoskich? Skomponuj z nich własne musli – dodaj do nich bakalie oraz suszone owoce i dosyp do mleka lub ulubionego jogurtu!

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Ciasto meksykańskie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Ciasto meksykańskie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Ciasto meksykańskie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Ciasto meksykańskie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Ciasto meksykańskie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Ciasto meksykańskie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Ciasto meksykańskie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Ciasto meksykańskie - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
10 osób ogląda przepis:
Uriel - karp smażony
czas przygotowania
60 min.
stopień trudności

średnie

Mrożenie zupy to doskonały sposób na zrobienie zapasów. Ta metoda przyda się również wtedy, gdy zrobicie zbyt duże porcje i nie chcecie wyrzucać jedzenia. Jest jedno „ale”! Nie wszystkie zupy mogą być zamrożone, ponieważ wiele zależy od składników, które są w nich zawarte.

Czytaj więcej

Jesteście smakoszami tradycyjnej, polskiej kuchni? W takim razie z pewnością ciężko Wam się oprzeć pysznym gołąbkom. Nie jest to potrawa trudna do przyrządzenia, lecz potrafi sprawić nie lada problemy.

Czytaj więcej